REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Pe cine sprijină Chiru în cursa pentru primăria Rasova

Pe cine sprijină Chiru în cursa pentru primăria Rasova

Replica API 14 aprilie 2014 | 00:00 292

Alegerile sunt programate pentru 25 mai

Alegerile sunt programate pentru 25 mai

Cine susţine că, la PDL, viaţa e grea, se înşeală. O demonstrează candidatul înscris în cursa pentru câştigarea primăriei Rasova, care, la doar zece zile de la înscriere, partidul a propulsat-o direct în bătălia politică. La şedinţa Biroului Permanent Judeţean, responsabilii de colegiu, Cristian Zahariuc şi Nicoale Ciucă, au prezentat colegilor candidatul pentru postul de primar al comunei Rasova. La alegerile parţiale din 25 mai a.c., PDL o va susţine pe Marina Iordache. Candidata are 46 de ani şi este profesoară la şcoala gimnazială din localitate. Potrivit PDL, Iordache este născută şi crescută în Rasova şi îşi desfăşoară activitatea profesională în comună de mai bine de 12 ani. "Ca profesor am reuşit să ajut la crearea unor noi generaţii, la educarea copiilor, la viitorul comunei noastre. Asta vreau să-l ating şi în cariera politică, dar şi în cea administrativă, din poziţia de primar", a menţionat Iordache, sprijinită de preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru.

"Vin vremuri bune pentru PDL, am depăşit momentele de cumpănă, iar spre partidul nostru vin oameni oneşti şi bine pregătiţi din punct de vedere profesionali, cetăţeni de seamă ai comunităţilor din care provin. Am fost cu toţii impresionaţi de îndrăzneală doamnei Iordache. La Rasova am avut primar PDL, iar doamna Iordache, prin modul în care este văzută în localitate, este pentru noi o garanţie că Partidul Democrat Liberal poate şi merită mai mult. Cetăţenii comunei Rasova merită un primar care să garanteze un viitor mai bun, aşa cum doamna Iordache o face zi de zi la şcoală, la catedră", a declarat Chiru. Liderul democrat-liberal susţine că secretul în a reuşi în politică stă în dorinţă şi în înţelegerea provocării unui proiect politic, criterii pe care Iordache le are şi cu care a reuşit să-l convingă să o susţină: "Doamna Iordache este membră PDL de maxim 10 zile, probabil. Nu are o experienţă politică, n-a fost membru de partid anterior înscrierii în PDL. Este un profesor care cunoaşte bine comunitatea, cunoaşte nevoile comunităţii şi este foarte hotărâtă să meargă la primărie şi să se implice în actul administrativ. Este o femeie foarte convingătoare şi ştie ce vrea să facă pentru cariera ei politică şi pentru comunitate. În primul rând, la un candidat, cred că cel mai mult contează dorinţa acestuia şi modul în care înţelege să se implice într-un astfel de proiect", a declarat Chiru, pentru "Replica".

Reamintim că Mihalache Neamţu, primarul comunei Rasova, i-a înaintat fostului prefect, Eugen Bola, demisia din funcţie, pe 6 ianuarie a.c. Instituţia Prefectului a luat act de document, iar rasovenii aşteaptă alegerile parţiale, care vor avea loc concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European, respectiv 25 mai a.c.

De menţionat şi faptul că Dorel Alexandru se consideră "marele favorit" pentru primăria Rasova. A fost consilier local pe durata a trei legislaturi. În prezent, exercită ca interimar atribuţiile funcţiei de primar, pe fondul vacantării postului şi doreşte să preia permanent funcţia şi după alegeri.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212