REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

VIDEO! PARCUL de la FAR va fi MODERNIZAT, promite MIRCEA DOBRE

VIDEO! PARCUL de la FAR va fi MODERNIZAT, promite MIRCEA DOBRE

Replica API 29 august 2020 | 14:53 1715

Coordonatorul Pro România, Mircea Dobre, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, împreună cu Răzvan Filipescu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, au susținut o conferință de presă vineri, 28 august, în incinta hotelului Del Mar, din stațiunea Mamaia. În cadrul conferinței au fost dezbătute problemele cu care se confruntă locuitorii Constanței în momentul de față.

De asemenea, cei doi reprezentanti ai partidului Pro România au prezentat și câteva proiecte pe care doresc să le implementeze dacă vor obține funcțiile de primar, respectiv președinte al Consiliului Județean Constanța. Principala zonă vizată este cea de la Far. Cinci inițiative de modernizare și reabilitare a zonei au fost descrise în cadrul conferinței. Echipa Pro România a propus astfel soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale constănțenilor.

Parcările şi spaţiile verzi reprezintă priorităţile Pro România

În viziunea Pro România, problemele cu care orașul se confruntă sunt aglomerația și multitudinea de mașini care sufocă cartierele, lipsa locurilor de parcare, lipsa trotuarelor pietonale, lipsa spațiilor verzi și a locurilor de joacă. Printre cele cinci proiecte se numără amenajarea parcului din zona Far. Cei 10.472 de metri pătrați vor fi transformați într-o oază verde ce va cuprinde și o parcare subterană, de 212 locuri. Un alt proiect prevede construirea, pe strada Caraiman, a unei parcări supraetajate ce va avea și o terasă circulabilă. Aceasta ar aduce 220 de noi locuri de parcare. De asemenea, se dorește construirea unui loc de joacă și a unor terenuri de sport în aer liber. În plus, pe Aleea Portul Nou se va amenaja un spațiu verde, compact, cu o suprafață de 1.246 de metri pătrați. Iar cel de-al cincilea proiect prevede construirea unei parcări supraetajate, cu o terasă circulabilă, ce va crea 178 de noi locuri de parcare. "Țin să subliniez că există tehnologie pentru a fi realizate toate aceste lucrări. Se pot devia toate țevile, cablurile. Dacă există bunăvoință, nu există impedimente", a declarat Mircea Dobre.

De asemenea, Răzvan Filipescu a precizat că unul dintre obiectivele echipe Pro România este reprezentat de partea de mediu. " Noi lucram aplecat și analizăm toate documentele emise de Comisia Europeană. Vrem să dezvoltăm parcurile și spațiile verzi. Ne interesează ca și copiii noștri să aibă spații de recreere și socializare", a mai adăugat Filipescu.

„Noi nu mai avem răbdare”

Pe lângă cele prezentate mai sus, Răvan Filipescu a amintit şi de zonele rurale în care Pro România doreşte să investească. „O problemă pe care am sesizat-o în zonele rurale este cea a siguranţei călătorilor şi a pietonilor. Sunt drumuri judeţene care nu au zone de siguranţă, astfel ne-am gândit să facem la nivelul fiecărei localităţi staţii pentru călători parţial închise, care să aibă o zonă de siguranţă”, a declarat Răzvan filipescu. În plus, acesta a mai precizat şi faptul că Pro România vine cu lucruri concrete, care se pot face. „Noi nu mai avem răbdare, am văzut ce aţi făcut până acum. Sunt lucruri de care oamenii din judeţ au nevoie urgent”, a mai adăugat candidatul la CJC.

Cod mandatar financiar: 21200010

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272