REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

26 iulie, ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa

26 iulie, ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa

Replica API 26 iulie 2017 | 00:00 385

Jandarmii constănţeni sărbătoresc, pentru al şaselea an, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa „Mihail Kogălniceanu”, stabilită pentru 26 iulie. Pentru a celebra cum se cuvine această zi importantă din istoria jandarmeriei constănţene, vor fi organizate o serie de activităţi.

Astfel, miercuri 26 iulie a.c., cu începere de la ora 8.15, în prezenţa personalului de la reşedinţa inspectoratului se va arbora Drapelul României, în acordurile Imnului Naţional. Activităţile vor continua cu acordarea de recompense (diplome de merit, citare prin ordin de zi pe unitate, felicitări şi mulţumiri) din partea inspectorului-şef, pentru ofiţerii şi subofiţerii care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în activitate.

Tot cu acest prilej, începând cu ora 11.30, va avea loc o vizită la Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I Filiala Constanţa, organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa pentru copiii jandarmilor dar şi pentru 20 copii instituţionalizaţi şi aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa(Centrul de Plasament Micul Rotterdam Constanţa). Invitaţii noştri vor avea astfel ocazia să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv le vor fi prezentate istoricul, atribuţiile şi misiunile specifice armei noastre.

De asemenea, copiii vor avea posibilitatea să îi cunoască şi să se fotografieze alături de camarazii jandarmilor, ciobăneştii germani Mabanu şi Sop, iar în final vor primi din partea noastră diplome, dulciuri, răcoritoare şi vor desfăşura activităţi recreativ-educative împreună cu doamna psiholog a unităţii. Tot legat de Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sprijinul Asociaţiei Sportive Jandarmii Dobrogea Constanţa şi I.P.A. Regiunea 3 Constanţa, în perioada 22-23 iulie 2017 a fost organizat şi un concurs de pescuit sportiv, unde jandarmii şi-au etalat calităţile de pescari, la final competiţiei peştii capturaţi fiind eliberaţi, în prezenţa arbitrilor competiţiei.

În cadrul vizitei la Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I Filiala Constanţa, va avea loc şi vernisajul expoziţiei foto-documentare - Istoria Biroului Federal de Investigaţii, realizată în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa – Muzeul Poliţiei Române. Expoziţia oferă constănţenilor ocazia de a face o incursiune în istoria captivantă a F.B.I. din 1908 până în prezent şi de a afla informaţii noi despre directorii şi sediile F.B.I., evoluţia tehnicii folosită în rezolvarea cazurilor precum şi cazuri celebre rezolvate de agenţii F.B.I., de-a lungul timpului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108