REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

3,5 ani de închisoare pentru BIȘNIȚĂ cu ȚIGĂRI

3,5 ani de închisoare pentru BIȘNIȚĂ cu ȚIGĂRI

Replica API 29 ianuarie 2021 | 15:56 2611

Aishe A. a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii de contrabandă asimilată în formă continuată, cu nu mai puţin de 58 de acte materiale, locul de vânzare fiind piaţa CET. Condamnată la 3 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare, inculpata a depus apel împotriva acestei sentinţe, solicitând micşorarea pedepsei.

În actul de sesizare s-a reținut în fapt că inculpata, în perioada martie 2014- ianuarie 2018 (58 acte materiale), a fost depistată deținând, în vederea comercializării pe raza municipiului Constanţa, țigarete netimbrate provenite din contrabandă, diferite mărci sau cu timbre de proveniență străină, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de aproximativ 37.119 lei.

Ce spune inculpata

În susținerea motivelor de apel inculpata solicită aplicarea unei modalități de executare neprivative de libertate. De asemenea, solicită reținerea circumstanței atenuante legată de vârstă, respective 68 de ani. Se mai invocă principiul ne bis in idem, susținându-se că inculpata ar fi fost sancționat contravențional pentru faptele deduse judecății, anterior sesizării instanței de judecată.

Ce a spus instanţa

Instanţa a decis că infracțiunea reținută în sarcina inculpatei prezintă un grad ridicat de pericol social, în raport de împrejurările în care au fost realizate activitățile ce caracterizează elementul material al laturii obiective a acestei infracțiuni, astfel cum a fost reținut pe baza materialului probator administrat în cauză, cât și față de urmările produse, respectiv, atingerea gravă adusă relațiilor sociale referitoare la schimbul de mărfuri și bunuri dintre România și alte țări, dar și a relațiilor sociale referitoare la impozitele și taxele care constituie venituri la bugetul de stat. Astfel, inculpata a pus în vânzare în mod repetat țigarete de contrabandă, dovedind perseverență infracțională, pe parcursul a 4 ani de zile, fiind depistată în acest mod de 58 de ori, cauzând un prejudiciu însemnat bugetului de stat. Instanţa a decis respingerea apelului ca nefondat. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bancila ciocaia si bozolan astia sunt urmatorii
0
0
Da pe jegu ala de Sinan de la gara de ce nu luati la puscarie, chinuie copii prin cartier, le ia taxe de smecherie la chioscuri, astfel le sparge geamurile, terorizeaza lumea, ia parte de la pesti de la gara, are trei mandate si nu il ia potera. Cine il tine diicotu, face sifoneli, baga lumea la perchezitii si la puscarie. Huuuu sifonule, deaia ti a luat dumnezeu familia, boratule. Nu mai ai mult, sa putrezesti la ocna cati copii au vandut, sa nu mori pana nu platesti spurcatule, sa te tarai sa se rupa carnea pe tine si sa nu poti sa mori.
2
0
Pe tiganca aia de TOTO din mangalia cand o bagati la puscarie linga frasu GENGHIZ, care a spart cu bataia un gabor. Ca a luat o mascatii de multe ori si a dat spaga si a scapat nu ia facut nimeni nimic. Cara tigari si vinde, da si la alti sa vinda, da bani cu camata 50 la suta, face acum si combinatile lu frasu sa il tina la parnaie. Fetite, camete, cica acum vinde si legale exact la magazin in colonisti e sefa pe piata. Politia mangalia doarme pe ei in papuci, ia banu si nu le pasa.
2
0
Pai de unde lua tigarile, de unde sau cine o aproviziona, asta ar fi trebuit dovedit, cum draq de 58 de ori si nu afli cine este la origine?
5
0
Justitie de nivel de ev mediu.Bravo mergeti tot asa ,asta e stilul vostru.Cu amaratul ala ati rezolvat coruptia in tara lui papura voda.
7
1
Bine ca pe astia care manaca o bucata de paine prin vanzarea tigaretelor, sustragandu-se de la plata accizelor ii bagati la puscarie si pe cei care taie si vand padurile Romaniei ii lasati in pace. Oare ce este mai grav?
5
2
Nu fura ea muncea.
3
4
mama ce ati facut voi,ati prins o cioara care vindea tigari.nu v au mai dat spaga ,sau ce ?de zeci de ani colcaie tiganii perin tot judetul cu ,vecinu tigari ,tigari,si voi acum v ati prins ?stau nestingheriti prin toate pietele .mare cacat ati facut si voi .trebuie starpit fenomenul din radacina ,nu o cioara pe care ati prins o voi...hai ,ne lasati...
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272