REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DNA intră ca-n brânză! Directorul Confort Urban, luat în colimator: a primit mită un Porsche pe care l-a dăruit soţiei

DNA intră ca-n brânză! Directorul Confort Urban, luat în colimator: a primit mită un Porsche pe care l-a dăruit soţiei

Replica API 20 ianuarie 2017 | 02:10 606

Oare cine urmează?

Oare cine urmează?

Cristinel Viorel Farcaș

Încă o anchetă marca DNA! Procurorii anticorupție din Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16.01.2017, a inculpatului Cristinel Viorel Farcaș, la data faptelor director general al S.C. Confort Urban S.R.L. (societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanța), cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (2 fapte), luare de mită, spălare a banilor, instigare la delapidare în forma traficării bunului, conflict de interese. Interesant este faptul că acesta nici nu avea pretenții, în sensul că voia mită un Porsche. Pe care l-a și primit și i l-a făcut cadou soției!

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada mai 2014 – prezent, inculpatul Cristinel-Viorel Farcaș, în calitate de director general al S.C. Confort Urban S.R.L. și o altă persoană, cu viză de control financiar preventiv, cu rea credință, au participat la atribuirea a două contracte, către două societăți comerciale și ulterior la efectuarea unor plăți nelegale în cadrul celor două contracte ce au avut ca obiect servicii de transport rutier și închiriere utilaje în valoare de 22.764.600 lei, respectiv furnizarea de piatră spartă în valoare de 3.075.000 lei. Aceste contracte au fost încheiate cu încălcarea dispozițiilor legale care impuneau, printre altele, organizarea unor proceduri de licitație publică.

Prin aceste acțiuni, inculpatul a prejudiciat bugetul SC Confort Urban SRL cu suma totală de 17.994.680 lei, reprezentând contravaloarea plăților ilegale efectuate în favoarea societăților executante. În același context, Cristinel Viorel Farcaș i-a cerut administratorului uneia dintre cele două societăți să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S (în valoare de 95.000 euro) pe care să i-l pună la dispoziție cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, respectiv atribuirea și plata serviciilor respective.

Autoturismul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului. Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cristinel – Viorel Farcaș trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, d) să nu desfăşoare nicio activitate în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța sau într-un alt organism care presupune posibilitatea de a control direct sau indirect a acestei societăți (Consiliu de administrație, aparat administrativ al Primăriei sau al Consiliului Local Constanța), e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, f) să nu se deplaseze în sediul SC Confort Urban SRL Constanța. Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce mecla de mistret are gagiu-- pai e pacat sa-l bagi la puscarie aduceti-l la mine la Bals ca va scap de el
1
0
sa o ntrebe cineva pe frumoasa nico cati bani ii ducea lu mazare.. ... sau lu Nicusor..... tocmai in america !!!
0
0
Nu inteleg la ce va foloseste atata rautate. Daca se va dovedi ca este vinovat va plati pentru ce a facut. Dar sa nu uitam ca un om nu are doar parti rele. Acest om a facut si fapte bune in viata lui.
2
3
Eu cu picorent m am combinat , si acum ii dau teapa lui jimy,nu mai este asociat la bloc
0
0
Da pe Lizeta cand o luati? Doar 10000 euro etajul.
2
0
fata de pork si freza de popo de luat la palme
2
0
Pe sotia ta,cine o mai fute,ca tu la cat de arogant esti,cred ca nu mai poti fute fraierica! mars la cacat limbistule!
2
1
Luat il si pe Nelutu Stanca si intrebatil cit asfalt a vindut de la icral si pe ce sia cumparat atitia masini Ca erau murit ori de foame mai Acum citiva ani in urma. Oare nui in combinatie si asta Cu Farcas?
4
2
numai unii pot da replica!
3
1
Pe CRISTINEL DRAGOMIR cand il ridica DNA UL, omul lui Nucusor Constantinescu
8
2
Dar pentru smecheriile cu terenuri de pe Lapusneanu, pentru magariile cu Integra si Afacerule cu Stanca din KM 5 cand il ancheteaza DNA? Sapati in trecut ca porcul asta a furat mult mai mult decat atat..
11
3
Ce manevre de doi lei...da contracte de milioane de euro ca sa se plimbe doi ani cu Porscheul. Specific romanesc. La ce fata are, o sa ii dea la galci toata camera cand ajunge la Poarta Alba.
10
0
Nenorocitii astia angajeaza oameni sa taie bilete prin toate locurile spunand ca ei intretin asa zisele parcari. Hoti nenorociti.
12
2
Slugile lui Mazare, ciuma rosie..., despre ce vorbim !? Coruptia, mita este pe val.., un monument de parvenire si mitocanie este acest individ. I S-A INFUNDAT ! Prea mult confort, nu !?
15
1
si ce face pico rent acum ?
11
0
Toti soldatii lui Mazare care ragaie de bani trebuie adunati unu cate unu, cine urmeaza Lizeta,Tramudana etc.
17
1
Nu am inteles voua va tremura scaunul sau pur si simplu dati limbi in cur?
10
2
Acest specimen parvenit a fost in sfarsit oprit .
16
0
DNA sa vina peste tot, sa-i ia pe toti, sa inchida tot, ca numai cine nu munceste nu greseste! Sa lichideze tot, sa nici nu mai astepte denunturi, care oricum vor apare! Sa vina niste firme de afara, sa lanseze direct DNA licitatiile!, sa ne faca toata treaba, ce s-o mai lungim! Multe salutari tuturor frustratilor si denuntatorilor!
9
8
si ati reusit-o si pe asta .natie de cretini, slugi si sclavi, hotarata sa omoare tot ce are si tot ce poate sa rasada . i-ati bagat p toti la beci si au ramas pzd care dau comenturi pe aici si care nu au mai mult de 3 felii de salam victoria in creier. o sa ramaneti fara nimic. doar cu nevestele slinoase care va injura cant putiti a alcool , miros dobandint din carciumile in care stiti doar sa injurati municipalitatea si oamenii care fac parte din ea. o sa ramaneti fara sport in acest judet ! si m-as bucura ! sa fiti niste burtosi si niste homosexuali, asa cum v-ati nascut !
4
15
Invata sa scrii corect si dupaia sa ai pretentii !!!
8
5
Executat in public ce mai tura vura cu Lepadaturile care ne au sufocat!
18
1
Nu mai aveai loc de acest individ la federatie nu aveai loc de el, antrenor jucator.Era cel mai bun antrenor din tara la fotbal pe plaja sa sala ????? Cati bani l-a costat postul? Era normal ca nu putea realiza atatea din banii castigati cinstit sau din banii tatalui
14
2
ASTA NU E CEL CARE SE OCUPA SI DE SSC FARUL CONSTANTA? ASA ZISA ECHIPA A SUPORTERILOR CONSTANTENI? CICA AR FI FOST SI ....FOTBALIST.....ACUMA IL LEAGA DNA SI PE ASTA. CE FACE SSC FARUL?
5
6
cind cretinii de la Primarie vor repune in functiune semafoare cu timpul afisat cum sunt in toata tara?
13
3
2014 sef serviciu achizitii Andrei Lucia.
12
2
Ce falci de porc are,zici ca e baiatul lui Nicusor!Sunt cativa ramasi prin primarie,regii,consiliu judetean - puii lui Mazare si Nicusor!Sunt institutii in Constanta in care doar nu scrie pe usa ca este interzis celor care nu au vreo pila pe acolo.Pe purcelul asta de Farcas il stiu din copilarie,un increzut,venea si juca forbal in curtea scolii nr.35.Ai bagat mana adanc la fel ca Mazare,Nicusor,Capatana,Poteleanu,Gambutanu,Teodosie etc.
22
2
Gimi gata ciordeala mergi dupa gasca tata...
16
5
un cocalar care mananca banii primariei din contractul pentru semaforizare si iluminat!!!
19
3
Pe cand Dna il intreaba de saratate si pe Panait Anghel??...
17
0
Ca tarziu pica acest monument de parvenitism si mitocanie.
19
0
DNA sa intre si in adm.Anghel de la groapa de gunoi Costinesti firma IRIDEX si CLAU-BAT adm.Batariga Claudiu care sifoneaza banii primariei de ani de zile sume exorbitante de ordinul miliardelor,Ambele firme au contracte cu primaria.
18
0
turnatori, pai dupa ce ca ti-a dat contracte de milioane de dolari mai faci si denunturi? eu as da si 3 porsche daca as primit un contract de 4milioane euro dar alea se dau numei pe pile....
13
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367