REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Doliu în învăţământul constănţean! Albertina Hurtoi s-a stins din viaţă

Doliu în învăţământul constănţean! Albertina Hurtoi s-a stins din viaţă

Replica API 7 mai 2016 | 00:43 618

Profesor de română care a modelat generaţii

Profesor de română care a modelat generaţii

Albertina Hurtoi

Doliu într-o şcoală constănţeană! În cursul zilei de vineri, 6 mai, Şcoala Gimnazială numărul 18 „Jean Bart” a pierdut unul din cei mai valoroşi şi îndrăgiţi dascăli. Albertina Hurtoi, profesoară de română care a modelat minţile a mai multor generaţii, s-a stins din viaţă. Nu a avut niciodată copii, dar elevii care i-au trecut prin mână spun că erau ca şi copiii ei. Cei care doresc să îşi ia rămas bun de la ea sunt aşteptaţi şi pe data de 7 mai la Casa Albastră. „Astăzi am mângâiat o stea căzătoare. Albertina Hurtoi, un om frumos, un suflet uriaş, un profesor deosebit cu o pasiune sinceră pentru limba noastră românească, a plecat azi să se odihnească într-un loc mai bun. Ne-ai atins inimile şi vei rămâne în inimile noastre o eternitate”, „Dumnezeu să o ierte şi s-o călăuzească în drumul către lumina eternă! Un om deosebit, de o nobleţe sufletească pe care este greu să o egalezi, o perfecţionistă, plină de dăruire şi omenie. Nu sunt cuvinte care să poată exprima cât de mult a însemnat pentru fiecare dintre noi şi nici care să poată umple golul pe care îl lasă în urmă. Ne vor lipsi bunătatea, dragostea şi zâmbetele pe care ni le-a dăruit până în ultima zi în care am fost împreună în şcoală. Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi, pentru iubirea şi învăţăturile insuflate elevilor şi colegilor. Vă vom iubi mereu!”, sunt doar câteva dintre mesajele de condoleanţe transmise de apropiaţii profesoarei.

„Şi-a pus semnătura pe manuale de exerciţii la limba română, dar, mai cu seamă, şi-a pus amprenta peste generaţii întregi de elevi. A fost un dascăl deosebit, cu dragoste faţă de elevi şi de meserie. A fost cea care m-a stârnit să cunosc gramatica limbii române şi să o preţuiesc. A fost profesorul pe care mi-l amintesc cu cel mai mare drag din toată perioada şcolii gimnaziale. Dumnezeu să o odihnească!” – Alexandra Anton.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108