REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Vila ȘUŢU va fi RESTAURATĂ! Primăria şi-a dat ACORDUL

Vila ȘUŢU va fi RESTAURATĂ! Primăria şi-a dat ACORDUL

Replica API 28 ianuarie 2021 | 00:21 5752

Celebra vilă Şuţu, situată pe malul Mării Negre, va fi reabilitată în viitorul apropiat. Primăria Constanţa a dat undă verde pentru consolidarea, conservarea şi amenajarea imobilului, iar proprietarul poate demara lucrările în acest sens. În prezent, clădirea este monument istoric de categoria A.

Proprietarul va putea demara lucrările

Theodor Lucian Ichim, proprietarul vilei, a primit acordul Primăriei Constanţa pentru restaurarea clădirii istorice. Primăria a emis, pe 27 ianuarie, pe numele acestuia autorizaţia de construire privind consolidarea, conservarea, şi amenajarea imobilului, restaurarea componentelor artistice, amenajări exterioare şi împrejmuirea vilei Şuţu. Documentul este valabil 12 luni, iar lucrările vor avea loc pe strada Krikor Zambaccian, nr. 1. Impunătoarea casă, aşezată pe trei nivele, este îndreptată spre mare. În prezent, clădirea este monument istoric de categoria A.

Vila a fost scoasă la vânzare în 2013

Menționăm că Vila Șuțu a fost scoasă la vânzare în 2013 și achiziționată abia în 2018. Noul proprietar, Theodor Lucian Ichim, este asociatul unic şi administratorul Unigrains Trading SRL, firmă ce se ocupă în principal de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

Citeşte şi:

Vila prințului Șuțu privește, TRISTĂ, marea: Va câștiga pariul cu trecutul?

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era cazul... O cladire splendida.
1
0
Toate scursurile Fanarului de acum 300 de ani au venit in tarile romane rupti in fund si -au devenit mari printi, ce sa-ti povestesc!
0
4
Restaurare inseamna exact asta ! Pastrarea stilului arhitectural !
3
0
... trei nivele?! Haoleu, Diana! Lasa scrisul si du-te la carat caramizi pt restaurarea superbei cladiri!
2
0
Ce bine-i sa restaurezi pe banii nostri,si pe urma un machidom bouar sa ia totul moca,iar profitul,minus spaaga,sa si-o bage aoa in buzunar.la fel ca la cazinou. De ce nu le vindeti ba,sa-si faca bors cu ele cumparatorii? intrebare retorica.
3
10
tare imi este teama ca o sa faca o tiganeala.Din cate stiu legea spune ca trebuie sa pastrezi stilul arhitectural,sa nu modifici tu dupa cum te taie capul ,ca ai vazut in Palazu mare la o vila de mache .Sa vedem,la sfarsit.Asa e legea dar ,la noi ce este normal ?
8
9
Macar nu face alta ci renoveaza ceva deosebit....
24
0
Cum fac UNI evaziuni....
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212