REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vicepreședinții CJC au ieșit de la audieri. Vezi ce declarații au făcut

Vicepreședinții CJC au ieșit de la audieri. Vezi ce declarații au făcut

Replica API 6 mai 2015 | 00:06 248

S-au încheiat audierile în dosarul lui Nicușor Constantinescu. Vicepreședinții Cristinel Dragomir și Cristian Darie au susținut, în fața instanței de judecată, că proiectele de hotărâre, prin intermediul cărora o parte din arhivele Constanței urmau să fie mutate în sediul Centrului Militar Zonal, au fost adoptate conform prevederilor legale.

„Am relatat exact așa cum a fost. Am considerat că acest spațiu excedentar desfășurării activității a CZM îl puteam folosi punându-l la dispoziția MAI pentru Arhivele statului care urmau să-și desfășoare acolo activitatea. A existat avizul pozitiv al comisiei, toate rapoartele comisiei de specialitate au fost pozitive. Există și un contract prin care CJC a pus spațiul la dispoziție pentru serviciul 112. Spațiul respectiv este al CJC, există în acest sens un protocol de predare primire de către CJC a respectivului spațiul. La momentul respectiv, în 2004, a existat inclusiv acordul MAI. Am considerat că se poate pune la dispoziție. Am considerat atunci și consider și acum că acest spațiu poate fi folosit de către MAI “, a spus Cristinel Dragomir, la ieșirea din sala de judecată. Și Cristian Darie a confirmat legalitatea celor două hotărâri adoptate, care au vizat amenjarea unor spații din CMZ pentru Arhiva Națională . „Arhivele Naționale nu-și desfășurau activitatea într-un spațiu propice. Iar, la data la care au fost adoptate cele două proiecte am considerat că cel mai facil mod de rezolvare era să repartizăm un spațiu în clădirea CMZ. Situația Arhivelor este aceeași ca atunci și chiar am avut o discuție cu directorul Coman și o să încercăm, văzând câtă tevatură s-a făcut, să accesăm fonduri europene, să construim alt spațiu. O parte din arhivele noastre sunt depozitate în garajul acelei clădiri. La momentul acesta, CMZ nu mai are atâtea autoturisme cât spațiu e în garaj“, a spus, al rândul său, Darie. Cei doi vicepreședinți nu au vorbit cu Nicușor Constantinescu, pentru că nu au voie, însă l-au salutat pe șeful suspendat al CJC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108