REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum şi-a bătut joc un individ de pompieri, poliţişti şi cadre medicale: Arde o casă în Mihail Kogălniceanu!

Cum şi-a bătut joc un individ de pompieri, poliţişti şi cadre medicale: Arde o casă în Mihail Kogălniceanu!

Replica API 24 septembrie 2014 | 00:39 349

Ia-l de unde nu-i… că nu putem apela la Legea Big Brother

Ia-l de unde nu-i… că nu putem apela la Legea Big Brother

Pompieri, ambulanţe, Poliţie – toate unităţile şi-au unit forţele pentru a interveni în localitatea Mihail Kogălniceanu, de unde venise un apel prin 112 cu privire la faptul că o casă a fost cuprinsă în flăcări uriaşe, în interior aflându-se două femei în vârstă. Bineînţeles că autorităţile nu au mai stat pe gânduri şi au trecut la acţiune, însă, odată ajunse la faţa locului au constatat că este vorba de o mare cacealma, că a fost vorba de o farsă făcută de cineva care nu s-a gândit că pune pe drumuri echipaje care ar fi putut interveni, în acele momente, pentru a salva pe cineva de la moarte. Oamenii legii sunt nemulţumiţi întrucât respectivul individ are telefonul închis şi nu poate să-i dea de urmă întrucât legea „Big Brother” a devenit neconstituţională.

Erau orele prânzului de marţi, 23 septembrie, când un apel prin 112 a dat alarma. „Arde o casă, sunt flăcări uriaşe şi în interior sunt două persoane!!!”, cam aşa sunau cele spuse de apelant. Două autospeciale cu 11 subofiţeri din cadrul ISU Dobrogea au plecat spre Mihail Kogălniceanu, din Detaşamentul Constanţa oraş. Pe lângă aceştia, la drum au plecat şi ambulanţe, dar şi echipaje de Poliţie. Însă, odată ajunşi la adresa indicată... linişte şi pace. Fusese vorba de o farsă. Însă, cine a făcut farsa? Nu se ştie, are telefonul închis. „Mai că trebuia să vină şi avioanele de război ale Armatei şi era tacâmul complet. Aşa a fost aici că ne-am şi speriat, nu ştiam ce se întâmplă”, au spus oamenii. Acum, când s-a stabilit că o persoană nu a avut ce face şi şi-a bătut joc efectiv de instituţiile statului, de oamenii care în acele momente puteau fi la o solicitare reală, unde puteau salva vieţi, poliţiştii trebuie să dea de urmele făptaşului. Însă, pe lângă bătaia de joc menţionată mai sus, putem aduce în discuţie şo combustibilul consumat, care, de asemenea, putea fi folosit în alte scopuri ci nu pentru amuzamentul unui individ inconştient. În aceste momente, oamenii legii sunt tare nemulţumiţi de faptul că legea „Big Brother” a devenit neconstituţională. Aceasta se referă la reţinerea datelor personale de către operatorii de telefonie însă, recent, Curtea Europeană de Justiţie a decis că Directiva Europeană în baza căreia România a creat această lege este ilegală. Astfel, poliţiştii susţin că treaba lor devine mult mai dificilă, întrucât nu au prea multe indicii, în afara respectivului apel iniţiat. Totodată, trebuie să atragem atenţia constănţenilor cu privire la aceste apeluri nefondate şi să-i sfătuim să se gândească bine înainte de a pune mâna pe telefon, întrucât acestea nu sunt farse. La mijloc este vorba de vieţi omeneşti pentru care, în anumite împrejurări, contează fiecare secundă!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614