REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cum se falsificau contractele de închiriere şi de muncă, pe litoral! Un afacerist, cap de afiş!

Cum se falsificau contractele de închiriere şi de muncă, pe litoral! Un afacerist, cap de afiş!

Replica API 7 iunie 2017 | 00:18 3016

Detalii din anchetă

Detalii din anchetă

Magistrații primei instanțe s-au pronunțat în dosarul "interlopilor" de la malul mării, care aveau și un complice și anume pe directorul Volksbank. Astfel, pe lângă condamnări, judecătorii au făcut publice și documentele pe care indivizii le falsificau, inclusiv contracte de închiriere cu instituții de învățământ.

Gruparea număra 20 de membri. Astfel au fost obținute mai multe credite bancare, în perioada 2007- 2008, prin acte false, înşelăciunile fiind intermediate de Credit Group SRL Constanţa, de asemenea cunoscută pentru ţepele sale. Furtul celor 9 milioane de euro nu se putea realiza fără implicarea unor reprezentaţi ai băncii în cauză, pe lista celor trimişi în judecată aflându-se directorul general adjunct din acea perioadă al Volksbank Bucureşti, dar şi un ofiţer de credit de la aceeaşi unitate bancară. Astfel, mai mulţi membri ai grupării interlope "Spaniolul" au fost trimişi în judecată de DNA Constanţa.

Printre escrocii vizaţi de DNA se numără şi "afaceristul" Stelian Alexe, Marieta Iuruc, din celebrul dosar Stenel Trade, soldat cu ani grei de închisoare pentru furt de combustibil, dar şi cunoscutul interlop Stila Sarafu, care acum a fost achitat. Pe lângă pedepsele aplicate pe 15 mai, magistrații Tribunalului Constanța au dispus desființarea mai multor înscrisuri false, în mare fiind vorba despre contracte de închiriere înregistrate în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Constanţa.

Astfel, sub nr. 686.454 din data de 29.11.2007, un contract a fost încheiat între inculpatul Trantu Dincă, în calitate de proprietar, şi reprezentanţii SC „Your Hotels" SRL Otopeni, în calitate de chiriaş, din care reieşea împrejurarea nereală că inculpatul ar fî pus la dispoziţia chiriaşului, pentru o perioadă de 3 ani, un imobil situat în Constanţa, strada Merişor nr. 126, în suprafaţă totală de 382 m.p., şi că ar încasa lunar, începând cu data de 1.11.2007, cu titlu de chirie, suma de 6.500 euro.

Contracte de închiriere cu instituții de învățământ

Un alt înscris pe lista magistraților este copia contractului de închiriere înregistrat în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Constanţa sub nr. 187.220 din data de 26.07.2006, încheiat între inculpatul Trantu Dincă, în calitate de proprietar, şi reprezentanţii SC „Lumina Instituţii De Învăţământ" SA Constanţa, în calitate de chiriaş, din care reieşea împrejurarea nereală că inculpatul ar fi pus la dispoziţia chiriaşului, pentru o perioadă de 5 ani, un imobil situat în Constanţa, strada Dorobanţi nr. 36, compus din construcţie şi teren, cu destinaţia de grădiniţă, şi că ar încasa lunar, începând cu data de 25.07.2006, cu titlu de chirie - Formularul tipizat al Volksbank România SA, intitulat „Adeverinţă de venit şi angajament de plată", care a fost completat atât în partea superioară, denumită „Adeverinţă de venit", din care reieşea că inculpatul Goşiu Marius este angajat în cadrul SC „Gimes" SRL Constanţa în funcţia de consilier juridic.

Un alt document evidenția că fratele lui Marius Goșiu, adică Mihai Mădălin Goșiu, era angajat la SC „Gent Trading" SRL Constanţa, că deţine funcţia de director general şi că a realizat în lunile august, septembrie şi octombrie 2007 venituri nete cu titlu de salariu în cuantum de 1.191 lei, 1.787 lei şi, respectiv, 1.787 lei.

Alexe Stelian spunea că a închiriat un sediu reprezentanților BRD

Pe lista documentelor false este și contractul de închiriere pretins înregistrat în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Constanţa sub nr. 663463 din data de 07.11.2007, încheiat între inculpatul Alexe Stelian, în calitate de proprietar, şi reprezentanţii B.R.D. - Groupe Societe Generale SA - Grup Constanţa, în calitate de chiriaş, din care reieşea împrejurarea nereală că sus-numitul ar fi pus la dispoziţia chiriaşului, pentru o perioadă de 2 ani, imobilul situat în municipiului Constanţa, strada Eliberării nr. 30 A, în suprafaţă de 1.183 m.p., în care urma a funcţiona o unitate teritorială a locatarului, şi că ar încasa lunar, începând cu data de 01.11.2007, cu titlu de chirie, suma de câte 15 euro/m.p./lună, respectiv 17.745 euro.

Ajungem și la contractul de vânzare - cumpărare autentificat prin încheierea nr. 4206 din data de 21.09.2007 a notarului public Anastase Eugen George, în baza căruia inculpaţii Alexe Stelian şi Alexe Zoe, în calitate de persoane fizice, achiziţionaseră de la SC „Medgaz" SRL Maxineni, județul Brăila, reprezentată de numiţii Mişu Stere şi Darlaiani Stere, imobilul situat în Constanţa, str. Eliberării nr. 30 A, compus din teren în suprafaţă de 350 m.p. şi construcţie alcătuită din subsol, parter şi 5 etaje (spaţii comerciale la parter şi locuinţe la etaje), cu o suprafaţă construită la sol de 169 m.p., la preţul de 600.000 euro, inclusiv TVA.

Apoi e contractul de închiriere pretins înregistrat în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Constanţa sub nr. 695430 din data de 4.02.2008, încheiat între inculpatul Alexe Stelian, în calitate de proprietar, şi reprezentanţii SC „Comcereal" SA Constanţa, în calitate de chiriaş, din care reieşea împrejurarea nereală că sus-numitul ar fi pus la dispoziţia chiriaşului, pentru o perioadă de 2 ani, imobilul cu destinaţia de locuinţă, situat în municipiului Medgidia, strada Independenţei nr. 87 C, bl. C 3, sc. A, compus din teren în suprafaţă de 893 m.p. şi construcţie (P + 4 Etaje) în suprafaţă de 1.938 m.p., şi că ar încasa lunar, începând cu data de 01.02.2008, cu titlu de chirie, suma de câte 25.000 euro.

Precizăm că Dincă Trantu s-a ales cu 1 an şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie, Carmen Eugen Ştefămescu a primit 1 an şi 6 luni cu suspendare, la fel şi Marian Ştefănescu. Constantin Coteanu a fost condamnat la 2 ani în regim de detenţie, Marieta Iuruc la 2 ani cu suspendare, Theodor Pavel la 2 ani cu executare, Georgiana Dinu la 1 an şi 6 luni în regim de detenţie, Lică Mina la 1 an şi 2 luni cu suspendare, Ionel Radu la 2 ani şi 2 luni în regim de detenţie, Iulian Tocilă la 1 an şi 6 luni cu executare, Sorin Bulică la 2 ani în regim de detenţie, Asan Taifun la 1 an cu suspendare, Ionel Radu la 9 luni, Stelian Alexe la 3 ani şi 3 luni în regim de detenţie, Costel Cătălin Şerban a fost achitat, Cosmin Popa a fost condamnat la 4 ani în regim de detenţie, la fel şi Diana Maxim dar şi Constantinescu (fostă Petrescu) Luiza. În ceea ce-i priveşte pe Stila Sarafu şi Marius Goşiu, ei au fost achitaţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
futu-va in goora de mukani nenorociti, natie de hoti si koorve
2
2
Pe plaja Kudos nu aveau contract de munca copisii ce unceu acolo
3
0
Futu-va-n gat de machidoni nenorociti.
10
3
daca contractele sunt tinute " on line " cum pot fi falsificate ?
2
0
Baiazid un jegus ca daca mananci la el faci bube si pe dasupra un turnator nenorocit care sifoneaza tot ce se discuta la el in bodega
3
1
Pt .ca faceti reclama lui ETEX, vrem sa se dea publicitatii contractul realizat cu Politia Judeteana Constanta, inclusiv cu conditiile ascunse.Etex este administrat de un magazioner de la General Scrisoreanu inginfat care da de mincare lui Hasoti, Gheorghe Dragonir, Daraban si alti penelisti.Acesta se fuduleste ca cei amintiti ll-au ajutat sa fie lasat in pace de organele de control; l-au mai pus si consilier judetean.
7
0
Ia numara mai sus, cel putin 10 sunt romani. Asta e din ciclul "hotul striga hotul". Sunt toti o apa si-un pamant, nu va mai aberati atat ca makedonii fura si romanii saracii sunt victime. Ca daca era asa, nu mai era tara asta in paragina.
6
8
de ce numai make?
11
6
Alexe stelian la puscarieeee jegule
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218