REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

VIDEO! Un CONSTĂNȚEAN a lovit o MAȘINĂ în parcare şi şi-a văzut de drum

VIDEO! Un CONSTĂNȚEAN a lovit o MAȘINĂ în parcare şi şi-a văzut de drum

Replica API 29 ianuarie 2021 | 20:00 8413

Șoferii constănțenii nu mai țin cont de nicio regulă de circulație atunci când vine vorba despre trafic și parcare. Nu este deloc plăcut să descoperi că mașina ta a fost avariată, mai ales în condițiile în care se îmtamplă în momentul în care este parcată regulamentar. Aglomerația tot mai mare, dar și lipsa locurilor de parcare sunt doi factori importanți care duc la o creștere a incidentelor de acest gen. O asemenea situație s-a petrecut și în Constanța, în zona Casei de Cultură, când o mașină a fost lovită de o alta care nu era asigurată. Mai mult decât atât, șoferul din vina căruia s-a petrecut incidentul observând că mașina nu mai este în poziția inițială, fuge către aceasta fără să se mai uite în urma pagubelor produse.

Camerele de supraveghere ale unui spațiu comercial au surprins momentul în care mașina a luat-o la vale, proptindu-se într-o altă mașină parcată regulamentar. Cel mai probabil conducătorul mașinii marca Logan a părăsit autoturismul fără să-l asigure. În cele din urmă autoturismul o ia la vale și se oprește acroșând mașina parcată regulamentar. Când realizează că mașina nu mai este în locul în care o lăsese, șoferul alergă în disperare și fără să se uite că a lovit un alt autoturism urcă și pleacă fără ca măcar să verifice dacă a făcut vreo pagubă.

Întâmplarea s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, 27 ianuarie, în jurul orei 12.00 pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu în zona Casei de Cultură. Cei mai mulți dintre cei care au reușit să vizualizeze imaginile au blamat gestul bărbatului, acuzându-l că ceea ce a făcut se încadrează ca fugă de la locul accidentului.

Nu există fugă de la fața locului

Polițiștii rutieri au explicat că situația stă cu totul altfel și că nu este vorba despre nici o fugă de la fața locului!

"Fiecare șofer implicat într-un accident rutier este obligat ca, într-un termen de 24 de ore să se prezinte la Poliție, indiferent ce urmări are accidentul dacă este vorba doar de pagube materiale. Adică pot fi și 40 de mașini avariate, dar fără a fi persoane rănite! Este un drept al autorului, nu reprezintă nici o contravenție și nici infracțiune. Nu e fugă până nu trec cele 24 de ore! La fel și pentru păgubit. La fel și victima. Se prezintă la Poliție, iar dacă autorul accidentului nu vine, încep căutările", au spus oamenii legii.

Mai exact, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, art. 100, alin. 3, lit. g): "Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza careia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu il vad sa coboare din masina, cred ca masina i a plecat la vale,
1
0
Primaria ar trebui sa puna camere de luat vederi in intersectii si pe principalele strazi, cel putin...
1
0
cel mai urat lucru, sa lovesti alta masina si sa fugi ca un las !Un frustrat !
1
0
Daca activitate comerciala nu e , macar sa supraveghem putin spatiul public.o gagica cine mai stie?Inainte se practica supravegherea in puscariiAcum, ,oricine poate supraveghea spatiul public.
1
3
Multumim agentului economic. Noua, oamenilor normali ne sunt de folos camerele de supraveghere.
3
1
Prost mai esti Aureliane.prost si frustrat
5
1
Spatiul comercial face monitorizarea spatiilor publice? Gdpr ii interzice asta, sigur daca face cineva sesizare isi ia amenda de cateva mii euro
5
12
Parca ar fi singurul....Dar degeaba se duc oamenii la politie....Nimeni nu face nimic.
11
0
legi de tot kakatu
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272