REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mașinile electrice, o afacere bănoasă

Mașinile electrice, o afacere bănoasă

Replica API 24 iunie 2022 | 00:00 1352

Odată cu scumpirea carburanților, oamenii se reorientează căutând mașini electrice pentru a putea face economie, având în vedere această criză economică post pandemie și de început de război.

Dealerii auto încearcă întotdeaun să ne vândă ce e cel mai bun pentru noi (sau cel mai scump) și întotdeauna reușim să găsim mașini la prețuri bune cu ajutorul oamenilor de specialitate. Mașinile electrice sau hybrid sunt la mare căutare, deoarece benzina și motorina au explodat la preț și românii, fiind pregătiți pentru orice, reușesc să se descurce chiar și în situații de criză. Există o paletă vastă de mașini hybrid pe piață: de la Peugeot până la Lexus, deci avem de unde alege, trebuie doar să ne dremuim banii bine și să vorbim cu cine trebuie.

Reprezentanții Mercedes-Benz confirmă ipoteza

“De la începutul anului 2022, vânzările de mașini electrice au crescut cu aproximativ 20%. Sunt la mare căutare deoarece s-a scumpit benzina, dat totodată autoturismele pe carburant și-au păstrat notorietatea de altădată. Avem mașini pentru toată lumea; cea mai ieftină mașină electrică este EQA cu autonomie de 400 de km și un preț de la 66.000 de euro și cea mai scumpă, EQS cu autonomie de 750 de km cu prețul începând de la 114.000 de euro. ”, a declarat pentru ziarul Replica Florentin Radu, consultant vânzări de la Mercedes-Benz

Putm observa că există o creștere de vânzări în rândul mașinilor electrice, iar oamenii par foarte încântați de ele: “Persoanele care au experimentat condusul exclusiv electric au susținut că nu s-ar mai întoarce niciodată la autoturismele cu motor termic”, a declarat tot Florentin Radu în legătură cu cei care au achiziționat mașini electrice.

Mașinile pe carburant își păstrează notorietatea, indiferent de prețul mare la benzină

Tot consultanții de vânzări de la Mercedes, ne spun că nu au scăzut vânzările la mașinile pe benzină/motorină, se vând în același regim, doar că este un interes mai mare pentru cele electrice.

Prețurile mașinilor pe carburant variază în funcție de nivelul de echipare, însa cel mai ieftin model al marcii Mercedes Benz rîmâne A class iar cel mai scump S class respectiv Maybach. Prețul unui A class se învârte în jurul prețului de 75.000 de euro, iar un Maybach costă 245.000 de euro.

Așadar, mașinile electrice sunt la mare căutare, chiar și edilul din Agigea a declarat într-un interviu că el conduce o mașină electrică, mașina primăriei, pentru a face economie, pentru a nu cheltui banii primăriei pe benzină.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu masinile electrice se elemina poluarea din marile orese, atat. poluarea se muta acolo unde lucreaza negrii sa produce energie si in tarile bananiere cum e si romania unde vor fi depozitate bateriile! Sa fie clar. In occdent masina de oras va fi masina electrica!
0
0
bine ca se gasesc masini electrice...pretul este fffffff atractiv... 66 mii euro..o nimica toata... daca stau bine si calculez, eu voi plati pentru aceasta masina rate la banca timp de 660 ani.. cum adica 66 mii euro???este poleita cu aur???MAI BINE MA PLIMB CU CARUCIORUL DE BUTELIE..
1
0
Ia o coala de hartie si scrie asa, EQA, consum mediu 20kw x100 000 km egal 200 000 kwh consum per o suta de mii de km. Inmulteste cu 1.5 lei kwh si ai o factura la energie incepand de la 300 000 lei adica 60 000 euro. Daca adaugi si pretul de pornire 66k euro vorbim de economii serioase de 126k euro. Sigur iei electrica ca primarul sperand sa incarci gratis, dar realitatea e ca doar primarul incarca cu adevarat gratis, pe banii tai. In curand punctele gratis de incarcare vor fi sufocate de springuri, asa ca ai mari sanse sa platesti o buna parte din consum. Altel romanu e boier, vrea electrica
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614