REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Situaţie INCREDIBILĂ pe strada Justiţiei, ÎN ZONA CREPUSCULARĂ a urbei!

Situaţie INCREDIBILĂ pe strada Justiţiei, ÎN ZONA CREPUSCULARĂ a urbei!

Replica API 7 iunie 2017 | 00:00 449

Mai multe familii, ale nimănui

Mai multe familii, ale nimănui

Strada Justiției din Constanța este renumită pentru multe ilegalități, însă unele situații ajung să se lovească cap în cap. Există 14 construcții pe o porțiune de pe strada Justiției, unde nouă familii locuiesc acolo. Unii au casele în zona respectivă de peste 30 de ani, însă nu există titlu de proprietate pentru casele respective. Oamenii au avut contracte de închiriere cu CFR, însă acestea au expirat. Din cauza faptului că activitatea CFR nu mai este de interes pentru zona respectivă, s-a făcut o adresă către Primăria Municipiului Constanța prin care se vor face demersurile ca zona respectivă să fie preluată de autoritatea administrativă competentă. Totuși, aceasta se va face doar prin Hotărâre de Guvern, deoarece CFR are în administrație de la stat respectivele terenuri.

Oamenii au încercat să facă de unii singuri demersurile să intre în legalitate, căci nu vor să fie considerați niște persoane care locuiesc abuziv și ilegal. Familiile lor au lucrat toată viața la CFR, și doresc ca autoritățiile locale să le ofere o adresă, un cadastru, pentru a putea încheia contracte de servicii uzuale. Oamenii reclamă că se trezesc amendați de către Poliția Locală, din pricina altor persoane care le fac sesizare, iar potrivit legislației în vigoare, dacă nu au cum să demonstreze că la adresele respective locuiesc legal, cu contracte de închiriere sau titluri de proprietate, ei urmează a fi sancționați contravențional.

Desigur, odată făcute demersurile, Primăria poate să le facă contracte de închiriere sau să le vândă terenurile dacă vor accepta să ia în concesiune terenul pe care locuiesc cele 9 familii. Mai mult, din declarațiile unor persoane care locuiesc pe strada Justiției, o parte din cetățeni, au început să discute personal cu autoritățiile competente să găsească o soluție comună pentru a intra în legalitate. La Cadastru li s-a spus că nu există adresa la care locuiesc dânșii, și doar după ce o autoritate va intra în administrarea terenurilor, se vor putea face acte noi pentru familii.

„Ei au niște construcții făcute acolo mai de mult, dar ca și principiu, în zona respectivă noi nu mai avem interes. Asta am și discutat. Am făcut și o adresă către Primărie, cumva, dar trebuie o Hotărâre de Guvern, căci terenul nu este al nostru, al CFR, ci al statului. El a fost dat în administrare către CFR. Este al Ministerului Transportului. Terenul va trebui să fie scos din concesiunea Ministerului Transportului și dat în concesiunea administrației publice. Dar trebuie niște acte făcute”, a precizat Dorin Maer, director general al Sucursalei Regionale CFR Constanţa.

Prin urmare, oamenii locuiesc ilegal, dar doresc să intre în legalitate pentru a putea să aibă acces la servicii, să poată să își facă buletin cu adresele reale sau să încheie diverse contracte. Până atunci, ei se consideră... ai nimănui.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614