REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Militari români, avansaţi în grad în Afganistan

Militari români, avansaţi în grad în Afganistan

Replica API 20 aprilie 2015 | 14:30 217

Moment solemn

Moment solemn

În baza militară din Kandahar, Afganistan, a avut loc ceremonialul de integrare a Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei în gruparea Combined Task Force „No slack - POSADA”. Partenerii NATO au apreciat efortul militarilor români pentru preluarea sarcinilor într-un timp scurt, iar comandantul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” a mulţumit partenerilor americani pentru sprijinul acordat în familiarizarea cu specificul mediului operaţional şi şi-a exprimat încrederea în capacitatea de acţiune a noii structuri, pentru creşterea gradului de securitate a Bazei Militare Kandahar şi a populaţiei locale din provincie.

Potrivit MApN, în cadrul aceluiaşi ceremonial a avut loc şi înaintarea în gradul următor a unor ofiţeri şi subofiţeri americani şi români. Militarii Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” au realizat la începutul acestei luni interoperaţionalizarea cu Batalionul 2-327 Infanterie „No Slack” din armata SUA, care are rolul de a securiza regiunea Kandahar din Afganistan.

Gruparea nou constituită are misiunea de a asigura protecţia forţei Bazei Militare Kandahar, prin securizarea împotriva atacului cu rachete în zona de proximitate a acesteia şi împotriva atacurilor insurgente în districtele Dand şi Daman din provincia Kandahar.

Potrivit ofiţerului de contact al Batalionului 33 Vânători de Munte, Ovidiu Ciobanu, integrarea militarilor în Batalionul de Protecţia Forţei pentru Baza Militară Kandahar a început pe 3 martie, imediat după dislocarea în Afganistan.

Militarii în cauză participă la programe de familiarizare şi cursuri precum conducerea maşinilor de luptă tip MRAP în teren accidentat şi deşert, trageri cu armament american în poligoane specializate, cunoaşterea indicatorilor de demascare a dispozitivelor explozive improvizate, proceduri de evacuare medicală pe cale aeriană, cunoaşterea tehnicii de comunicaţii de pe maşinile de luptă şi utilizarea dispozitivelor ECM (electronic counter-measures) pentru evitarea dispozitivelor explozive radiocomandate.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108