REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Căzut de pe platformă în Şantierul Naval, externat cu fractură de coloană: a murit după 26 de zile de chin

Căzut de pe platformă în Şantierul Naval, externat cu fractură de coloană: a murit după 26 de zile de chin

Replica API 31 iulie 2014 | 00:00 169

ITM a declanşat o anchetă

ITM a declanşat o anchetă

Sfârşit tragic pentru un bărbat din localitatea constănţeană Ovidiu! Vorbim despre un angajat al unei societăţi comerciale, care în noaptea de 3 spre 4 iulie a căzut în gol de pe o platformă din Şantierul Naval Constanţa. Accidentul de muncă putea fi evitat dacă manevra de la sol nu era efectuată în mod greşit, susţin apropiaţii bărbatului. Muncitorul Marian Clinci, de 39 de ani, a ajuns în comă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu fractură de coloană, însă cadrele medicale au decis să-l externeze la scurt timp. După 26 de zile de chin, bărbatul a decedat. Clinci era căsătorit, avea doi copii, iar în afara orelor de program activa ca instructor auto.

"Doctorii l-au dat acasă, el devenise conştient, dar avea coloana şi câteva coaste rupte. A fost binişor o perioadă, dar luni i s-a făcut rău, iar marţi, ora 12.00, a murit. Dacă ar fi fost la spital poate ar fi supravieţuit, dar medicii l-au externat. Avea 20 de zile de când muncea în Port. Există o anchetă în desfăşurare, iar cel care a provocat accidentul încă lucrează acolo. Nu se ştie dacă era apt să lucreze acolo sau dacă era responsabilitatea lui", au declarat aproaţii lui Clinci. În raportul de incident, oamenii legii au menţionat că muncitorul ar fi căzut din vina lui: "În timp ce se afla în Şantierul Naval Constanţa şi nacela autoridicătoare de tip haulotte, dar şi efectua acţiuni de curăţire cu jet de apă sub presiune la bordul unei nave aflată în reparaţii, s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime de 6 metri". Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a declanşat o anchetă în acest caz. "Societatea ne-a anunţat de respectivul deces, dar ne-au înştiinţat şi în data de 4 iulie când a avut loc accidentul de muncă. Noi am preluat cazul. Persoana care a instrumentat dosarul la firmă trebuie să îl aducă la noi", a declarat, pentru "Replica", Eugen Bola, şeful ITM.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108