REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Percheziţii şi audieri pe parcursul mai multor ore: detalii incendiare în cazul liceenilor acuzaţi că au violat o minoră şi au filmat tot!

Percheziţii şi audieri pe parcursul mai multor ore: detalii incendiare în cazul liceenilor acuzaţi că au violat o minoră şi au filmat tot!

Replica API 17 ianuarie 2014 | 00:00 376

Poliţiştii au ridicat de la domiciliile lor telefoane şi calculatoare

Poliţiştii au ridicat de la domiciliile lor telefoane şi calculatoare

Noi detalii în cazul tinerilor acuzaţi că au drogat şi violat o minoră, elevă a Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa. Aceştia s-au trezit cu poliţiştii la uşă încă de la primele ore ale dimineţii de joi, având loc mai multe percheziţii, după care băieţii au fost conduşi la sediul IPJ pentru audieri. Nu s-au arătat deranjaţi sau speriaţi, din contră, ei afişând o atitudine foarte relaxată. Spiritele s-au încins când au văzut jurnaliştii, unul dintre minori, Alexandru, aruncând cuvinte grele şi fiind la un pas de a lovi fotoreporterul "Replica". Menţionăm că la audieri au fost prezenţi şi alţi tineri, care susţin că nu au nici o treabă cu cazul.

La mijlocul lunii decembrie 2013, un adevărat scandal a luat cu asalt oraşul de la malul mării. Cinci băieţi, minori, au fost acuzaţi că au drogat şi violat o fată, tot minoră, elevă a Liceului Internaţional de Informatică. Totul a izbucnit în urma a două filmuleţe postate pe internet, unde se poate observa cum unul dintre cei acuzaţi întreţine raporturi sexuale cu fata, iar în celălalt clip video cum ea stă întinsă pe jos, pe jumătate dezbrăcată, în timp ce cei cinci băieţi o înjură, după care se laudă cu isprava lor, filmându-se în timp ce-şi spun numele. Din câte se pare, plângerea la Poliţie a fost depusă de mama minorei, un cunoscut avocat din Constanţa. De atunci, băieţii au dat startul unor lungi discuţii pe internet, unde explică ce s-a întâmplat şi că nu este vorba de nici un viol, ea fiind cea care a insistat ca ei să o însoţească la domiciliu, întrucât era singură. În plus, tot minorii spun că nu este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva. Mai mult decât atât, menţionează că nu ei au pus filmuleţele pe internet, ci o altă fată care a umblat în telefonul unuia dintre cei prezenţi. "Apropo, un lucru pe care nu l-am zis până acum. Nu a postat nici unul dintre cei de faţă absolut nimic pe internet şi nu au ajuns filmuleţele la toată lumea din cauza noastră şi ea ştie asta! O tipă şi-a trimis pe wapp filmuleţele din telefonul unui băiat care era de faţă şi le avea şi el, după care a dat filmuleţele pe un grup de 40 de persoane. Nu am vrut niciodată să se ajungă atât de departe, nici noi şi nici ea, evident", a spus la finele anului trecut Alexandru, care apare şi în filmuleţe, dar care este şi coleg de liceu cu presupusa victimă.

Percheziţii domiciliare şi audieri: băieţii s-au dovedit a fi relaxaţi

Dimineaţa de joi, 16 ianuarie, a început în forţă pentru cei cinci tineri, oamenii legii postându-se la uşa lor încă de la 7 dimineaţa. Au avut loc percheziţii domiciliare, poliţiştii ridicând mai multe bunuri, respectiv telefoane mobile şi laptopuri, unde se presupune că s-ar afla clipurile video. Apoi, băieţii s-au prezentat la audieri, unde au dat dovadă de relaxare. Cât au aşteptat să le vină rândul pentru a sta de vorbă cu anchetatorii, au râs, au fumat şi s-au întrecut în glume, de faţă cu părinţii lor. Spiritele s-au încins în momentul în care au apărut jurnaliştii, Alexandru fiind cel care s-a apucat să înjure reporterii, fiind la un pas de a sări la bătaie. "Ce .... mea mă pozezi, mă?", ţipa băiatul, trăgând din ţigaretă. Ei se consideră, în continuare, nevinovaţi, spunând - pe internet - că sunt siguri că nu o să păţească nimic.

"Eu nu am nici o treabă, doar i-am dat afară din toaleta barului unde vroiau să facă sex"

La audieri a fost prezent şi un tânăr de 23 de ani, care a menţionat că nu are nici o legătură cu tot scandalul, arătându-se deranjat de faptul că s-a trezit cu Poliţia la uşă la primele ore ale dimineţii. "M-am speriat şi eu, şi ai mei...", spunea el. Acesta a explicat reporterilor "Replica" de Constanţa că în noaptea cu pricina, la mijlocul lunii decembrie 2013, se afla într-un pub din Constanţa, la petrecerea aniversară a verişoarei lui. Între timp au venit şi cei cinci băieţi, însoţiţi de fată, neinvitaţi, dar au fost primiţi din bun simţ. Au consumat băuturi alcoolice, după care au dat-o în sentimente. "Ea era în baie cu unul. M-am dus la toaletă şi mai erau vreo 10 la uşă, care îmi făceau semn să păstrez liniştea. Ascultau ce se întâmplă acolo şi se amuzau. Am intrat peste cei doi şi i-am dat afară. Asta este toată treaba mea în cazul ăsta. Nu sunt prieten cu ei, nu am nici o treabă", a declarat el pentru "Replica". Ce a urmat este evident. Se pare că petrecăreţii şi-au luat tălpăşiţa, îndreptându-se spre casa unuia dintre băieţi. Ajungând acolo, potrivit spuselor aruncate pe internet, au aflat că minora este singură, ea insistând ca ei să vină cu ea acasă. Au ajuns acolo şi au întreţinut raporturi sexuale, filmând toate scenele. Oamenii legii continuă cercetările, audierile prelungindu-se, ieri, până seara târziu.

Liliana CHIRU

Foto: Liceenii chemaţi la audieri

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218