REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

5 băuturi potrivite înainte de culcare, dacă vrei să slăbești

5 băuturi potrivite înainte de culcare, dacă vrei să slăbești

Replica API 22 februarie 2021 | 18:19 1095

Un somn liniștit te ajuta să ai și o silueta mai suplă. Lipsa de somn sau lipsa odihnei în timp ce dormi este adesea asociata și cu problemele legate de greutate. Știi deja că nu ai voie să consumi produse care conțin cofeina sau zahar, dar știi și ce ai voie să bei înainte de culcare? Îți dăm cinci variante care te pot ajuta să dormi mai bine și ajuta și silueta.

Sursa foto: Pixabay

Laptele

Un pahar de lapte, indiferent daca este cald, rece sau la temperatura camerei, te poate ajuta să dormi mai bine, deoarece conține calciu și un aminoacid esențial, numit triptofan. Acesta se transforma în serotonina și da o stare euforica, având efect antistres. Dormind bine, a doua zi nu vei mai avea pofta de dulce sau de alimente care să iți schimbe starea de spirit (comfort food).

Chefirul

Fiind făcut din lapte fermentat, chefirul ajuta digestia prin conținutul sau de probiotice. Vitaminele și mineralele sunt absorbite mai ușor și eficient. Iaurtul lichid poate avea efect similar. În plus, a doua zi după ce îl consumi vei avea performante mai bune la sesiunea de sport, presupunând că ai așa ceva în program, în scopul slăbirii, scrie doc.ro.

Sucul de struguri

E vorba despre suc natural de struguri, nu de vin, nici de suc din comerț. Secreția de insulina din timpul nopții cauzata de consumul sucului de struguri vă regla ritmul cardiac, în timp ce resveratrolul, un puternic antioxidant, contribuie la arderea caloriilor, chiar și în timpul somnului. Nu bea vin în loc de suc de struguri, alcoolul nu este prieten prea bun nici cu somnul, nici cu încercarea de a slabi.

Apa

Un pahar de apa înainte de culcare nu te ajuta doar să ramai hidratata, ci și să previi, de exemplu, apariția cârceilor noaptea. E adevărat că apa te poate trezi din somn pentru a merge la toaleta, însă asta contribuie și la eliminarea toxinelor din organism. În plus, apa băută înainte de culcare previne și infarctul miocardic sau atacul cerebral.

Infuzia de mușețel

O cana de infuzie calda de mușețel are efect calmant și ajuta corpul să se odihnească mai bine. Mușețelul conține o substanță numita glicina, care are efect ușor sedativ. Infuzia de mușețel tine glucoza sub control, dar și greutatea corporala. E benefic pentru organism și faptul că lichidul este cald, obligându-l să scadă temperatura și să inducă senzația de somnolenta.

Ce alte lucruri mai poți face înainte de culcare, pentru a scapă de kilogramele în plus:

Practica yoga și meditația, pentru a te deconecta de la stresul zilnic, pentru a iți liniști mintea și pentru a te pregăti pentru a face fata tentațiilor culinare și în următoarea zi. O minte liniștită iți este aliat de preț în lupta cu kilogramele în plus, așa că acest aspect nu trebuie neglijat.

Scrie în jurnal. Ia o agenda și fă-ți un obicei din a scrie în ea ce ai mâncat pe parcursul zilei, dacă ai comis greșeli și ce sentimente ai cu privire la acestea. De asemenea, notează-ți ce iți propui pentru ziua care urmează și încearcă să iți regăsești motivația.

Ieși la o plimbare. Dacă mai ai energie, cu o jumătate de ora înainte de culcare, poți să ieși la o plimbare prin cartier sau într-un parc apropiat. Nu numai că arzi calorii, însă totodată te relaxezi și iți pregătești organismul pentru somn.

Planifica-ți mesele pentru următoarea zi. Hotăraște-te ce să mănânci dimineața și, daca e posibil, pregătește-ți deja micul dejun. Gândește-te apoi la masa de prânz și nu uita să iți notezi câteva idei și pentru cina – în acest fel, vei știi ce trebuie să mai cumperi în drum spre casa, când te întorci a doua zi de la serviciu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108