REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

7 semne că ai o dietă sănătoasă. Rezultatele sunt vizibile

7 semne că ai o dietă sănătoasă. Rezultatele sunt vizibile

A.F. 11 octombrie 2022 | 00:00 270

Pentru că se apropie sezonul virozelor, aceste semne ale unei alimentații sănătoase merită o atenție deosebită. Pentru ceva ce facem în fiecare zi, mâncatul poate părea complicat. Mai ales atunci când ești în căutarea constantă a unei diete sănătoase. Poate ați auzit că ar trebui să mâncați mai multe fibre și mai puțin sodiu, dar cine are timp să adune toate gramele și microgramele?

Puteți folosi ghidul familiar în formă de farfurie

Puteți folosi ghidul familiar în formă de farfurie de la Departamentul de Agricultură al SUA, dar nu este foarte specific. Și dacă sunteți un fan al aplicațiilor de urmărire a alimentelor (care chiar pot fi grozave), ei bine, înregistrarea fiecărei gustări nu este întotdeauna atât de simplă pe cât pare. La urma urmei, bananele nu vin cu o etichetă ușor de scanat pentru a introduce informațiile lor nutriționale, scrie doctorulzilei.ro.

Cum știi dacă îi oferi organismului tău nutrienții de care ai nevoie?

„Majoritatea persoanelor care au un plan alimentar bine echilibrat, care include o varietate de alimente nutritive din toate grupele de alimente, nu vor trebui să fie îngrijorate de deficiențe nutriționale”, a declarat Theresa Gentile, MS, RDN, CDN și purtător de cuvânt național al Academiei de Nutriție și Dietetică.

Potrivit nutriționistului Theresa Gentile, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și dietetică, dacă reușiți să urmați acest mic și aparent banal sfat, mai mult, să diversificați cât mai mult legumele, pentru culoare, gust și textură, puteți avea rezultate vizibile, din cap până în picioare, notează The Healthy.

7 semne ale dietei sănătoase

    Părul strălucitor. Poate fi un semn al sănătății și vitalității, iar motivul este unul simplu. Un păr subțire sau albit prematur este semnul unui deficit de vitamine, potrivit unui studiu din 2019. Este normal să cadă între 50 și 100 de fire de păr, pe zi, dar nu trebuie să te panichezi dacă sunt mai multe. Un aport de vitamine A, B, C, D sau E și keratina îți pot veni în ajutor.

Unghiile netede și puternice indică o nutriție bună

    Unghii sănătoase. O privire aruncată asupra aspectului unghiilor poate spune care vă este starea generală de sănătate. Unghiile netede și puternice indică o nutriție bună, în timp ce unghiile cu pete sau deformări arată carențe de vitamina B, fier sau zinc.
    Sunteți energici. Organismul transformă alimentele în energie. Așadar, deși cu toții ne simțim puțin epuizați în majoritatea zilelor, un studiu din 2020 a sugerat că, dacă în general aveți suficientă energie pentru a vă alimenta activitățile obișnuite, probabil că primiți vitaminele și mineralele de care aveți nevoie. Dacă suferiți de oboseală cronică și inexplicabilă, este recomandat să apelați la un medic de specialitate pentru a depista care sunt cauzele.

Te învinețești ușor

    Fără vânătăi inexplicabile. Avem nevoie de vitamina C și vitamina K pentru a ajuta la vindecarea rănilor și la coagularea sângelui. În lipsa unei cantități suficiente, puteți observa apariția cu ușurință și în mod inexplicabil a vânătăilor. Așadar, dacă nu avem, astfel de vânătăi înseamnă că aportul din cele două vitamine este suficient.
    Tăieturile minore, vindecare rapidă. Cu toții am avut parte de cel puțin o tăietură minoră, fie atunci când umblă printre hârtii sau când facem ordine în spațiile mai înguste, dar în același timp am observat că aceste tăieturi s-au vindecat foarte repede. Explicația este dată de aportul suficient de vitamina C și zinc care joacă in rol în închiderea și vindecarea acestora.

    Eliminarea unui virus. O alimentație bună nu poate împiedica un virus să pătrundă în organism, dar mai multe vitamine și minerale ajută la susținerea funcției sistemului imunitar, astfel încât puteți lupta împotriva unei răceli.
    Stare de bine. Dacă starea generală vă este bună, fără să fi făcut o schimbare majoră și inexplicabilă a energiei, cel mai probabil că aveți parte de o dietă sănătoasă.

Alimente bogate în proteine

”Diferite grupe de vârstă vor avea nevoi nutritive diferite. De exemplu, adolescenții ar trebui să se concentreze pe creșterea densității osoase cu alimente bogate în calciu. Adulții de 60 de ani și mai în vârstă ar trebui să se concentreze pe alimente bogate în proteine pentru a menține rezistența oaselor și pentru a furniza vitamina B12, deoarece deficitul de B12 crește odată cu vârsta”, mai spune Gentile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212