REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Zeci de copii ce locuiesc pe strada Semănătorului din Constanța NU au mers vreodată la ȘCOALĂ. Ce spune Făgădău!

Zeci de copii ce locuiesc pe strada Semănătorului din Constanța NU au mers vreodată la ȘCOALĂ. Ce spune Făgădău!

Replica API 30 august 2019 | 14:48 359

Vor să învețe!

Vor să învețe!

Situație alarmantă pe strada Semănătorului din Constanța! 30 de copii romi care locuiesc aici nu merg la școală! Doi reprezentanți ai Fundației pentru Dezvoltare Locală Regională, Filiala Sud Est s-au prezentat joi, 29 august, în sala Remus Opreanu, acolo unde a avut loc ședința de Consiliu Local pentru a vorbi cu presa. Deși știau că urmează ca primarul Decebal Făgădău urmrează să susțină o conferință de presă și ar fi putut să-i aducă la cunoștință problema, aceștia nu au făcut lucrul acesta, dorind să vorbească doar cu reprezentanții presei. Decebal Făgădău spune că are cunoștință despre cei care locuiesc pe strada Semănătorului, zonă fiind cunoscută din trecut, atunci când scandalurile erau la ordinea zilei. În altă ordine de idei, a promis că va rezolva situația copiilor, doar după ce reprezentanții fundației vor face o solicitare scrisă în acest sens.

”Îi felicit dacă au avut aceeași inițiativă, dar nu știu cu cine au vorbit. Nu am auzit până acum despre ei. Vă invit pe strada Semănătorului să vedeți cât de curat este, ce liniște este, cum au dispărut măgarii, trăsurile, etc. Am o listă cu toate cele 166 persoane cu persoanele care locuiesc acolo. Le cunosc, le știu absolut toate problemele. Știu dacă au medic de familie, dacă sunt beneficiari de ajutor social, majoritatea nu sunt, doar 4 sunt beneficiari. Săptămânal, o echipă merge pe Semănătorului, și nu înțeleg cum domnii nu s-au întâlnit cu echipa noastră. Să-mi facă o hârtie și îi sprijin. Dacă cei de la Direcția de Asistența Socială și mediatorii angrenați în dialog cu familiile încearcă să-i dirigeze pe copii înspre școală și nu ajung la niciun rezultat, voi cere sprijinul ISJ și vom găsi o soluție”, a spus Decebal Făgădău.

Reamintim că strada Semănătorului este cunoscută pentru scandalurile care aveau loc în trecut. Astfel, în anul 2013, la sfârșitul lunii octombrie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, beneficiind de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al lucrătorilor IJJ Constanţa au efectuat patru percheziţii la domiciliile a tot atâtea persoane suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni. Patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, au fost suspectaţi de comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale, fapte comise în intervalul iunie-septembrie 2013, cu un prejudiciu total estimat la 60.000 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va invit pe strada Semanatorului sa vedeti cat de curat este, ce liniste este... de asa liniste sa ai tu parte. ti-e frica sa treci cu masina pe strada aia sa nu-ti sara vreun borat pe parbriz.
1
0
Nu toti sunt tigani, mai sunt si romi printre ei.
5
0
cateva bobite cu naplam si faceti curatenie exemplara
5
0
Ce gluma buna, ciorile si scoala. Ei nu folosesc nici sapunul si voi vreti scoala de la ei, deja cereti prea mult.
8
0
Cele mai bune ciori sunt cele moarte!!!
10
0
Pentru ca sunt copiii care dupa ce merg la scoala nu stiu sa faca nimic parinti acestor micuti care au si stagii de perfectionare in strainatate ii invata meserie pentru ca asta conteaza in viata.
2
1
nu merg la scoala pentru ca sunt cocalari si meseria lor este hotia si cersitu din tata la fiu ca au har lasat de Dumnezeu.
8
0
A facut cineva un studiu asupra capacitatii intelectuale a acestor copii? Au ei capacitatea intelectuala sa absolve macar clasa intai? V-ati dori vreodata ca copii vostri sa fie in aceeasi clasa cu acesti copii? Cacofonia este intentionata, intrebarea este adresata celor spalati pe creier de corectitudinea politica!
10
1
bine ca nu iau premiat pentru buna educatie
8
0
Magadau, am si eu o problema cu o necunoscuta. Nu vrea sa-mi dea nr ei de telefon. Ce zici, ma ajuti? Stii pi naiba! Cand vreodata ai fost tu in Anadolchioi? Niciodata. Mazare era baiat de treaba, ne lasa cu trasurile in Mamaia. Trasuri si cai vedeti in Breuxeles, dar voi e mai catolici ca papa!
5
2
Dar cine ii opreste pe copiii rromilor sa mearga la scoala ?.. Pur si simplu nu vor. Stau cocotati pe gardurile proprietatilor particulare si fac o galagie infernala atat ziua cat si noaptea. Masinile celor mai mari circula cu viteze incredibile pe str. Semanatorului, iar manelele sunt la ordinea zilei. Au o atitudine total antisociala.
18
1
daca-i marginalizati si-i priviti ca fiind ceilalti si ca nefiind de printre voi, o sa aveti numai probleme si nimic de castigat, orice om are aportul sau adus societatii, fie ca e cioara sau nu
0
16
AM CRESCUT ACOLO CU CIIORILE FRATTI MEI
1
7
Fagadau nici macar nu stie unde e strada asta. Aia nu au nicio sansa sa intre in rand cu lumea...nici macar apa calda nu au invatat sa o foloseasca
15
0
In primul rand aia nu sunt copiii sunt pui de cioara. Locul puilor de cioara este in colivie nu in clase. In al doilea rand Fagadau este un bou si un mare prost care vrea voturile ciorilor.
16
2
PE CINE VREI SA PROSTESTI ?
12
1
Pai partidele tiganesti au primit bani de la ue pentru integrarea tiganilor. Ce su facut cu ei?
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272