REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Universitatea Ovidius rămâne în doi prorectori: IPS Teodosie şi Anghel!

Universitatea Ovidius rămâne în doi prorectori: IPS Teodosie şi Anghel!

Replica API 27 februarie 2014 | 00:00 664

Profesorul Ploae iese la pensie din 1 martie

Profesorul Ploae iese la pensie din 1 martie

Situaţie de criză la Universitatea Ovidius! Anul 2014 a debutat cu o serie de anchete, Comisia de Disciplină şi Comisia de Etică fiind convocate la solicitarea rectorului prof.univ.dr. Ion Bordeianu pentru "calmarea spiritelor" în cazul Facultăţii de Farmacie, acolo unde decanul este acuzat de prodecan şi de alte două persoane, printr-o scrisoare deschisă, de o serie de "ilegalităţi". Săptămâna aceasta a avut loc o şedinţă de Consiliu de Administraţie şi se va încheia vineri, 28 februarie a.c., ora 16.00, cu o şedinţă de Senat. De precizat faptul că Universitatea Ovidius riscă acum să rămână în doi prorectori.

"Se spune într-un fel şi se votează invers. E ceva de speriat. Ei văd din hoţie virtute. Nu se poate continua aşa, fără principii. Universitatea Ovidius a avut cinci prorectori în mandatul rectorului arestat Dănuţ Tiberius Epure. Din cinci prorectori mai rămân doar doi. Prorectorul universităţii, prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu, care a preluat, în august 2013, atribuţiile de rector, îndeplinind funcţia de ordonator de credite al UOC, este cercetat, în acelaşi dosar cu Epure, pentru luare de mită, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală împotriva dânsei şi i-au interzis dreptul de a mai exercita funcţia de prorector. Domnul prorector Ion Bordeianu a preluat şi el atribuţiile de rector interimar, iar domnul prorector Victor Ploae, născut pe 26 februarie 1949, a împlinit astăzi (miercuri, 26 februarie -n.r.) 65 de ani. De la 1 martie va ieşi la pensie. Astfel, Universitatea Ovidius va rămâne cu doi prorectori, respectiv prof.univ.dr. Teodosie Petrescu şi conf.univ.dr. Florin Anghel, un rector interimar, un preşedinte de Senat şi decani. Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, George Stănculescu, a ieşit luna aceasta la pensie. În locul dânsului a rămas cu atribuţii de decan doamna prof.unif.dr. Mirela Damian", susţin cadre universitare.

Tot acestea au precizat şi faptul că Arhiepiscopul Tomisului, prof.univ.dr. Teodosie Petrescu, demisionat din funcţia de prorector şi cea de membru al Consiliului de Administraţie în data de 2 septembrie 2013, urmare a actelor şi faptelor de corupţie constatate de organele în drept la nivelul conducerii instituţiei, potrivit referatului privind luarea măsurii arestării preventive din 31.07.2013 a rectorului Dănuţ Epure, a revenit asupra demisiei "pentru a pune umărul la refacerea morală şi intrarea în deplină legalitate a acestei instituţii de învăţământ superior". Cât despre alegerile pentru desemnarea unui nou rector, prof.univ.dr. Ion Bordeianu a precizat pe 24 februarie, pentru "Replica", faptul că: "Nu s-a mai stabilit nimic. Am mai trimis încă o adresă către Ministerul Educaţiei să ne aprobe organizarea alegerilor la trei luni, adică în februarie. Zilele trecute am revenit cu o altă adresă să ne aprobe pentru luna aprilie şi nu am primit nici un răspuns".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369