REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Vladimir Putin a făcut încă un test cu o rachetă ce poate distruge lumea

Vladimir Putin a făcut încă un test cu o rachetă ce poate distruge lumea

Ana Maria LIPAN 6 noiembrie 2023 | 00:00 938

Submarinul rus cu propulsie nucleară Imperator Aleksandr III a desfăşurat cu succes un test de lansare a rachetei balistice Bulava, proiectată să transporte focoase nucleare, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

Vladimir Putin a facut inca un test cu o racheta ce poate distruge lumeaVladimir Putin

"Lansarea unei rachete balistice este elementul final al testelor, după care va fi luată o decizie privind acceptarea navei în cadrul forţelor navale", a transmis ministerul pe reţeaua de mesagerie Telegram. Racheta intercontinentală, lansată de sub apă de pe o poziţie din Marea Albă, în largul coastei de nord a Rusiei, a atins o ţintă aflată la câteva mii de kilometri distanţă, în peninsula Kamchatka din Extremul Orientul rus, a menţionat ministerul, fără a preciza când anume a avut loc testul, scrie stiripesurse.ro.

Imperator Aleksandr III, clasa Borei, echipat cu 16 rachete Bulava şi torpile moderne, a fost lansat la apă în decembrie, într-o ceremonie la care a asistat şi preşedintele rus Vladimir Putin, a menţionat TASS.

Forţele navale ruse dispun de trei submarine cu propulsie nucleară din clasa Borei în serviciu, unul în faza de testare şi alte trei în construcţie, potrivit ministerului.

Racheta Bulava, de 12 metri lungime, cu o rază estimată la 8000 kilometri şi putând să transporte până la şase focoase nucleare, a devenit piatra de temelie a segmentului naval al "triadei nucleare" ruse. Vladimir Putin insistă ca Rusia să-şi menţină capacitatea de descurajare nucleară pentru a contracara ceea ce a calificat drept ameninţări în creştere la adresa securităţii, într-un context în care relaţiile dintre Moscova şi Occident trec prin tensiuni-record după invazia rusă din Ucraina din 2022, mai notează Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are visuri erotice. E stapanul lumii si se joaca cu rachete. Si are un metru optzeci si cinci inaltime. Fara tocuri. Din pacate pentru el exista si ucrainieni pe pamant care mwiesc puternic cu kkt bolsevici betivi !!!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468