REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Virgil Popescu, întrebat dacă se simte vizat de remaniere: Nu-mi este teamă decât de Dumnezeu

Virgil Popescu, întrebat dacă se simte vizat de remaniere: Nu-mi este teamă decât de Dumnezeu

Replica API 24 august 2022 | 00:00 790

„Cine vine într-o funcție se gândește că nu este pe viață acolo. Nu-mi este teamă decât de Dumnezeu.”, a declarat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu, întrebat dacă se simte vizat de remanierea sa din Guvern pe fondul situației pe piața energiei și gazelor naturale.

Ministrul Energiei a spus că va continua să își facă treaba pentru că urmează o iană complicată.

Virgil Popescu: Va exista o plafonare și după 31 martie 2023

Întrebat dacă plafonarea prețurilor la energie și gaze va continua și după 31 martie 2023, Virgil Popescu a spus că da și a susținut că românii nu vor avea probleme cu facturile.

„Nu se va întâmpla nimic cu facturile românilor (..). Va rămâne o plafonare de preț, au răspuns deja liderii Coaliției. Probabil că în cursul lunilor septembrie-octombrie vom lucra la ce se va întampla dupa 31 martie. Haideți să le luăm pe rând să finalizăm aceste modificări pentru 1 septembrie”, a spus Popescu.

Virgil Popescu: Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț de producție, intermediere și furnizare

Ministrul s-a referit practic la schimbările care urmează să se aducă actualei ordonanțe de Urgență 27/2022, care a stabilit plafonarea prețurilor la energie și gaze până la 31 martie 2022.

„V-aș ruga ca lucrurile privind modificarea Ordonanței 27 să fie finalizate în Coaliția de Guvernare și apoi să fie prezentate public. Așa ne-am înțeles. Oamenii nu vor avea de suferit în urma acestor modificări. Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț de producție, intermediere și furnizare.”, a spus ministrul Energiei, fără a da alte detalii.

Supraimpozitarea întregului lanț din energie - o propunere PSD

Supraimpozitarea întregului lanţ din energie, de la producători, la intermediari şi furnizori este una din propunerile PSD pentru criza din energie. Acest lucru ar limita speculaţiile din piaţă şi posibilitatea unor profituri uriaşe pe care le-ar obţine unii traderi.

O altă propunere PSD este reglementarea preţului pentru consumatorii casnici, după ce expiră măsura cu plafonarea, timp de un an, cu posibilitatea de prelungire până în 2025.

O asemenea măsură ar însemna preţuri mai mici pentru populaţie, dar mai mari pentru consumatorii non-casnici, de la IMM-uri la fabrici, care vor scumpi produsele lor.

Cu alte cuvinte, vom plăti mai puţin la energie, dar mai mult pe alte produse, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intrebarea era daca te simti vizat de remaniere nu ce relatie ai tu cu Dumnezeu!
0
0
Daca era sa dai cu subsemnatul pe la DNA pentru magariile facute , avea sa iti fie frica de ani de puscarie . Asa ca te stii protejat si esti arogant .
0
0
Tipul asta cred ca nu are nici mama , nici tata, nici Dumnezeu. Daca avea tinea cu romanii.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272