REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

De acum te poţi debranşa mai uşor de la RADET. Iată de ce

De acum te poţi debranşa mai uşor de la RADET. Iată de ce

Replica API 28 mai 2016 | 01:01 4295

Procedura de debranşare de la reţeaua centralizată de termoficare s-a simplificat,de anul acesta. Directorul RADET, Liviu Popa a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că vechiul formular a fost foarte mult simplificat. „Față de anul trecut, anul acesta procedura de deconectare a fost farte mult modificată. Am scos obligativitatea de a se realize un proiect al instalației, deoarece am constatat anul trecut că a dat bătăi de cap solicitanților și costuri suplimentare.” a afirmat directorul RADET. Pe lângă această modificare, cererile de anul acesta au fost clasificate în trei categorii: apartament, casă şi scară de bloc, ceea ce uşurează procedeul de debranşare. Totodată, directorul RADET a menționat că în acest an, formularele de debranşare au fost pregătite mai devreme decât în anii precedenţi. „Dacă anul trecut le-am pus la dispoziţia abonaţilor din 22 mai, anul acesta am început din 20 aprilie. Paradoxal, însă, numărul solicitărilor e foarte mic“, a spus Popa. Dacă în 2015, în primele patru zile se depuseseră peste 80 de cereri de debranşare, acum, de pe 20 aprilie, sunt doar 37 de solicitări. Taxele pentru debranşare sunt: tariful de deconectare a unui apartament (494 de lei), tariful de analiză a dosarului (160 de lei), formularul (10 lei) şi tariful de debranşare de la apă caldă (131 de lei pentru un robinet, 169 de lei pentru doi). Pentru un imobil, costul de debranşare este 496 de lei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnilor cum sa nu plateasca 5 lei gazele avind in vedere ca ei nu se debranseaza de la teava de gaze a blocului si consuma gaze de la bloc si platesc cei care nu au centrale , a verificat comitetul debransarile facute la apa cada menajera , apa rece menajera si la gaze sau pus sigilii la tevile debransate ale blocului in prezenta presedintelui !
0
1
S-a infintat pe facebook un grup "Debransare Radet 2017". Oameni buni, cu cat ne strangem mai multi, cu atat ne facem mai bine auziti.
5
3
Si eu sunt in aceiasi situatie. Am depus dosarul in august si nu am primit pana acum niciun raspuns. Am sunat la ei si mi-au spus ca dosarul este gresit dar nu stiu ce. O sa primesc raspunsul prin posta. A primit cineva acordul?
1
0
R.A.D.E.T. sau monopol. Hotii, nu pot justifica nici un banut cerut de ei pentru debransare . . .
3
0
Are cineva idee , s-a eliberat pana acum raspuns pentru cineva ? Si eu sunt in aceeasi situatie , am depus documentatia la RADET pe data de 27.06 .2017 si nu am primit niciun raspuns .
6
1
Ultima bomba! Radet incepe sa incarce instalatiile de apa cand sunt 30 de grade afara. De obicei incepeau in octombrie. Asta ca sa se dea aviz negativ de debransare. Cu avocatul este ultima solutie...asta daca nu este al partidului. Pastrati-va plicurile de la posta cu raspunsurile de la Radet ca sa se observe intarzierea de dupa 30 de zile. Dupa parerea mea, in 5-6 ani se va radia Radet ul, cu toata reorganizarea. Ar insemna sa i dea afara pe toti, sa puna profesionisti si sa se faca investitii serioase in eficientizarea sistemului...In cazul in care se gaseste avocat, ma bag si eu.
5
0
1. scoti caloriferele vechi 2. pui dop, verifici bine, pentru ca tu platesti daca declansezi o inundatie din neglijenta 3. pui centrala, instalatie cu autorizare ISCIR, ideal centrala in condensatie ca sa inchizi gura celor cu poluarea 4. platesti ce trece prin pereti, cam 50 RON pe luna pentru perioada cat distribuie RADET caldura 5. iti vezi linistit de viata Beneficii 1. apa si caldura la discretie, in functie de buzunar 2. apa calda curata, cea de la RADET e plina de impuritati si daca ai copil mic e dificil 3. costuri lunare mult mai mici, 14, 15 RON gazul vara si maximum 250 RON iarna
7
2
Sunt de acord cu ce a spus Laurentiu..au tot ingreunat procedura, am stat dupa negatia de la primaria de sector..am facut 10 drumuri la ei, am stat calare pe firma cu proiectul si tot nu au dat avizele..sunt fara solutie..
10
3
Confirm ca nu s-a debransat nimeni pana mai acum 2 saptamani, am fost personal si am intrebat la RADET. Solutia ar fi sa gasim un avocat care sa ne reprezinte sinsa obtinem debransarea in instanta. Asa sunt 100%sanse de castig. Cunoaste cineva vreun avocat? Sau poate chiar noi ne putem reprezenta, ar trebui sa ne interesam. Cine mai are detalii, rog sa posteze aici, ne putem ajuta unii pe altii in lupta cu jupanul RADET ce isi face singur legea. O zi buna
6
2
niste hoti
9
1
Chiar nu gasim un avocat sa ne reprezinte contra Radet , stie cineva ?
7
0
Pot sa va confirm ca nu se respecta termenul de 30 de zile in care trebuie sa ti dea raspuns la dosar. Am fost la ei dupa fix 30 de zile si dosarul nu era gata. Mi s a zis sa astept raspunsul prin Posta. Preciz ca am fost si inainte de 30 de zile dar mi s a declarat ca au foarte multe dosare si sa revin cand se fac 30 de zile. Dragi domni de la Radet, aveti toti calculatoare pe masa, chiar nu stiti sa dati un mail. Poate ar fi mai simplu sa se faca o sectiune pe facebook sa se anunte... cu siguranta ar sti sa foloseasca.
5
1
Da, este foarte trist. si eu incerc din primavara anului acesta sa ma debransez, dar nesimtitii astia de la RADET nu mai aproba niciun proiect. Am vb cu 3 proiectanti si ei mi-au spus ca anul acesta RADETul nu a aprobabt niciun proiect. Partea trista e ca au modificat si procedura de debransare si au facut-o si mai birocrata decat era inainte...adica sa ai nevoie de autorizatie de cosntructie ?!?! sa duci toate procesele verbale de debransare de la fiecare apartament, cu toate ca ei au in arhiva toate procesele !?!! este dezamagitor ce se intampla in tara noastra. Multumim Firea
6
0
Problema cu instanta este ca te apuca anul viitor si atunci se va da un OUG in care ti se va zice ca nu mai are voie nimeni sa se debranseze. Nici daca nu platesti nu mai este o solutie ca sa i fortezi sa te debranseze. S a dus un vecin sa depuna la Radet proiectul si i s a refuzat pe motiv ca sunt foarte multe dosare si nu au timp de solutionare. Termenul era de 15 august. Oare a reusit cineva sa primeasca anul acesta acordul de debransare???
8
0
Si eu am proiectul de debransare la Radet si am fost informat ca Primarul General a dat ordin sa nu se debranseze nimeni anul acesta!! Mi-a fost respins dosarul initial si acum am depus completarile solicitate de Radet. Astept rezultatul. Se pare ca se debranseaza doar cei care castiga in instanta! Asta e singura solutie- sa fie dati in judecata!
5
0
ARTICOLUL ESTE O MINCIUNA ,VREAU SA MA DEBRANSEZ SI TREBUIE SA FACI PROIECTUL DE DEBRANSARE , IN PLUS SUNT NECESARE TOATE PROCESELE VERBALE DE DEBRANSARE DE LA RADET ALE VECINILOR DE PE SACARA
7
0
Suntem in anul 2017 si nu pot sa ma debransez de la Radet. Am angajat o firma specializata ce a fost anuntata in mod informal ca s au primit "sugestii" de la primarie de a nu se mai face debransari. In acest moment dosarul meu este in stand-by. Oare ce sa fac? Sa ma debransez fara autorizatie sau sa astept sa vina iarna si sa raman fara caldura si apa calda. Se cunoaste foarte bine ca tevile de termoficare nu au fost inlocuite ci doar peticite. Debitul de apa fierbinte este redus pe timp de iarna ca sa nu cedeze tevile. Oricum sunt scurgeri de apa, apa ce o platim tot noi intr o forma sau alta
8
0
pentru un ap cu 2 camere mai mult racoare in casa decat caldut a venit intretinerea in decembrie pt2 pers 650lei. e normal? anul acesta garantat voi monta CT.
6
1
pentru debransarea unei garsoniere de 14mp sector 2 unde trebuie sa ma prezint
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108