REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un inconştient, pe cale să dea foc la staţiunea Mamaia

Un inconştient, pe cale să dea foc la staţiunea Mamaia

Replica API 9 iunie 2015 | 00:31 661

Debandadă generală! Fiecare face ce vrea

Debandadă generală! Fiecare face ce vrea

A început sezonul estival, iar odată cu el şi balamucul provocat an de an de „proprietarii” de plaje. Câştigătorii licitaţiilor pentru porţiunile de plajă din staţiunea Mamaia aplică şi anul acesta strategia subînchirierilor, deşi este interzisă.

Aşa se face că, în locul şezlongurilor şi a umbreluţelor frumos aranjate, să încapă tot turistul, pe nisip au răsărit beach-baruri. În fapt, unele dintre ele nici nu sunt gata, iar dovadă stau lemnele înşirate pe plajă, semn că încă se construieşte, chit că turiştii sunt deja la mare. Cu alte cuvinte... bine aţi venit pe litoral, printre stive de lemne şi moloz! Şi ca imaginile să devină de-a dreptul revoltătoare, inconştienţa crasă şi-a făcut şi ea loc printre clădirile din staţiunea Mamaia, fix pe un podeţ din lemn care conduce turistul normal la cap spre plajă şi apoi spre mare.

În cursul zilei de ieri, un individ cu ceafă lată a încins grătarul între stive de lemne, stuf şi alte materiale uşor inflamabile, pe podeţ, la umbra unei clădiri din zona hotelului Rex, unde funcţiona Cucaracha. Grătarul odată aprins a fost lăsat circa 15 minute nesupravegheat, iar numai o minune a făcut ca jarul să nu fie purtat de vântul destul de puternic înspre materialele inflamabile. Nenorocirea putea oricând să se instaleze în staţiunea Mamaia.

Una peste alta, nu ştim dacă micii gătiţi lângă tomberon erau destinaţi „întreprinzătorului” sau dacă urmau să fie vânduţi pe plajă turiştilor rătăciţi, cert este că, la o bucată de vreme, în peisaj şi-a făcut apariţia şi un paznic, „cazat” într-o gheretă la nici 10 metri de imaginile descrise mai-sus! Nu a schiţat nici un gest, nici un „pardon, ce faceţi aici?”, nimic. Nu l-a preocupat nici faptul că vântul puternic ar putea duce flăcările din grătar spre stivele de lemne, spre podeţ, că există pericolul unui incendiu de proporţii. Paznicul plătit de agenţii economici să asigure paza bunurilor din Mamaia şi-a văzut „de viaţă” - dormitând în gheretă încă de la ora 19.00 -, la fel şi „ceafa lată” care încinsese grătarul ca la mamă-sa pe tarla.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108