REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Managerul Spitalului Medgidia: Eu îl susţin pe domnul Arafat

Managerul Spitalului Medgidia: Eu îl susţin pe domnul Arafat

Replica API 1 decembrie 2015 | 00:08 348

Raed Arafat

Medicii din Constanţa se alătură campaniei de susţinere a doctorului Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, omul care a creat un serviciu remarcabil de urgenţă pentru români. Managerul Spitalului Municipal Medgidia, dr. Stere Buşu, se numără printre susţinători.

"Sunt prea mic în ţara asta ca să spun ce trebuie să facă domnul Arafat. Chiar sunt prea mic. Sistemul de urgenţă a fost foarte bine pus la punct, inclusiv SMURD-ul. Depinde cum înţelege fiecare ce trebuie să facă. Câţi dintre cetăţenii care solicită ambulanţa sunt cazuri urgente? Eu îl susţin pe domnul Arafat. Trebuie schimbată mentalitatea cetăţeanului de rând. Nu poţi chema ambulanţa în miez de noapte pentru că ţi-ai amintit că ai o durere de măsea de acum cinci zile. Sistemul de urgenţă trebuie să se dezvolte. Nu poţi să-ţi dai cu un ciocan în deget şi să chemi ambulanţa că aşa vrei tu. Nu se poate aşa ceva. Sunt medici de familie, cabinete private, la care te poţi adresa.Normal că aşa nu va funcţia sistemul de urgenţă. Ambulanţa vine cu acel pacient la spital, medicul îl vede, iar apoi pleacă acasă, pentru că nu este un caz de internat. Ajung pacienţi sub influenţa alcoolului la spital şi nimeni nu se întreabă câte soluţii perfuzabile şi alte medicamente consumăm cu ei. Domnul Arafat a revigorat sistemul de urgenţă. Dacă eu am trei ambulanţe şi sunt solicitate pentru astfel de cazuri, nu este domul Arafat de vină. Ar trebui suplimentat numărul de ambulanţe, angajaţii. Pentru orice banalitate chemăm abulanţa şi ne mai mirăm de ce este Unitatea de Primire Urgenţe din Constanţa supraaglomerată", a declarat, pentru "Replica", dr. Stere Buşu, manangerul Spitalului Municipal Medgidia.

De asemenea, foarte multe persoane din sistemul sanitar au început să publice pe site-urile de socializare fotografii cu mesaje de încurajare pentru Raed Arafat. "De omul acesta nu vă veţi atinge", "Susţin Raed Arafat", "alături de Raed Arafat", "Rezistă Raed Arafat", sunt doar unele dintre mesajele promovate în spaţiul virtual.

Pus la zid după tregedia din Clubul Colectiv, în urma căreia au murit 60 de tineri, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne a spus că nu fuge de responsabilitate şi "mă pun la dispoziţia premierului".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108