REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VIDEO. Semnal tras de un avocat: este nevoie de limitatoare de viteză la trecerile de pietoni din Constanţa!

VIDEO. Semnal tras de un avocat: este nevoie de limitatoare de viteză la trecerile de pietoni din Constanţa!

Replica API 31 august 2018 | 10:15 377

Este nevoie de limitatoare de viteză în apropierea trecerilor de pietoni din municipiul Constanța. Semnalul vine din partea unui avocat constănțean, Cătălin Filișan, acesta subliind că „dacă prin aceste măsuri este salvată o singură viață, înseamnă că investiția merită tot efortul din lume”.

„Având în vedere numărul mare de accidente cu victime omenești ce au avut loc pe/în zona trecerilor de pietoni, este necesar ca administrația locală, în calitate de administrator al drumului, să ia măsuri de prevenire, inclusiv prin montarea de limitatoare de viteză în zona tuturor trecerilor de pietoni din Constanța. Dacă prin aceste măsuri este salvară o singură viață, înseamnă că investiția merită tot efortul din lume. Ar fi necesar și un sistem video performant integrat, însă prioritate sunt aceste limitoare de viteză”, a postat avocatul Cătălin Filișan pe o rețea de socializare.

Afirmația vine în contextul în care, la sfârșitul săptămânii trecute, doi tineri, o fată de 15 ani și un băiat de 17 ani, din Vaslui, veniți pe litoral să muncească, au fost spulberați pe o trecere de pietoni din Mamaia. Incidentul a avut loc în timpul nopții, puțin după ora 24,00, când pe porțiunea respectivă de drum șoferii obișnuiesc să apese hotărât accelerația. De altfel, din imaginile surprinse de o cameră de supraveghere montată în zonă se poate observa că șoferii circulă cu viteză, fără a da prioritate pietonilor care se angajează în traversarea șoselei, în mod regulamentar. În această situație, montarea de limitatoare de viteză ar veni ca o măsură de a-i obliga pe șoferi să respecte prevederile legale.

În trecut, astfel de limitatoare de viteză puteau fi întâlnite pe multe dintre străzile din municipiu, în puncte considerate problematice. Astăzi, au mai rămas doar câteva. De exemplu, pe B-dul Tomis, în apropierea Liceului de Informatică sau pe strada Caraiman, aproape de intersecția cu Șos. Mangaliei. E drept că șoferii încearcă să le ocolească pe cât posibil, acuzând faptul că își strică mașinile din cauza lor. Polițiștii, la rândul lor, susțin montarea lor, după cum ne-au declarat surse din rândul oamenilor legii.

Lipsa limitatoarelor de viteză nu este singurul neajuns pe care-l reclamă șoferii cu privire la traficul din Constanța. Trecerile de pietoni care sunt slab luminate, indicatoarele rutiere „ascunse” printre frunzele copacilor, separatoarele de bancă cu o înălțime mică și neiluminate sunt alte „capcane” pe care șoferii le-au remarcat în trafic.

Florentina BOZÎNTAN

https://www.youtube.com/watch?v=7kVeTsb2rEI

Citește și:CAPCANELE din trafic: ‘Făcute de autorităţi pentru fraierii de şoferi! Ne-am săturat!’

Autorul TERIBILULUI accident rutier din Mamaia, ARESTAT PREVENTIV!

Tinerii SPULBERAŢI pe trecerea de pietoni, în Mamaia, MUNCEAU pe litoral!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar limitatoare? La texte de-astea nobile cu fie si o singura viata sa salvam, eu zic sa punem cate un baraj ca la Vidraru la fiecare trecere. Si ape adanci, cu crocodile si rechini. Baifratioare, cand se apuca avocatii sa aiba pareri in afara pasarestii aleia de limba a lor de prin tribunale, e mai ceva ca la copiii spun lucruri traznite. Dar niste echipaje de rutieri in civil, cu camera video pe bord ?
0
0
Biciclistii piste separate,pietonii treceri multe cu opritoare ,noi unde mai circulam pe crestele muntilor?
0
2
Soferii care se plang ca-si strica masinile in limitatoarele de viteza de fapt nu sunt soferi prea buni. Au mentalitate de "eu sunt leu", nu conduc preventiv si vor sa ia viteza pe trecerea de pietoni. Limitatoarele de viteza sunt semnalizate si trebuie sa ai viteza mica cand treci de ele. Daca masina sare, dpmdv mai bine soferul sa isi ia bicicleta ca e mai ieftin. Scapam si noi de niste imbecili pe sosele.
2
3
Avocatul pulii sa ne despagubeasca cind schimbam amortizoarele si bucsile la autoturisme. Sa faca pasaje subterane sau suspendate pentru pietoni sau le este frica sa nu slabeasca...
6
1
Exista limitatoare de viteza si pe str. Capitan Dobrila din Tomis Nord . Dar ca sa treci, aceea trecere , de pietoni , trebuie sa tragi aer puternic , in piept. Este , ca la o ruleta , o poti pati sigur . Masinile vin spre trecerea de pietoni , de zici ca trece un Inter City , apoi multi ocolesc cu viteza limitatoarele . Esti practic , la mila soferilor .
0
2
Nu sunt suficiente gropi si canalizari... limitatoare de viteza ne mai trebuie. Ce minte au unii avocati in loc sa gandeasca la treceri pt pietoni suspendate, pasaje subterane destinate pietonilor, desfiintarea trecerilor de pietoni amplasate cretin in curba pe drum cu 2 benzi pe sens... azi limitatoare maine hai sa nu mai curculam deloc. Dezamagitor
8
5
La multe treceri de pietoni - vezi Tomis 3 pe Lapusneanu, Oiata Tomis 3 pe Soveja - trebuie introduse semafoare si pentru pietoni. Cred ca s-ar fluidiza traficul
1
3
Pentru unii trebuie limitatoare de viteza atat de inalte incat daca trec cu viteza sa se rastoarne ca sa se invete minte data viitoare....eu am vazut o gramada care trec peste limitatoare cu viteza mare...asa ca pentru unii nu conteaza daca sunt sau nu limitatoare...
9
1
Trecerile de pietoni ar trebui luminate !
16
0
De ce nu exista rubrica de comentarii la articolul unde felix stroe il pupa in cur pe dragnea?
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218