REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mădălin Voicu, un palat ţigănesc al ipocriziei: „Sunt o piedică în calea celor care vor să facă bani şi afaceri din politică”

Mădălin Voicu, un palat ţigănesc al ipocriziei: „Sunt o piedică în calea celor care vor să facă bani şi afaceri din politică”

Replica API 11 februarie 2016 | 23:20 849

Acuzaţi că au furat milioane de euro, dar sunt mai săraci ca cerşetorii lor

Acuzaţi că au furat milioane de euro, dar sunt mai săraci ca cerşetorii lor

Mădălin Voicu

Deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu sunt acuzaţi de DNA că au furat peste 27 milioane lei (circa 6 milioane euro) din banii europeni şi de la bugetul de stat pentru integrarea ţiganilor. Cei doi lideri ai Partidei Romilor s-ar face vinovaţi de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani. Prejudiciul este uriaş: 12.384.208,72 lei în cazul proiectului „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”, respectiv 14.866.500 lei în proiectul „Acces pe piaţa muncii – O şansă pentru tine”, ambele derulate în perioada 2010-2013. Milioanele de auro au fost împărţite între familiile şi apropiaţii lui Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, în timp ce zeci de mii de ţigani, destinatarii reali ai acestor fonduri, nici nu ştiau de existenţa acestor proiecte şi oportunităţile ce li se ofereau.

Deputatul PSD de Constanţa Mădălin Voicu, de 63 de ani, s-a dovedit, în tot acest timp, un veritabil monument, un palat ţigănesc al ipocriziei, parvenitismului şi nepotismului. Personaj boem şi monden, vedetă adoptată cu simpatie de conştiinţa populară ca fiu al marelui dirijor Ion Voicu, el însuşi muzician valoros, politicianul Mădălin Voicu nu rata nici o ocazie pentru a se lăuda cu integritatea sa morală.

„De 20 de ani am încercat să schimb ceva. Dar, degeaba. Cred că sunt o piedică în calea celor care vor să facă bani şi afaceri din politică”, declara, nonşalant, Mădălin Voicu pentru presa locală, în vara anului trecut. Şi iată câteva exemple despre cum s-a pus deputatul PSD piedică în calea celor care voiau să facă bani şi afaceri din politică. Potrivit DNA, în perioada 2011- 2015, Mădălin Voicu a primit de la Nicolae Păun sute de mii de lei, în timp ce soţia sa avea un salariu pentru un post fictiv într-un proiect european al Partidei Romilor, pentru a interveni la factori de decizie din sistem pentru validarea unor astfel de proiecte, dar şi pentru promovarea unor acte normative privind amnistii fiscale ale mai multor persoane din grupare. În 2012, Mădălin Voicu cel pavăză împotriva banilor şi afacerilor din politică şi-a angajat nora, pe Arina Voicu Arcudeanu, la Camera Deputaţilor.

Mădălin Alexandru Ştefan Voicu, fiul deputatului PSD, a fost angajat în 2013 la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, cu salariu de secretar de stat, respective 4.300 lei pe lună. În prezent, acelaşi fiu al cinstitului politician Mădălin Voicu este consilier la Centrul Naţional de Cultură a Romilor, plătit deci tot din bani publici. În plus, Mădălin Voicu Jr. se prezintă drept angajat al CSA Steaua, structură din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Nici fiica politicianului PSD nu a stat deoparte de banii publici: Ioana Voicu este angajată la televiziunea naţională, unde are propria emisiune.

Foarte interesant este faptul că Mădălin Voicu a fost numit anul trecut consul la Bonn de către fostul premier Victor Ponta, dar în cele din urmă nu a mai ocupat această funcţie. În contextul acuzaţiilor DNA, despre implicarea lui Mădălin Voicu în furtul a peste 6 milioane de euro din bani europeni, este foarte probabil ca autorităţile germane să fi avut cunoştinţă de asemenea fapte, astfel încât au refuzat să-l accepte pe deputatul PSD pe acest post diplomatic.

Şi pentru că tot vorbeam despre milioanele de euro scurse printre degetele lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, apelăm iar la ipocrizia şi minciuna însuşite de aceştia ca stil de viaţă şi constatăm, fără nici o surprindere, desigur, că deputatul constănţean e sărac lipit, potrivit declaraţiei sale de avere: nu are casă, nu are maşină, nici urmă de conturi bancare. Posedă, ce-i drept, bijuterii de 40.000 de euro, probabil în cocoşeii de aur pe care trebuie să-i aibă orice ţigan care se respectă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920