REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Voia să-i dea FOC la CASĂ, pentru că i-a LOVIT CÂINELE cu MAȘINA

Voia să-i dea FOC la CASĂ, pentru că i-a LOVIT CÂINELE cu MAȘINA

Replica API 15 decembrie 2021 | 09:23 2277

Unii oameni își iubesc câinii atât de mult încât ar face orice pentru a-i apăra. Este și cazul lui Viorel Simion, din Tulcea, care a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare după ce a amenințat o femeie cu cuțitul dar și cu incendierea casei, pentru că aceasta i-ar fi lovit unul dintre câini cu autoturismul.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, victima, în timp ce se afla în curtea magazinului aparținând Societății Mah Trading Company, situat în loc. Satu Nou, jud. Tulcea, a fost amenințată cu incendierea casei și cu acte de violențe de către Viorel Simion, în tot acest timp inculpatul ținând în mână și un cuțit, pe fondul faptului că, cu câteva zile înainte, persoana vătămată ar fi lovit cu autoturismul unul din câinii inculpatului. Procedându-se la audierea inculpatului în legătură cu infracțiunea reținută în sarcina sa, acesta a făcut o recunoaștere totală și necondiționată în cursul urmăririi penale, în cursul judecății acesta a arătat că nu a amenințat partea vătămată cu cuțitul, ci doar i-a spus că are un cuțit, în realitate având o brichetă.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că elementul material constă în fapta inculpatului, care a amenințat persoana vătămată cu incendierea casei și cu acte de violență, provocându-i astfel, acesteia o stare de temere. Urmarea imediată constă într-o stare de pericol adusă integrității psihice a persoanei vătămate. Legătura de cauzalitate dintre activitatea de amenințare și starea de pericol creată rezultă din materialitatea faptei. Instanța va avea în vedere că funcțiile de constrângere și de reeducare, precum și scopul preventiv al pedepsei pot fi realizate numai printr-o corectă dozare a acesteia, ținând seama și de persoana căreia îi este destinată, în vederea reintegrării în societate. Se va urmări formarea unei atitudini corecte față de muncă, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețuire socială. Magistrații din cadrul Judecătoriei Babadag au decis condamnarea lui Viorel Simion la 4 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 10 decembrie și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia sunt canofilii niste CRIMINLAI! Toti iubitorii de javre trebuie executati pe loc fara discutii!
1
2
cum sa ploveasca femeia, cica simbolul puritatii si feminitatii, un biet caine? o javra de femeie abrutizata de alcool.
1
2
nu trebuia sa-i spuna....tacut si facut...plm!acuma,depinde si daca a lovit ciinele intentioonat sau nu..
2
2
Asta e John Wick
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272