rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Val de acțiuni!

A ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!

Cumpărătorii de bună credință în cazul terenurilor aflate sub incidența deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, din 7 februarie a.c., prin intermediul căreia s-a dispus condamnarea inculpaților din dosarul retrocedărilor, își caută dreptatea în instanță. După decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție Constanța, în urma căreia Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare, Primăria Constanța Constanța și Statul Român au fost obligate la recuperarea terenurilor retrocedate ilegal. Sunt aproape o sută terenuri din stațiunea Mamaia, pe malul Lacului Siutghiol, pe faleză ori pe plaja litoralului, în Portul Tomis, dar și în municipiu. Imobilele au fost incluse în circuitul civil, au fost cumpărate și răscumpărate de oameni de bună credință. Terenurile au rămas sub sechestru, nu mai pot fi vândute, iar de construit nici nu se pune problema pentru că fie nu se mai eliberează autorizaţii noi, fie cele deja acordate au fost anulate, iar situația lor juridică se află și în evidențele Oficiului de Cadastru și în cărțile funciare. Iată că procesele au început să apară la instanța din Constanța, cumpărătorii terenurilor solicitând ridicarea sechestrului dispus prin ordonanța Înaltei Curți din 9 februarie a .c., radierea notării sentinței din 7 februarie din Cartea funciară. Acesta este și cazul lui M.D. din Constanța, proprietarului teren situat în cartierul Compozitorilor, dar al unei firme ce intenționează să investească pe malul lacului Siutghiol, pe un teren ce a avut legătură cu Cristi Borcea.

Imediat după pronunțarea deciziei de condamnare a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din 7 februarie a.c., Primăria Constanța a notificat Camera notarilor publici Constanţa și Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară că suprafeţele de teren care apar în hotărârea Înaltei Curţi au un regim juridic diferit, fapt pentru care nu se poate realiza niciun fel de tranzacție. Verificând decizia instanței pronunțată de ICCJ, constănțeanul M.D. a realizat că imobilul proprietatea sa, situat în Compozitorilor, figurează în cele enumerate de instanța penală ca fiind cele pentru care se dispune restabilirea situației anterioare, urmând ca Municipiul Constanța ori Statul Român să formuleze demersuri în conformitate cu dispozițiile legii civile. Pe 21 martie 2019, pe rolul Curții de Apel București – Secția a II-a Penală, a formulat contestație cu privire la executarea dispozițiilor civile din cuprinsul sentinței penale prin care s-a dispus menținerea sechestrului judiciar instituit prin Ordonanța nr.29/P/2008 din data de 15.02.2008. Mai exact,a solicitat scoaterea terenului de sub incidența hotărârii penale. ”Prin cererea înregistrată la OCPI Constanta , Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, s-a solicitat de către Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală- Biroul Executări Penale, notarea sentinței penale rămasă definitivă la data de 07.02.2019 prin care s-a dispus menținerea sechestrului judiciar Instituit prin Ordonanța nr.29/P/2008 din data de 15.02.2008. Pe 21 februarie 2019, B.C.P.L Constanta a dispus admiterea cererii de notare formulată de Curtea de Apel București, încheiere ce i-a fost comunicată și lui M.D. în data de 12.03.2019, având în vedere calitatea sa: titular al dreptului de proprietate privind unul dintre terenurile vizate, situat în cartierul Compozitorilor”, a relatat proprietarul în fața magistraților Curții de Apel București. Curtea de Apel București a declinat, în iulie, competența în favoarea judecătorilor constănțeni, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța pe 20 august a.c., cu prim termen stabilit la 1 octombrie.

A formulat, de asemenea, la Oficiul de Cadastru cerere de radiere a notării sentinței din 7 februarie, însă aceasta i-a fost respinsă, deși, spune el, hotărârea judecătorească respectivă nu-i este opozabilă întrucât nu a avut calitatea de parte în respectivul dosar penal, fiindu-i astfel restrâns exercițiul dreptului său de proprietate. Cererea i-a fost respinsă. Fapt pentru care, în mai a.c. a formulat plângere împotriva încheierii de respingere de reexaminare emisă de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța. ”Măsura este generică fără a ține cont de evoluția juridică și transmisiune succesivă a proprietății acestui imobil. Actualul proprietar nu are calitatea de parte în dosarul penal și este subdobânditor de bună credință al imobilului”, a mai relatat M.D. în fața magistraților, potrivit rolii.ro. Plângerea a fost respinsă de Judecătoria Constanța pe 8 iulie a.c.

Cum a dobândit M.D. terenul! M.D. este proprietar al terenului din cartierul Compozitorilor din iulie 2018. A fost deținut anterior de Barbu Paraschiva, inculpată în dosarul retrocedărilor, achiziționat în baza contract vânzare cumpărare nr. 255/29.01.2003. Ulterior, imobilul a devenit proprietatea unei societăți SC Rezident Com SA, firma deținută de alt inculpat în dosar, Valentin Gheorghe Ionescu, care a fost executată silit de ANAF. Ulterior, terenul a fost scos la vânzare prin licitație, fiind adjudecat de M.D.

Fratele lui Jean Paul Tucan își caută, și el, dreptatea în instanță

De asemenea, și societatea Global Building Investiment SA, fimă controlată de Valentin Emanuel Tucan, fratele lui Jean Paul Tucan, a investit Curtea de Apel București cu soluționarea unei contestații la executare, dat fiind căa ceasta este instanța care a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător și a transmis adresa de notare a sechestrului la Oficiul de Carte Funciară Constanța. Este vorba despre un teren este amplasat în stațiunea Mamaia,careul D1-lot 3+lot 4, vis-a-vis de complexul Iaki, pe malul lacului Siutghiol. Acesta a demarat în această zonă proiectul construire imobil P+6-8E cu funcția de apartamente de vacanță cu parcare la parter și construire piscină. Astfel, prin cererea înregistrată pe rolul Curții de Apel București, societatea a formulat contestație la executare împotriva sentinței penale nr.148/F din data de 10.07.2017, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.32/A din data de 07 februarie 2019. Contestatoarea a invocat faptul că executarea a fost îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare, aceasta solicitând în esență radierea mențiunii efectuată la 1 martie a.c. în Cartea Funciară prin care s-a notat sentința penală contestată în baza căreia s-a dispus menținerea sechestrului asigurator instituit asupra terenurilor indicate în ordonanță, precum și ridicarea sechestrului instituit asupra imobilului teren în suprafață de 1734 mp situat în intravilanul stațiunii Mamaia.

Terenul deținut din 2017 de societatea lui Tucan a aparținut lui Cristi Borcea, inculpat în dosar, dobândit în urma retrocedărilor ilegale și a făcut parte din averea moșierului Movilă. Prin decizia ÎCCJ, instanța a dispus ca terenurile dobândite din infracțiunile comise în cazul ce privește averea Jules Movilă, la săvârșirea cărora învinuitul Giurgiucanu Georgică a participat în calitate de autor, complice și instigator, deținute în coproprietate cu învinuiții Cristian Borcea și Camboianu Mihai , cu mama învinuitului Emil Dragoș Săvulescu și SC Rezident Com SA, firmă deținută de Valentin Gheorghe Ionescu. Curtea de Apel București a declinat, ca și în cazul de mai sus, cauza în favoarea judecătorilor constănțeni. În acest sens, contestația la executare a fost formulată la Judecătoria Constanța în iunie.

Reamintim că, potrivit procurorilor, prin faptele săvârşite, inculpații, în frunte cu Radu Mazăre, care a fost condamnat la 9 ani cu executare, ar fi produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro – prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

De precizat faptul că mai sunt procese pe rolul instanței din Constanța formulate împotriva Primăriei Constanța și Statului Român. Am încercat să aflăm dacă și celelalte spețe prin intermediul cărora unitatea administrativ teritorială este chemată în judecată, alături de Statul Român, au legătură cu retrocedările, însă reprezentanții Primăriei Constanța nu au oferit un punct de vedere. Nu au confirmat, dar nici nu au infirmat dacă acestea au legătură terenurile retrocedate și, ulterior, cumpărate de oameni de bună credință.

Mirela PASCAL

marţi, 27 august 20195833
Comentarii

00relu(19 sep 16:49)
nu mai fiti naivi. primaria le ia terenurile ca sa le vanda tot in constanta ce e furat furat ramane
025fix pix(27 aug 16:26)
va n gat d hoti! nu stiati??? dar cum de i ati cunoscut p aia care vindeau? prin publi 24??? zdrente de mincinosi! toti sunteti mana in mana! si ce sa vezi? faceti blocuri cu 8 taje la mare! zau? mai ca mi e mila de voi! jegurilor
034constanteanu(27 aug 15:13)
Sa se judece cu cine i le a vandut sa i dea banii inapoi,adica cu Mazare! Dar daca cumperi o masina furata si ti se confisca mai primesti ceva inapoi? Dar 90% din cumparatori stiau ca sunt terenuri cu probleme! Sa lase vrajala ieftina!
015chelaru(27 aug 15:11)
Matei a furat 22 milioane de euro prin magariile de la restituiri terenuri, dar eu si consilierii PSD nu suntem de acord cu recuperarea sumei de mai sus pentru ca ne-am luat si noi cate o bucatica. Eu construiesc pe alt nume in zona tabara de copii o pensiune, ceilalti si-au cumparat autoturisme din terenul primit. Tot matei conduce pentru ca ne-a cumparat si ne are la mana.
231Costel(27 aug 13:24)
Cum naiba, majoritatea pagibitilor, cumparatori de buna credinta, sunt nume cunoscute, cu ceva bani mai multi asa, probabil stransi in ani de zile din salarii muncite prin fabrici si uzine, nu?
138Lasati vrajeala ...(27 aug 13:24)
Lasati-ne cu "cumparatorii de buna credinta". Chiar credeti ca eu as fi putut sa cumpar un teren exclusivist daca nu eram in haita cu ei? Recuperati terenurile si redati-le Constantei. Iar instantele de judecata sa isi faca treaba si sa urmareasca recuperarea prejudiciului total, pana la rudele de gradul 4. De ce trebuie sa sufere 300.000 de cetateni din cauza hotilor. Si chiar vreti sa credem ca in momentul in care platesti sumele alea de sute de mii de euro, nu te interesezi despre ce cumperi?????
420Marin(27 aug 13:21)
sa se faca dreptate, asa cum au hotarat judecatorii trebuie retrocedat tot, unde-i lege nu-i tocmeala. Nu moare nimeni de foame, s-au imbogatit multi care nu aveau nimik. Sunt salarii imense la bugetari.
223Gogu(27 aug 12:21)
In justitia romana exista precedente prin care cumparatorul de buna credinta a pierdut proprietatea. Un caz e de notoritate si e din Sibiu. Asa o sa fie si la Constanta?
039Cleo(27 aug 11:55)
Sa fie foarte clar! NU exista cumparator de buna credinta pentru TERENURI ci doar pentru apartamente! Se poate vedea usor ca cei care au credite pe 30 de ani sunt cumparatorii pacaliti. Restul sunt hoti si stiaau de la inceput cum sa faca manglele si sa-si vanda terenurile intre ei. Terminati cu vrajeala! Chiar credeti ca toti suntem prosti? Sictir!
029Simplu(27 aug 11:41)
Eu daca cumpar un ceas sau telefon , masina furat ce se intampla . Se restituie pagubitului bunul iar cumparatorul se indreapta catre infractor aici Mazare si restul . Deci treaba e simpla ca buna ziua . Asa ca aveti curaj sa va indreptati catre Mazare nu ca va da ala pe topogan ca le ati luat impreuna la furt asa ca incercati cu nesimtire tot din avutul primariei sa va indreptati
36Tucan(27 aug 11:35)
Vand apart vis a vis de Iaki, in faza de proiect. Preturi superavantajoase, max 600 euro mp. Plata integral.
012Visator(27 aug 11:20)
Cand o sa vina ceausescu inapoi, atunci vor da si astia terenurile si imobilele celor in drept. Borcea, Mazare, spanzuratul de la dinamo, becali, astia sunt STATUL, copii lor vor trai din mnca voastra, sarantocilor.
027Cetatean(27 aug 11:17)
E clar ca buna ziua ca au fost manevre. Doar daca citim numele cumparatorilor de asa-zis buna credinta ne dam seama
135Clasic hotesc prietene(27 aug 10:58)
adevarul e ca business nu faci fara capital, ori pornind de la capital zero in 1989 n-aveai cum sa acumulezi capital in anii 90, majoritatea care au incercat in mod cinstit au esuat. Au facut bani doar hotii, evazionistii, proprietarii de drepturi litigioase si fostii securisti. Securistii aveau capital dinainte de 89, de cand isi incepusera activitatea infractionala, revolutia le-a picat la tanc. Romanul are sindromul ca e jefuit, si nu e doar un sindrom, e purul adevar. Confiscate toate averile ilegale, adica 90% din ele.
2712Dar(27 aug 10:45)
Clasic romanesc. Pentru voi, absolut toata lumea care incearca sa faca un business este infractor, sau umbla cu mangle, sau e smecher etc. Pentru voi nu exista om care cumpara un teren la mana 8-a si se trezeste cu el sechestrat. Suntem o natie de invidiosi care nu ne vom face bine niciodata. Desigur, sunt si foarte multe cazuri de manevre, dar scoate-ti-va capul din cur si nu mai catalogati absolut orice ca manevra. Romanul are sindromul teoriei conspiratiei la orice.
231de buna credinta, ai(27 aug 10:20)
ha ha ha ha. Ma umlfa rasul, iar pe ei ar trebui sa-i umfle politia. Confiscate terenurile plus confiscare extinsa si pentru restul bunurilor acestor jeguri.
333mariana(27 aug 10:09)
tot ce s a construit in mamaia dupa 2000 este manglit si are complicitatea tuturor ; politisti ,judecatori si mai ale procurori...si inspectia in constructii..si curtea de conturi care au inchis ochh asa ca nu o sa se intample nimic coruptia in constanta este si va fi totala
214anca(27 aug 09:14)
si tucan ala tot un rupt este
230golani de buna credinta(27 aug 09:11)
toate constructiile de dupa 1990, de pe malul lacului Siutghiol sunt manarii ale mascariciului. jos cu ele, oricum sunt grotesti.
228Escu(27 aug 09:04)
Astia sunt toti baieti descurcareti cu pile cum se spune nu cumparatori de buna credinta,adica nu sunt niste naivi nevinovati care au cazut victime primarului excroc Mazare Radu.
129Stan(27 aug 08:32)
Cune ma, Emi Tucan? Pai are ruptul ala in cur bani sa construiasca bloc? Pai nu firma lui aia. Si nici fratele lui Tucan nu e, e nepotu lui. Prietenii stie! Propun ca, cumparatorii de buna credinta sa cultive zarzavat pe terenurile achizitionate. Le da voie statul. Credeti ca ei nu stiau ce cumpara? Acum, ghinion! Sau sa-si ceara dreptatea de la cei de la care au cumparat. Ia sa vedem, ii tine? Maiiii, stati rezemati ca va ia ameteala!
245Okan(27 aug 08:17)
Ia mai lasati ne cu cumparatorii de buna credinta! Aia cumpara apartamente cu credite pe 30 de ani! Astia care au luat terenuri in Mamaia ca sa faca blocuri sunt niste smecheri ordinari, asa ca nu i mai plangeti! Sa dea terenurile inapoi, sa ramana spatiu verde!
1024pentru Mircea ipanera(27 aug 08:15)
Hai sictir machidonule cu clubul tau de cacat, suntem in capitalism unde toata lumea are loc nu doar tu cu clientii tai drogati, marsh!
033OBSERVATOR(27 aug 08:14)
Sentinta data la Bucuresti a fost o premiera in Romania. Aceasta sentinta a pus in dificultate o serie de institutii care trebuie sa o puna in aplicare. Suntem cu totii curiosi sa vedem finalizarea preluarii terenurilor in patrimoniul statului sau unitatilor administrativ teritoriale..
239Hoti(27 aug 07:57)
Astea au fost toate vanzari simulate la pret derizoriu. Sa faca actualizare de pret si sa le ia banii la valoarea adevarata, sa vezi ce renunta la procese !!!
139Cta(27 aug 07:35)
Vrajeala, pozeaza in cump de bunacredinta dar mint golanii. Puteau verifica istoricul locatiilor si ar fi vazut ca la baza a stat o retrocedare dubioasa, ca toate cele facute de Mazare si restul golanilor. Asa ca e vrajeala, f bine, sa-i blocheze si sa le confiste tot la escroci. Numai hoti !
128guta(27 aug 07:11)
care-i ala credinciosu,pastaia batrana sau raposata soacra a lui radu jumatica ca sa numai pomenesc de spagoveanu,numai hoti si talhari
130,,,,,,,,,,,,,,(27 aug 07:01)
tot niste javre sunt si cumparatori.
145Cumparator(27 aug 06:47)
Cand sunt de buna credinta , nu cumpar de la dubiosi si intr-o zona exclusivista si cu notorietatea faptului ca este mangla . Se stia de scandalul retrocedarilor dubioase si s-a continuat cu tupeu la aceste actiuni de vanzare si revanzare '' de buna credinta'' .Cred ca daca cineva ar cauta si cerceta cu mai mare atentie , ar arata si ce fel sunt cei de buna credinta! HAI SICTIR ...COMPLICILOR !
434aloo(27 aug 06:35)
si in mamia nord navodari se construieste pe timp de vara.halal concediu la mare am avut!mult zgomot si praf.
358Ctean(27 aug 06:18)
Asta este o mare vrajeala cu cumparator de buna credinta o alta gaselnita legislativa care le a dat voie sa distruga tot, politia rutiera cum confisca masina imediat fara drept de apel cand masina a fost furata si revanduta unui client de buna credinta, hai ca macane.
225Mircea Ipanera(27 aug 05:00)
Alo , La desilva in ca se construiste , au bocanit toata vara aici de ne-a stricat toata clientela in mortii lor ! Sa ii arda tare Justitia pe aia de la De Silva si numai pe ei , pe toti barbarii care au facut castele de nisip!! HAI cu ele jos .
mai mult...Anchete
30 iul 01:31AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!

Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Dolj, a ajuns după gratii și este anchetat. Dar câți ca el or mai exista,...9544

10 iul 19:21AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!9548
5 iul 00:51AncheteMinisterul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ3848
2 iul 01:14AncheteDETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Acțiune de amploare a oamenilor legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe...9500

21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO4656
13 iun 02:07AncheteCAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!8515
1 iun 00:29AncheteDECIZIA magistraţilor: ‘EXCES DE PUTERE’ cu privire la SPAŢIUL VERDE din TOMIS NORD, cedat de Mazăre unui veteran de război MORT!

Locuitorii din Tomis Nord au scăpat, pentru moment, de corvoada că spaţiul verde ar putea fi betonat. Odată cu...7008

11 apr 20:00AncheteŞi-au bătut joc de 3 milioane de euro, bani europeni! DOCUMENTE: cum au murit toţi calcanii din crescătoria de la Corbu9755
5 apr 00:06AncheteProsperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă12742
1 apr 23:20AncheteSexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Guvernanţii au mai reuşit o numire de senzaţie şi au pus o sexy-consilieră de la Ministerul Sănătăţii...13200

25 mar 23:35AncheteTUN de 19 hectare. Expertiză judiciară care a 'mutat' un teren din Kogălniceanu la Constanţa, ANULATĂ de instanță!7076
21 mar 00:18AnchetePREMIERĂ! Judecătorii au obligat Ministerul Sănătății să-i asigure tratamentul GRATUIT unui bolnav de cancer4321
Vremea
16.4°16.4° - 17.3° sâmbătă, 21 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 29%
Vânt: 3.51 m/s
Presiune: 1025.04 milibari

Loto
6/4951819274347
5/4051231343728
joker6102135437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 22:36SportGaz Metan - Craiova 2-3. Victor Pițurcă îl învinge pe Edi Iordănescu și bifează prima sa victorie pentru olteni

CS Universitatea Craiova a bifat prima victorie cu Victor Pițurcă la timonă, 3-2 pe terenul celor de la Gaz Metan,...244

21 sep 00:00SportScandal în Canada după o îmbrățișare între Justin Trudeau și Bianca Andreescu: „De ce atinge o adolescentă?”

Bianca Andreescu, 5 WTA și 19 ani, a fost întâmpinată de mii de fani în Canada după succesul de la US Open, iar...624

21 sep 00:00SportContra a convocat 24 de stranieri pentru meciurile cu Feroe şi Norvegia, din preliminariile EURO 2020

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a trimis 24 de convocări de principiu pentru...250

21 sep 00:00SportSelecţionerul echipei Under-21, Mirel Rădoi, a convocat 6 stranieri pentru partidele cu Ucraina şi Irlanda de Nord

Selecţionerul echipei Under-21 a României, Mirel Rădoi, a a apelat la şase jucători care evoluează în...247

Local
21 sep 15:30LocalÎncepe programul de curățare de deșeuri a litoralului Mării Negre și a apelor din țară.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Curățare a Zonelor de Țărmuri, începe prima acțiune de curățare de deșeuri a...237

21 sep 15:29LocalNava-școală Mircea acostează în orașul lui Jean Bart

Pentru a încheia seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul...281

21 sep 15:21LocalPolițiștii constănțeni, acțiuni în trafic: au explicat șoferilor noile reglementări privind folosirea telefonului la volan!

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier...540

21 sep 15:31LocalȘoferi trași pe dreapta de polițiști: s-au ales cu dosare penale

Poliţiştii din cadrul Secției 4, la data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 7.40, au identificat un bărbat de 54...412

21 sep 00:33LocalCondamnat pentru mărturie mincinoasă, prins la Constanța

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 19 septembrie a.c., au depistat un bărbat de 26 de...492

21 sep 00:33LocalA traversat prin loc nepermis și a fost lovită de o mașină

O femeie de 44 de ani, vineri, 20 septembrie, în jurul orei 11.00, a condus un autoturism pe strada Unirii, dinspre...567

21 sep 00:33LocalAccident rutier din pricina unui TIR care a virat fără să se asigure

Un bărbat de 55 de ani, vineri, 20 septembrie, în jurul orei 9.15, a condus un ansamblu de vehicule format din cap...733

21 sep 00:32LocalElevii constănțeni, invitați la Dobrogea Interetnică, un proiect despre conviețuirea într-un spațiu multicultural

Elevii din județul Constanța vor avea posibilitatea să urmărească gratuit un spectacol multidisciplinar despre...309

21 sep 00:31LocalDosar legat de prejudicierea Casei Naționale de Pensii, în instanță!

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de...478

21 sep 00:24LocalCercetat după ce ar fi cultivat canabis în solar

Plante de canabis, semințe și dispozitive de cântărit, mărunțit și consum de droguri au fost descoperite joi, 20...556

Politică
21 sep 15:27PoliticăDupă ce a primit sentința că a colaborat cu Securitatea, Băsescu a ieșit să petreacă, la botezul fiicei Elenei Udrea

Elena Udrea și-a botezat fetița, vineri, la Mănăstirea Cașin, din Capitală, în ziua când copila a împlinit...733

21 sep 15:22PoliticăSărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene, la Pavilionul Expozițional Constanța

Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene are loc în perioada 20-22 septembrie a.c., în Constanța,...982

21 sep 15:22PoliticăPreşedintele PMP îl apără pe Traian Băsescu, după verdictul de colaborare cu Securitatea: „Statul se întoarce împotriva lui însuşi“

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, la RFI, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că fostul preşedinte Traian...361

21 sep 15:27PoliticăTraian Băsescu recunoaște că a primit o lovitură grea: Este o amărăciune să primesc verdictul de colaborator după ce am condamnat comunismul

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat vineri la Digi24, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis ca a colaborat cu...493

21 sep 15:28PoliticăBugetul AEP pentru deplasări pe bani publici, de patru ori mai mare în 2018. Cum explică Constantin Buică

AEP a cheltuit, în 2019, suma de 582.757 lei pe deplasări ale angajaților, o sumă de patru ori mai mare față de...360

21 sep 15:28PoliticăAvocat: Băsescu riscă urmărirea penală și pierderea mandatului de europarlamentar

Avocata Maria Vasii a declarat vineri la Antena 3, dupa ce Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri că fostul...411

21 sep 15:22PoliticăTot mai puține cabluri pe bulevardul Mamaia

Bulevardul Mamaia va avea din ce în ce mai puține cabluri. Săptămâna aceasta operatorii de rețele de comunicații...276

21 sep 15:21PoliticăEmil Constantinescu a bătut palma cu PSD: mutare-surpriză în politică

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, s-a înțeles cu PSD: sistemul de alegere a președintelui...472

21 sep 00:34PoliticăVerdict CAB - Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis vineri că fostul presedinte Traian Basescu a colaborat Securitatea....635

21 sep 00:18PoliticăSecretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

”Klaus Iohannis este candidatul pentru care au semnat cei mai mulţi cetăţeni ai Românei”, susține cu tărie...635

Monden
21 sep 00:00MondenFiica lui Adrian Minune a intrat în echipa lui Horia Brenciu la „Vocea României“

Al nouălea sezon al show-ului „Vocea României” (PRO TV) are o mulţime de surprize, iar printre acestea va fi...263

21 sep 00:00MondenReacția Iuliei Albu cu privire la rochia de botez a Elenei Udrea: „Păpușa Barbie a politicii românești“

Elena Udrea şi logodnicul său, cu 12 ani mai mic, Adrain Alexandrov, au fost în centrul atenției presei deoarece...246

21 sep 00:00MondenLegătura secretă dintre Antonia şi Monica Gabor. Aveau doar 19 ani și un trecut comun la Milano

În 2008, nimeni nu ştia de existenţa frumoasei Antonia, iar prezenţa ei în showbiz s-a produs “prin alianţă”...255

21 sep 00:00MondenElena Udrea și Adrian Alexandrov și-au creștinat fiica. Primele imagini de la botezul micuței

Fostul ministru Elena Udrea (45 de ani) și partenerul ei de viață, afaceristul Adrian Alexandrov (32 de ani), o...277

21 sep 00:00MondenSteven Tyler, gesturi tandre cu iubita mai tânără cu 12 ani decât propria fiică

Steven Tyler (70) este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului rock şi solistul formaţiei Aerosmith, care...235

21 sep 00:00Monden"Strawberry Fields", grădina secretă a lui John Lennon, deschisă pentru public

Fanii trupei The Beatles vor putea de acum înainte să se plimbe prin grădina în care John Lennon obişnuia să se...202

21 sep 00:00MondenUn album postum al lui Leonard Cohen va fi lansat la 22 noiembrie

Cu voce gravă şi suflet de poet, spiritul lui Leonard Cohen retrăieşte în 'Thanks For The Dance', un album postum...191

21 sep 00:00MondenEnrique Iglesias va lansa albumul 'Greatest Hits,' o compilaţie a marilor sale succese

Enrique Iglesias va lansa la 4 octombrie albumul său 'Greatest Hits' care va cuprinde 16 dintre marile sale succese,...185

21 sep 00:00MondenPremiere cinematografice: 'Rambo', 'Downton Abbey' şi 'Ad Astra', filme pentru toate gusturile

Afişele cinematografelor americane din acest weekend sunt pline de noutăţi pe placul tuturor: de la filme de acţiune...198

21 sep 00:00MondenRapperul Dave a câştigat Mercury Prize 2019 pentru albumul ''Psychodrama''

Rapperul britanic Dave a câştigat joi seară, la Londra, prestigiosul Mercury Prize pentru albumul său...186

Mapamond
21 sep 00:00MapamondSUA: Primarul New York-ului, Bill de Blasio, se retrage din cursa pentru alegerile primare democrate

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care nu a reuşit să ia avânt în sondajele de opinie, a anunţat vineri...175

21 sep 00:00MapamondPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni cu Donald Trump săptămâna viitoare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni pentru prima dată cu omologul său american Donald Trump...216

21 sep 00:00MapamondCirca 130.000 de militari, în manevre multinaţionale în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat vineri în regiunea Orenburg (sud-vest) pentru a urmări pe poligonul...188

21 sep 00:00MapamondBrexit: Întâlnire Tusk-Johnson luni, pe marginea Adunării Generale a ONU

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se va întâlni "luni după-amiază" cu preşedintele Consiliului European, Donald...196

21 sep 00:00MapamondSUA: Cel puţin un mort şi cinci răniţi într-un incident cu arme de foc la Washington

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite joi seara într-un incident cu arme de foc pe...184

21 sep 00:00MapamondRusia: Un tribunal moscovit a dispus eliberarea tânărului actor Pavel Ustinov

Un tribunal din Moscova a decis vineri punerea în libertatea a lui Pavel Ustinov, un actor a cărui condamnare în...186

21 sep 00:00MapamondUn angajat al Facebook s-a sinucis aruncându-se pe fereastră de la etajul 4 al companiei

Un bărbat a decedat joi în ceea ce poliţia a calificat drept "o aparentă sinucidere", petrecută la sediul central...181

21 sep 00:00MapamondPeste 500 de îmbolnăviri în SUA legate de folosirea ţigărilor electronice

Epidemia de boli pulmonare legată de utilizarea ţigărilor electronice continuă în Statele Unite, au declarat joi...191

21 sep 00:00MapamondProducătorul american de arme Colt suspendă fabricarea puştilor pentru civili în Statele Unite

Producătorul american de arme Colt a anunţat joi că suspendă fabricarea puştilor de asalt, inclusiv modelul AR-15,...190

21 sep 00:00MapamondAustralia: Bărbat găsit vinovat de tentativă de a detona o bombă într-un avion spre Abu Dhabi

Un tribunal din Australia a găsit vinovat un al doilea bărbat în legătură cu o tentativă de a arunca în aer un...192

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6065

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2770

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...926

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...866

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1161

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...951

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1456

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1102

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1090

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1313