REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ANCHETĂ de ANI de ZILE, INTERCEPTĂRI şi URMĂRIRI la CONSTANŢA, cu suportul SRI şi DNA!

ANCHETĂ de ANI de ZILE, INTERCEPTĂRI şi URMĂRIRI la CONSTANŢA, cu suportul SRI şi DNA!

Replica API 29 martie 2017 | 00:10 524

Transport urmărit şi în 2016!

Transport urmărit şi în 2016!

O autocisternă burduşită cu ţigări de contrabandă era adusă la Constanţa, în curtea sediului Gărzii de Coastă, în martie 2016, precizându-se atunci că: „este o muncă de aproximativ un an de zile, o muncă informativ-operativă-calificată în care am fost sprijiniţi cu suport tehnic şi informative de către SRI şi DNA”. Şoferul autocisternei, din Bulgaria, Ştefanov Dimitrov, a fost arestat la malul mării, iar cercetările au continuat, totul ajungând în data de 28 martie anul curent, când ancheta s-a materializat în percheziţii de amploare, inclusiv în Spania! Detaliile sunt incredibile, mai ales modul în care infractorii transportau ţigările de contrabandă.

Sub îndrumarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curte de Apel Constanţa, au fost efectuate, la data de 28 martie anul curent, 38 de percheziţii domiciliare în locaţii de pe raza judeţelor Constanţa, Dolj, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş şi a municipiului Bucureşti, în două dosare în care se administrează acte de urmărire penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă cu ţigări. Concomitent, autorităţile spaniole au efectuat 51 de percheziţii în Spania care vizează membrii ai aceleiaşi grupări, cetăţeni români, bulgari şi spanioli, implicaţi în valorificarea ţigărilor în acel stat.

Persoanele vizate sunt bănuite că în perioada 2015 - 2017, au procurat cantităţi mari de ţigări de contrabandă din Republica Bulgaria pe care le-au introdus pe teritoriul României, transportându-le cu autocisterne modificate, prin adăugarea unor platforme de beton pe şasiul acestora, în greutate cuprinsă între 14 şi 24 tone, astfel încât greutatea rezultată în urma cântăririi mijlocului de transport să corespundă cu greutatea mărfii menţionată în mod fals în documentele de transport.

Ţigările de contrabandă erau depozitate şi comercializate pe raza municipiilor Constanţa şi Bucureşti şi a judeţelor Dolj, Bistriţa Năsăud, Arad şi Timiş. Până în prezent au fost descoperiţi şi cercetaţi 2 cetăţeni bulgari, unul fiind Ştefanov Dimitrov, care au introdus în cursul anului 2016, pe teritoriul României, cu mijloace auto modificate şi adaptate, prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Bechet, cantităţile de 159.980 pachete şi respectiv 255.500 pachete ţigări marca Marble, fără marcaje fiscale, cauzând bugetului consolidat al statului prejudicii în valoare de 1.451.126 lei şi respectiv 2.313.022 lei, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, accizelor şi T.V.A. Mai exact, grupul infracţional era format din cetăţeni români, ajutaţi de cetăţeni bulgari şi de alţi cetăţeni români rezidenţi în Spania.

Aceştia procurau ţigări de contrabandă de pe teritoriul Bulgariei, le transportau cu diferite mijloace auto, conduse de cetăţeni români ori străini si le transportau pe teritoriul Spaniei, unde le depozitau şi le comercializau pe piaţa neagră. În interesul anchetei au fost citate pentru audieri persoanele implicate în activitatea de contrabandă cu ţigări, atât la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cât şi la sediul Gărzii de Coastă.

Cum a început totul: ansamblu modificat, găsit în curtea unui individ! Au urmat urmăriri în trafic!

Totul a început în luna decembrie a anului 2015 când, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliul cetăţeanului român Cosmin E, în vârstă de 37 ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj, cunoscut ca fiind implicat în contrabanda cu ţigări, s-a constat că în curtea imobilului se afla parcat un ansamblu rutier (camion cu cisterne), înmatriculat în Bulgaria, modificat si adaptat transportului de ţigări de contrabanda, prin adăugarea unei platforme de beton în greutate de 14 tone, pe şasiul autocisternei, astfel încât încărcătura de produs lichid de pe documentele false de transport sa corespunda cu masa totala a autovehiculului, care avea confecţionate spatii de depozitare construite special pentru a ascunde mărfuri, altele decât lichide.

Transport URMĂRIT şi ADUS la CONSTANŢA! Stefanov, arestat şi condamnat!

În luna martie a anului 2016, în urma activităţilor specifice de supraveghere informativ-operativă, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române şi ai Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, au urmărit şi identificat pe raza judeţului Dolj o alta autocisternă cu numere de R. Bulgaria, modificata prin adăugarea unei platforme de 24 de tone ciment pentru transportul ţigărilor de contrabandă. Din datele de anchetă a rezultat că şoferul autocisternei acţiona pe ruta Bulgaria - România şi transporta ţigări de contrabandă pe raza judeţului Dolj. În urma controlului efectuat în autocisternă a fost identificată o uşă de acces spre un spaţiu special amenajat în care au fost descoperite aproximativ 160.000 pachete cu ţigări. Autocisterna a fost adusă la sediul Gărzii de Coastă din Constanţa, iar şoferul, Dimitrov Radomir Stefanov a fost arestat.

Ulterior, dosarul a fost declinat către Judecătoria Giurgiu. Pe 22 iulie 2016 a fost condamnat la 2 ai și 9 luni cu suspendare, iar pe 17.11.2016, Curtea de Apel București i-a scăzut pedeapsa la 2 ani și 6 luni.

Colaborare cu Spania și Bulgaria: același mod de operare!!!

În continuare, grupul a fost monitorizat, efectuându-se schimburi de informații cu autoritățile din Bulgaria și Spania, ocazie cu care reprezentanții celor doua state au precizat ca au identificat și pe teritoriul lor astfel de moduri de operare pentru transportul țigărilor de contrabandă. În luna iunie a anului 2016, poliţiştii de frontieră au identificat, la intrarea în ţară prin PTF Bechet, un autocamion cu numere de R. Bulgaria, despre care deţineau informaţii că ar fi folosit pentru transportul unei importante cantităţi de ţigări de contrabandă ascunse in role de hârtie, cu destinația Slovacia.

Continuând monitorizarea mijlocului de transport, s-a constatat ca acesta si-a schimbat direcția de deplasare, până la domiciliul unui cetăţean român de pe raza judeţului Dolj. În baza mandatelor de percheziție domiciliară, eliberate de judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, au fost efectuate două percheziții domiciliare, fiind identificat, ascuns într-o parcare, mijlocul de transport, abandonat de șoferul bulgar. În urma identificării acestuia, a fost formulată propunerea de arestare în lipsă, iar Judecătoria Constanța a emis mandat de arestare și mandat european de arestare pe numele acestuia. De data aceasta, mai multe persoane au fost audiate, urmând a se face propunerile corespunzătoare.

Liliana CHIRU

Video:

Citește și: http://www.replicaonline.ro/constanta-cea-mai-noua-metoda-a-contrabandistilor-de-tigari-le-au-ascuns-intr-o-cisterna-video-264748/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La murfatlar la numitul gore care sia luat camioane din traficul de tigari si acum are firma..nu se ia nici o masura
0
0
La deea car international verificatil pe mihai cu furaciunile si pe neamu lui de la poarta alba
1
0
La murfatlar la deea car international si la edy car nu mai faceti.si voi un control economic sa vedeti investitiile in firme din contradanda de tigari scoase din portul constanta cu camioanele firmelor in cauza
0
0
multumita retelolor de sobolani ciripitori ramasi de pe vremea lu ceasca care intre timp s-au inmultit, secu stie cu exactitate TOT ce misca si cat misca, cand unul nu mai contribuie il dau exemplu, asta e mersul lucrurilor, din cand in cand se mai arunca unul la rechini sa dea bine la ziar.
0
0
Eu vand tigari unde vreau in Navodari ca ma tine . Voi dc nu face ti la fel ?
2
0
Iasar bekir iasar sedan
1
0
Dar pe O UATUL ALA DIN HARSOVA CARE VINDE DROGORI CU CAPUL GOL DE FATA CU POLITIA NU L VEDE NIMENI RUSINEEEEEEEEEE........
1
0
mda. e rusinos. Tigari de contrabanda se vand in continuare prin piete , peste tot ! Asta nu e o realizare ! Realizare de care sa fie mandri cei de la politia romana era daca mai prindeau si alte transporturi. Ori daca gaseau sursa principala.
1
0
Pe drezaliu nu l mai luati? Si a facut vila si masini de teren din tigari
3
0
Faptul ca dupa 27 ani in care au zburdat contrabandistii in toata tara, inclusiv in sate si comune- au o organizare mai buna decat a hipermarketurilor- ni se arata ca in sf.au interceptat 1 singur traseu, e de plans. Acesti oameni nu.si justifica activitatea si salariile si obiectul muncii.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218