REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ponta, la întâlnirea cu hotelierii: Noi ne-am propus să avem în fiecare an creştere economică în jur de 3%, Doamne-ajută!

Ponta, la întâlnirea cu hotelierii: Noi ne-am propus să avem în fiecare an creştere economică în jur de 3%, Doamne-ajută!

Replica API 21 august 2015 | 06:42 218

Premierul vrea controale corecte pe litoral şi nu şicane

Premierul vrea controale corecte pe litoral şi nu şicane

Premierul Victor Ponta a anuțat că ar putea fi introdus, din 2016, un impozit special pentru operatorii din turism, la o întâlnire cu operatorii din turism la Mamaia.

”Un impozit specific - s-a tot încercat introducerea sa -(...) care să însemne proceduri mai simple, controale mai puține, taxe mai mici și servicii mai bune pentru turiști. Dacă proiectul respectă plafonul de 5 milioane de euro cifra de afaceri, dacă asta duce la debirocratizare, sigur că îl sprijinim”, a declarat premierul.

”Trebuie să avem turism în tot timpul anului și în orașele mari, și în Bucovina, și în Deltă. (...) Sunt convins că turismul va participa la PIB mai mult decât a făcut-o până în prezent”, a precizat Ponta.

”Am citit o știre că a scăzut cu 50% numărul turiștilor români în Bulgaria. Nu pot să spun că am fost trist”, a mai spus premierul.

”Un impozit specific ar însemna controale mai puține”, a spus Ponta. Și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a ținut să precizeze că această măsură ar fi una benefică. Mai mult, ministrul a precizat că taxa specifică ar putea fi aplicată din ianuarie 2016.

"Turismul din Romania înseamnă ceva mai mult decât litoralul. Dar pentru a funcţiona mai bine avem nevoie de taxe mai mici, controale mai puţine şi infrastructura mai bună. Vreau sa văd cât mai mulţi turişti străini în România", a completat premierul.

Premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, dar şi cel al Economiei şi Turismului, Mihai Tudose, au participat, la Mamaia, la o discuţie cu hotelierii despre posibilele soluţii pentru dezvoltarea turismului românesc.

"Cât va exista acest Guvern, nimanui nu i se taie, la toţi se dă, la unul mai mult, la altul mai puțin. Suntem deja în al 4-lea an la care se adaugă. Nu s-a alocat şi nu se poate aloca decât dacă aveți taxe ca în Danemarca sau Finlanda. Cu taxe ca în România să avem alocare ca în Germania, v-aş minţi. Pentru prevederea TVA la 20%, niște populisti au zis 19%, apoi am zis bine, acum şi-au revenit și au zis să nu mai fie 19, să fie 20", a declarat Ponta la Constanța, potrivit Realitatea.net.

”Codul Fiscal este o reformă fundamentală, aşa cum a fost şi Codul Silvic. Codul Fiscal este unul modern şi 20% TVA, adăugată la 9%, ne duce la 16%, ceea ce ne face competitivi. După o lună o să avem un Cod Fiscal modern. Noi ne-am propus să avem în fiecare an creştere economică în jur de 3%, Doamne-ajută!", a spus Ponta, după întâlnirea cu hotelierii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108