REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
14.7° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

VIDEO. Ploile şi vântul puternic au făcut prăpăd în ţară: Un acoperiş s-a prăbuşit peste maşinile aflate în trafic

VIDEO. Ploile şi vântul puternic au făcut prăpăd în ţară: Un acoperiş s-a prăbuşit peste maşinile aflate în trafic

Replica API 28 iulie 2021 | 19:30 901

Ploile şi vântul puternic au făcut prăpăd în mai multe localități din Bihor, Bistriţa, Cluj şi Suceava. Acoperișurile blocurilor au fost smulse de rafale şi s-au prăbușit peste autoturismele aflate în trafic. Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unui şofer aflat în trafic.

Pompierii ISU Crişana au fost chemaţi să intervină în Popeşti, judeţul Bihor acolo unde acoperișul unui bloc a fost smuls de rafale, scrie antena3.ro.

În urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au intervenit cu două autospeciale, din care o autoscară, în localitatea Popești, unde au acționat pentru degajarea unei suprafețe de aproximativ 375 de metri pătrați din acoperișul unui bloc (construit din lemn cu învelitoare din tablă și plăci de azbociment pe circa 550 de metri pătrați), care, în urma vântului puternic s-a desprins de pe imobil, prăbușindu-se peste trei autoturisme.

Mai mult, între Săldăbagiu de Barcău şi Margine vântul a doborât un copac peste linia de cale ferată, blocând circulaţia unui tren.

La scurt timp pompierii militari din cadrul aceleiași subunități au fost mobilizați pentru înlăturarea unui copac, care, doborât de rafalele de vânt pe liniile de cale ferată, a blocat circulația unui tren, între localitățile Săldăbagiu de Barcău și Margine. După degajarea arborelui, trenul și-a reluat circulația. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Crișana" al județului Bihor reamintește cetățenilor, ca pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Un incident similar a avut loc şi în centrul Fălticeniului din Suceava acolo unde un acoperiş smuls de vântul puternic s-a prăbușit peste mai multe autoturisme aflate în trafic.

Momentul desprinderii acoperișului de bloc din Centrul Fălticeniului a fost surprins de camera de bord a unui şofer aflat în trafic. În total au fost avariate 7 autoturisme.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389