REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prima sesiune de admitere la Universitatea Ovidius s-a încheiat

Prima sesiune de admitere la Universitatea Ovidius s-a încheiat

Replica API 31 iulie 2014 | 00:00 192

Rezultate

Rezultate

Prima sesiune de admitere în cadrul Universităţii Ovidius Constanţa s-a încheiat, iar noua conducerea a instituţiei de învăţământ superioare se declară mulţumită de rezultat. Aceleaşi rezultate speră să fie obţinute şi în sesiunea din toamnă. Peste 2.000 de locuri cu taxă au rămas libere la facultăţi şi doar 7 la fără taxă, ce revin facultăţii de Stomatologie. Rectorul Sorin Rugină a asigurat că admiterea din această sesiune a fost cât se poate de serioasă, spre deosebire de anii anteriori, iar totul s-a desfăşurat în condiţiile legii. "Admiterea în acest an a avut semnificaţie deosebită în sensul că, pentru toată universitatea, a reprezentat o şansă de a arăta că ceea ce s-a întâmplat în urmă cu an a fost o întâmplare şi că universitatea poate să organizeze un concurs în condiţii normale. A fost o provocare pentru noua echipă managerială. Suntem mulţumiţi de rezultate, de numărul de candidaţi care au participat, dovedind că sunt pregătiţi să intre la facultate", a declarat rectorul Sorin Rugină, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, în sesiunea din iulie s-au înscris 4959 de candidaţi care s-au înscris, din care 4707 au optat pentru cursurile la zi, 252 pentru cursuri la IFR (învăţământ fără frecvenţă) şi 635 pentru masterat. Dintre aceştia au fost înmatriculaţi 2337 candidaţi din care 2123-cursuri la zi şi 214 la IFR. Trebuie precizat faptul numărul înscrierilor la facultăţile univeristăţii, faţă de anii trecuţi este în scădere. Dacă în anul 2012 au fost înmatriculaţi, în prima sesiune, 2783, iar în 2013-2941, în 2014 numărul candidaţilor din sesiunea din iulie ce vor urma cursurile universităţii este de 2551. "Chiar dacă este o scădere faţă de anul trecut a numărului de admişi, important este că toate specializările au manifestat interes. Pierderea de imagne n pe care am avut-o şi propagarea în mediul înconjurărător a diverselor zvonuri nu a afectat. Am redat încrederea oamenilor că Universitatea merge în continuare, în ciuda faptului că nu ne bucurăm de foarte multă credibilitate", a explicat Rugină. Pentru sesiunea din septembrie, Universitatea Ovidius din Constanţa mai are disponibile 2361, pentru cursurile la zi şi 436 la IFR, adică un total de 2797 locuri. Dintre acestea, doar 7 sunt la fără taxă, la facultatea de Stomatologie.În cadrul conferinţei, Sorin Rugină a adus în discuţie şi situaţia celor trei cadre didactice, decanul facultăţii de Litere, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole, Liliana Panaitescu, şi Rodica Sârbu, decanul de la Farmacie, suspendate din funcţie pentru o lună, timp în care o comisie va efectua o verificare internă de ordin administrativ, în urma unor sesizări venite din partea colegilor de catedră pentru nerespectarea regulamentelor, dar şi din cauza unor nereguli semnalate în raportul Corpului de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale, care au condus la deficitarea admiterii de anul trecut.

"Au organizat deficitar admiterea de anul trecut, lucru care ne-a obligat să le excludem din comisia de admitere pentru anul acesta. Consider că măsura a fost bună. Doamenel respective au fost în comisia de admitere centrală în anul anterior, iar raportul Corpului de Control face referire la faptul că, vizavi de ceea ce s-a întâmplat, fraudarea admiterii, a fost posibilă cu ajutorul comisiei centrale care nu a asesizat că se încalcă legea. O să se vadă rezultatele anchetelor. Nu puteau să facă parte din această comisie şi nici din comisiile facultăţilor. În facultăţile de care discutăm starea de armonie nu este cea normală pentru corelarea activităţilor. Exista şi un număr de nemulţumiri din partea corpului didactic vizavi de nerespectarea regulamentelor, de unele abuzuri şi care au necesitate declanşarea unor analize să ne conforme sau infirme aceste sesizări", a încheiat rectorul Sorin Rugină. De precizat faptul că toate cele trei cadre didatice au acţionat în instanţă universitatea, solicitând anularea actului prin care au fost suspendate din funcţie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108