REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

8 ani de pușcărie pentru dealerul prins în flagrant în timp ce ridica droguri de la curier

8 ani de pușcărie pentru dealerul prins în flagrant în timp ce ridica droguri de la curier

Victor ROTARU 7 august 2023 | 00:00 2554

„Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba.” Cu toate că a fost prins și în 2016 în timp ce făcea trafic de droguri, Adrian Stănică, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți din Constanța, nu se dezminte. Oamenii legii l-au prins în timp ce ridica de la curier mai multe colete, expediate din din Olanda, care conțineau mai multe tipuri de droguri.

8 ani de puscarie pentru dealerul prins in flagrant in timp ce ridica droguri de la curierFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 20 mai 2022 atunci când un curier din cadrul firmei Fan Courier Constanța, urma să se întâlnească cu Adrian Stănică, pentru a-i preda un colet, suspectat de oamenii legii că ar conține droguri. Organele de poliție au identificat coletul în cauză și au constatat că este o cutie din carton de culoare albă, expediat din Olanda. În urma discuției telefonice ce a avut loc între curier și Adrian Stănică, cei doi au stabilit ca, în jurul orei 18:00, să se întâlnească în orașul Constanța, în dreptul magazinului Mega Image situat pe strada Suceava, pentru predarea coletului. Astfel, în jurul orei 17:50, organele de poliție au format un dispozitiv de prindere în flagrant, amplasat în zonă. În jurul orei 18:15, Adrian Stănică a fost observat în timp ce se afla pe strada Suceava, în dreptul magazinului. După câteva secunde, la locul de întâlnire a venit și curierul care i-a predat coletul lui Adrian Stănică. Observând că a fost predat coletul, organele de poliție au intervenit, iar la efectuarea controlului corporal asupra lui Adrian Stănică a fost identificat coletul cu droguri și substanțe etnobotanice pe care îl ținea cu mâna dreaptă.

Organele de poliție au procedat la deschiderea coletului, ocazie cu care s-a stabilit că în acesta se afla o bucată de hârtie format A4 pe care erau înscrise detalii cu privire la substanțele conținute de colet în limba engleză, precum și un plic autosigilant, de culoare neagră, în care se aflau ambalate, sub vid, într-un ambalaj din plastic transparent, alte trei pliculețe din plastic transparent, ce conțineau diferite substanțe: o substanță pulverulentă de culoare alb gălbuie, o substanță pulverulentă de culoare alb-roz și o substanță cristalizată.

8 ani de puscarie pentru dealerul prins in flagrant in timp ce ridica droguri de la curierMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să-l condamne pe Adrian Stănică la 8 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri și trafic de droguri de mare risc. Sentința nu este definitivă.

Adrian Stănică, o față cunoscută oamenilor legii

Adrian Cristian Stănică este cunoscut cu antecedente penale. În 2016, mai mulţi indivizi au ajuns în atenţia oamenilor legii pentru trafic de droguri, fiind vorba despre Ştefan Vlad Mariean, Cristian Alexandru Vasile, Vasile Agapie, Ovidiu Fabian Hristu, Dănuţ Marian Matei, Emilian Stan Căplescu, Cristian Adrian Stănică, Adrian Florin Baicu şi Florin Antonescu. La finele lunii iulie 2016 au avut loc percheziţii, însă ancheta era începută încă din ianuarie. Astfel, mai multe amănunte au ieşit la iveală, precum că multe dintre tranzacţii se făceau în taximetre, în zona Trocadero, iar un comprimat de ecstasy era 60 de lei. Inculpaţii au fost arestați.

Mai exact, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la data de 31.07.2016, într-un apartament a fost găsită cantitatea totală de 574,4 grame canabis, precum şi un număr foarte mare de recipiente ce prezentau urme de canabis, ceea ce demonstrează că acesta a deţinut o cantitate extrem de mare pentru a o vinde. Au urmat interceptările, unde s-a descoperit că anumite colete erau pe drum, care veneau prin curierat. Tot din actele de urmărire administrate rezultă că persoanele implicate în activitatea infracţională cercetată au acţionat în cadrul unor grupuri infracţionale organizate, având o structură bine determinată şi roluri prestabilite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in scoli este jale cu drogurile, politia unde e?
7
0
LA PENITENCIAR SA FACA MUNCA IN CENTRUL DE REABILITARE A CELOR DE LA DEZINTOXICARE , ORI LA UN AZIL ....
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468