REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

"Dorel" lasă mai multe cartiere fără apă: a cedat magistrala, din cauza unor lucrări fără aviz de la RAJA

"Dorel" lasă mai multe cartiere fără apă: a cedat magistrala, din cauza unor lucrări fără aviz de la RAJA

Replica API 23 octombrie 2013 | 00:00 436

Inundaţie pe bulevardul Aurel Vlaicu

Inundaţie pe bulevardul Aurel Vlaicu

Dorel loveşte din nou! De data aceasta, un muncitor al unei firme care lucrează fără autorizaţie pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona pod IPMC, a provocat o avarie pe conducta magistrală de apă aparţinând Regiei Autonome Judeţeană de Apă SA. Apa a inundat bulevardul, inclusiv un peco din zonă şi o reprezentanţă auto. Conform reprezentanţilor RAJA SA, societatea responsabilă de producerea avariei, Tiragram SRL (administrată de Gheorghe Mărgărit şi David Albăstroiu), efectuează în zonă lucrări pentru extinderea unei staţii de carburanţi. Societatea fusese, anterior, somată să înceteze lucrările, întrucât nu are avizul necesar.

În urma efectuării unor forări verticale, lucrătorii de la societatea CLIF S.A. au avariat, luni, conducta de alimentare cu apă de pe bulevardul Ferdinand. Pentru remedierea avariei, RAJA a înterupt furnizarea apei, fiind afectaţi toţi abonaţii din zonă. Incidentul de la început de săptămână a avut o "replică" în cursul zilei de marţi, 22 octombrie, de data aceasta situaţia fiind mult mai gravă. Magistrala RAJA a cedat marţi seara, la faţa locului deplasându-se mai mulţi reprezentanţi ai regiei de apă, care au declarat: "Societatea Tiragram a venit în luna iunie la sediul RAJA, pentru a solicita un aviz de principiu necesar lucrărilor la staţia peco. Li s-a comunicat că trebuie să vină cu un proiect, în baza căruia să obţină un aviz. Pentru aviz, li s-a explicat că, potrivit specificului zonei, trebuie să construiască la 5 metri distanţă stânga-dreapta de conducta de apă, mai mult, că trebuie să facă o armătură care să protejeze conducta de apă. Ei nu au mai venit pentru aviz, în schimb, în luna octombrie au demarat lucrările". "Pe data de 2 octombrie o echipă RAJA i-a găsit lucrând, chiar dacă nu aveau aviz, aşa că a fost întocmită o notă de constatare, semnată şi de reprezentantul societăţii Tiragram, prin care se obligau să stopeze construcţia şi să întocmească un proiect, aşa cum li s-a solicitat iniţial. Au mai spus că vor veni cu proiectul după aviz. Nu au făcut-o, aşa că pe data de 8 octombrie RAJA le-a făcut notificare, prin executor judecătoresc, să stopeze lucrarea. Au continuat însă, aşa că pe 9 octombrie a fost sesizat şi Inspectoratul în Construcţii", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al regiei de apă. Tot Oprea a mai precizat că societatea care lucrează la extinderea staţiei peco a decopertat pământul de jur-împrejurul magistralei de apă: "Practic, conducta de 800 mm a rămas suspendată, fiind distrus dispozitivul de ancoraj, şi, ca atare, a cedat". "Suntem nevoiţi să oprim furnizarea apei. Vor fi afectaţi consumatorii din cartierele I.C. Brătianu, Palas, CET, Medeea, Anda. De asemenea, vor avea apă cu presiune scăzută abonaţii din cartierele Km. 4-5, Km. 5, Viile Noi", spun reprezentanţii RAJA.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102