rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Val de acțiuni!

A ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!

Cumpărătorii de bună credință în cazul terenurilor aflate sub incidența deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, din 7 februarie a.c., prin intermediul căreia s-a dispus condamnarea inculpaților din dosarul retrocedărilor, își caută dreptatea în instanță. După decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție Constanța, în urma căreia Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare, Primăria Constanța Constanța și Statul Român au fost obligate la recuperarea terenurilor retrocedate ilegal. Sunt aproape o sută terenuri din stațiunea Mamaia, pe malul Lacului Siutghiol, pe faleză ori pe plaja litoralului, în Portul Tomis, dar și în municipiu. Imobilele au fost incluse în circuitul civil, au fost cumpărate și răscumpărate de oameni de bună credință. Terenurile au rămas sub sechestru, nu mai pot fi vândute, iar de construit nici nu se pune problema pentru că fie nu se mai eliberează autorizaţii noi, fie cele deja acordate au fost anulate, iar situația lor juridică se află și în evidențele Oficiului de Cadastru și în cărțile funciare. Iată că procesele au început să apară la instanța din Constanța, cumpărătorii terenurilor solicitând ridicarea sechestrului dispus prin ordonanța Înaltei Curți din 9 februarie a .c., radierea notării sentinței din 7 februarie din Cartea funciară. Acesta este și cazul lui M.D. din Constanța, proprietarului teren situat în cartierul Compozitorilor, dar al unei firme ce intenționează să investească pe malul lacului Siutghiol, pe un teren ce a avut legătură cu Cristi Borcea.

Imediat după pronunțarea deciziei de condamnare a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din 7 februarie a.c., Primăria Constanța a notificat Camera notarilor publici Constanţa și Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară că suprafeţele de teren care apar în hotărârea Înaltei Curţi au un regim juridic diferit, fapt pentru care nu se poate realiza niciun fel de tranzacție. Verificând decizia instanței pronunțată de ICCJ, constănțeanul M.D. a realizat că imobilul proprietatea sa, situat în Compozitorilor, figurează în cele enumerate de instanța penală ca fiind cele pentru care se dispune restabilirea situației anterioare, urmând ca Municipiul Constanța ori Statul Român să formuleze demersuri în conformitate cu dispozițiile legii civile. Pe 21 martie 2019, pe rolul Curții de Apel București – Secția a II-a Penală, a formulat contestație cu privire la executarea dispozițiilor civile din cuprinsul sentinței penale prin care s-a dispus menținerea sechestrului judiciar instituit prin Ordonanța nr.29/P/2008 din data de 15.02.2008. Mai exact,a solicitat scoaterea terenului de sub incidența hotărârii penale. ”Prin cererea înregistrată la OCPI Constanta , Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, s-a solicitat de către Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală- Biroul Executări Penale, notarea sentinței penale rămasă definitivă la data de 07.02.2019 prin care s-a dispus menținerea sechestrului judiciar Instituit prin Ordonanța nr.29/P/2008 din data de 15.02.2008. Pe 21 februarie 2019, B.C.P.L Constanta a dispus admiterea cererii de notare formulată de Curtea de Apel București, încheiere ce i-a fost comunicată și lui M.D. în data de 12.03.2019, având în vedere calitatea sa: titular al dreptului de proprietate privind unul dintre terenurile vizate, situat în cartierul Compozitorilor”, a relatat proprietarul în fața magistraților Curții de Apel București. Curtea de Apel București a declinat, în iulie, competența în favoarea judecătorilor constănțeni, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța pe 20 august a.c., cu prim termen stabilit la 1 octombrie.

A formulat, de asemenea, la Oficiul de Cadastru cerere de radiere a notării sentinței din 7 februarie, însă aceasta i-a fost respinsă, deși, spune el, hotărârea judecătorească respectivă nu-i este opozabilă întrucât nu a avut calitatea de parte în respectivul dosar penal, fiindu-i astfel restrâns exercițiul dreptului său de proprietate. Cererea i-a fost respinsă. Fapt pentru care, în mai a.c. a formulat plângere împotriva încheierii de respingere de reexaminare emisă de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța. ”Măsura este generică fără a ține cont de evoluția juridică și transmisiune succesivă a proprietății acestui imobil. Actualul proprietar nu are calitatea de parte în dosarul penal și este subdobânditor de bună credință al imobilului”, a mai relatat M.D. în fața magistraților, potrivit rolii.ro. Plângerea a fost respinsă de Judecătoria Constanța pe 8 iulie a.c.

Cum a dobândit M.D. terenul! M.D. este proprietar al terenului din cartierul Compozitorilor din iulie 2018. A fost deținut anterior de Barbu Paraschiva, inculpată în dosarul retrocedărilor, achiziționat în baza contract vânzare cumpărare nr. 255/29.01.2003. Ulterior, imobilul a devenit proprietatea unei societăți SC Rezident Com SA, firma deținută de alt inculpat în dosar, Valentin Gheorghe Ionescu, care a fost executată silit de ANAF. Ulterior, terenul a fost scos la vânzare prin licitație, fiind adjudecat de M.D.

Fratele lui Jean Paul Tucan își caută, și el, dreptatea în instanță

De asemenea, și societatea Global Building Investiment SA, fimă controlată de Valentin Emanuel Tucan, fratele lui Jean Paul Tucan, a investit Curtea de Apel București cu soluționarea unei contestații la executare, dat fiind căa ceasta este instanța care a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător și a transmis adresa de notare a sechestrului la Oficiul de Carte Funciară Constanța. Este vorba despre un teren este amplasat în stațiunea Mamaia,careul D1-lot 3+lot 4, vis-a-vis de complexul Iaki, pe malul lacului Siutghiol. Acesta a demarat în această zonă proiectul construire imobil P+6-8E cu funcția de apartamente de vacanță cu parcare la parter și construire piscină. Astfel, prin cererea înregistrată pe rolul Curții de Apel București, societatea a formulat contestație la executare împotriva sentinței penale nr.148/F din data de 10.07.2017, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.32/A din data de 07 februarie 2019. Contestatoarea a invocat faptul că executarea a fost îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare, aceasta solicitând în esență radierea mențiunii efectuată la 1 martie a.c. în Cartea Funciară prin care s-a notat sentința penală contestată în baza căreia s-a dispus menținerea sechestrului asigurator instituit asupra terenurilor indicate în ordonanță, precum și ridicarea sechestrului instituit asupra imobilului teren în suprafață de 1734 mp situat în intravilanul stațiunii Mamaia.

Terenul deținut din 2017 de societatea lui Tucan a aparținut lui Cristi Borcea, inculpat în dosar, dobândit în urma retrocedărilor ilegale și a făcut parte din averea moșierului Movilă. Prin decizia ÎCCJ, instanța a dispus ca terenurile dobândite din infracțiunile comise în cazul ce privește averea Jules Movilă, la săvârșirea cărora învinuitul Giurgiucanu Georgică a participat în calitate de autor, complice și instigator, deținute în coproprietate cu învinuiții Cristian Borcea și Camboianu Mihai , cu mama învinuitului Emil Dragoș Săvulescu și SC Rezident Com SA, firmă deținută de Valentin Gheorghe Ionescu. Curtea de Apel București a declinat, ca și în cazul de mai sus, cauza în favoarea judecătorilor constănțeni. În acest sens, contestația la executare a fost formulată la Judecătoria Constanța în iunie.

Reamintim că, potrivit procurorilor, prin faptele săvârşite, inculpații, în frunte cu Radu Mazăre, care a fost condamnat la 9 ani cu executare, ar fi produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro – prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

De precizat faptul că mai sunt procese pe rolul instanței din Constanța formulate împotriva Primăriei Constanța și Statului Român. Am încercat să aflăm dacă și celelalte spețe prin intermediul cărora unitatea administrativ teritorială este chemată în judecată, alături de Statul Român, au legătură cu retrocedările, însă reprezentanții Primăriei Constanța nu au oferit un punct de vedere. Nu au confirmat, dar nici nu au infirmat dacă acestea au legătură terenurile retrocedate și, ulterior, cumpărate de oameni de bună credință.

Mirela PASCAL

marţi, 27 august 2019547
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

00FC33(4 feb 13:29)
Chiar ma intereseaza un teren insa imi este teama sa nu faca parte din lotul retrocedarilor. E asa greu pt. instanta sa faca o harta sau o lista cu terenurile si numele celor care le detin in momentul asta?
01klm(14 noi 19:30)
Ce cumparatori de buna credinta, niste mincinosi corupti, cind terenurile restituite nu au stat nici 24 de ore la adevaratii proprietari, acestia aveau procesul verbal de vinzare pe masa notarului, altfel nu le primeau. Si-au luat banii si la vale cu ei. Sa o intrebati pe arhitecta Diana, ca stie....
03cornel(4 noi 12:44)
NU EXISTA cumparatori de buna credinta in acest dosar- poate la o masina, un apartament...dar la terenuri care se judeca de 15 ani cumpoti sa ai pretentii ??? Nu mai spun ca uitandu-te doar la vanzatori vezi ce e ceva dubios
05iiiiiiii(13 oct 18:31)
Cand draqu o sa vina cineva sa vada retrocedarea de pe str Arhiepiscopiei 13 , gard in gard cu raducu mazarin ?
021Nu exista cumparatori(5 oct 00:53)
de buna credinta, sunt toti o cloaca de hoti.
52Statul hot(3 oct 05:56)
Cum mai garanteaza statul roman proprietatea? Este cineva care a cumparat terenul de la ANAF in urma unei executari silite. Deci si statul e un mare hot si se practica inselatoria.
011relu(19 sep 16:49)
nu mai fiti naivi. primaria le ia terenurile ca sa le vanda tot in constanta ce e furat furat ramane
046fix pix(27 aug 16:26)
va n gat d hoti! nu stiati??? dar cum de i ati cunoscut p aia care vindeau? prin publi 24??? zdrente de mincinosi! toti sunteti mana in mana! si ce sa vezi? faceti blocuri cu 8 taje la mare! zau? mai ca mi e mila de voi! jegurilor
051constanteanu(27 aug 15:13)
Sa se judece cu cine i le a vandut sa i dea banii inapoi,adica cu Mazare! Dar daca cumperi o masina furata si ti se confisca mai primesti ceva inapoi? Dar 90% din cumparatori stiau ca sunt terenuri cu probleme! Sa lase vrajala ieftina!
032chelaru(27 aug 15:11)
Matei a furat 22 milioane de euro prin magariile de la restituiri terenuri, dar eu si consilierii PSD nu suntem de acord cu recuperarea sumei de mai sus pentru ca ne-am luat si noi cate o bucatica. Eu construiesc pe alt nume in zona tabara de copii o pensiune, ceilalti si-au cumparat autoturisme din terenul primit. Tot matei conduce pentru ca ne-a cumparat si ne are la mana.
249Costel(27 aug 13:24)
Cum naiba, majoritatea pagibitilor, cumparatori de buna credinta, sunt nume cunoscute, cu ceva bani mai multi asa, probabil stransi in ani de zile din salarii muncite prin fabrici si uzine, nu?
155Lasati vrajeala ...(27 aug 13:24)
Lasati-ne cu "cumparatorii de buna credinta". Chiar credeti ca eu as fi putut sa cumpar un teren exclusivist daca nu eram in haita cu ei? Recuperati terenurile si redati-le Constantei. Iar instantele de judecata sa isi faca treaba si sa urmareasca recuperarea prejudiciului total, pana la rudele de gradul 4. De ce trebuie sa sufere 300.000 de cetateni din cauza hotilor. Si chiar vreti sa credem ca in momentul in care platesti sumele alea de sute de mii de euro, nu te interesezi despre ce cumperi?????
433Marin(27 aug 13:21)
sa se faca dreptate, asa cum au hotarat judecatorii trebuie retrocedat tot, unde-i lege nu-i tocmeala. Nu moare nimeni de foame, s-au imbogatit multi care nu aveau nimik. Sunt salarii imense la bugetari.
229Gogu(27 aug 12:21)
In justitia romana exista precedente prin care cumparatorul de buna credinta a pierdut proprietatea. Un caz e de notoritate si e din Sibiu. Asa o sa fie si la Constanta?
061Cleo(27 aug 11:55)
Sa fie foarte clar! NU exista cumparator de buna credinta pentru TERENURI ci doar pentru apartamente! Se poate vedea usor ca cei care au credite pe 30 de ani sunt cumparatorii pacaliti. Restul sunt hoti si stiaau de la inceput cum sa faca manglele si sa-si vanda terenurile intre ei. Terminati cu vrajeala! Chiar credeti ca toti suntem prosti? Sictir!
040Simplu(27 aug 11:41)
Eu daca cumpar un ceas sau telefon , masina furat ce se intampla . Se restituie pagubitului bunul iar cumparatorul se indreapta catre infractor aici Mazare si restul . Deci treaba e simpla ca buna ziua . Asa ca aveti curaj sa va indreptati catre Mazare nu ca va da ala pe topogan ca le ati luat impreuna la furt asa ca incercati cu nesimtire tot din avutul primariei sa va indreptati
38Tucan(27 aug 11:35)
Vand apart vis a vis de Iaki, in faza de proiect. Preturi superavantajoase, max 600 euro mp. Plata integral.
019Visator(27 aug 11:20)
Cand o sa vina ceausescu inapoi, atunci vor da si astia terenurile si imobilele celor in drept. Borcea, Mazare, spanzuratul de la dinamo, becali, astia sunt STATUL, copii lor vor trai din mnca voastra, sarantocilor.
040Cetatean(27 aug 11:17)
E clar ca buna ziua ca au fost manevre. Doar daca citim numele cumparatorilor de asa-zis buna credinta ne dam seama
148Clasic hotesc prietene(27 aug 10:58)
adevarul e ca business nu faci fara capital, ori pornind de la capital zero in 1989 n-aveai cum sa acumulezi capital in anii 90, majoritatea care au incercat in mod cinstit au esuat. Au facut bani doar hotii, evazionistii, proprietarii de drepturi litigioase si fostii securisti. Securistii aveau capital dinainte de 89, de cand isi incepusera activitatea infractionala, revolutia le-a picat la tanc. Romanul are sindromul ca e jefuit, si nu e doar un sindrom, e purul adevar. Confiscate toate averile ilegale, adica 90% din ele.
4113Dar(27 aug 10:45)
Clasic romanesc. Pentru voi, absolut toata lumea care incearca sa faca un business este infractor, sau umbla cu mangle, sau e smecher etc. Pentru voi nu exista om care cumpara un teren la mana 8-a si se trezeste cu el sechestrat. Suntem o natie de invidiosi care nu ne vom face bine niciodata. Desigur, sunt si foarte multe cazuri de manevre, dar scoate-ti-va capul din cur si nu mai catalogati absolut orice ca manevra. Romanul are sindromul teoriei conspiratiei la orice.
241de buna credinta, ai(27 aug 10:20)
ha ha ha ha. Ma umlfa rasul, iar pe ei ar trebui sa-i umfle politia. Confiscate terenurile plus confiscare extinsa si pentru restul bunurilor acestor jeguri.
342mariana(27 aug 10:09)
tot ce s a construit in mamaia dupa 2000 este manglit si are complicitatea tuturor ; politisti ,judecatori si mai ale procurori...si inspectia in constructii..si curtea de conturi care au inchis ochh asa ca nu o sa se intample nimic coruptia in constanta este si va fi totala
218anca(27 aug 09:14)
si tucan ala tot un rupt este
240golani de buna credinta(27 aug 09:11)
toate constructiile de dupa 1990, de pe malul lacului Siutghiol sunt manarii ale mascariciului. jos cu ele, oricum sunt grotesti.
235Escu(27 aug 09:04)
Astia sunt toti baieti descurcareti cu pile cum se spune nu cumparatori de buna credinta,adica nu sunt niste naivi nevinovati care au cazut victime primarului excroc Mazare Radu.
235Stan(27 aug 08:32)
Cune ma, Emi Tucan? Pai are ruptul ala in cur bani sa construiasca bloc? Pai nu firma lui aia. Si nici fratele lui Tucan nu e, e nepotu lui. Prietenii stie! Propun ca, cumparatorii de buna credinta sa cultive zarzavat pe terenurile achizitionate. Le da voie statul. Credeti ca ei nu stiau ce cumpara? Acum, ghinion! Sau sa-si ceara dreptatea de la cei de la care au cumparat. Ia sa vedem, ii tine? Maiiii, stati rezemati ca va ia ameteala!
255Okan(27 aug 08:17)
Ia mai lasati ne cu cumparatorii de buna credinta! Aia cumpara apartamente cu credite pe 30 de ani! Astia care au luat terenuri in Mamaia ca sa faca blocuri sunt niste smecheri ordinari, asa ca nu i mai plangeti! Sa dea terenurile inapoi, sa ramana spatiu verde!
1129pentru Mircea ipanera(27 aug 08:15)
Hai sictir machidonule cu clubul tau de cacat, suntem in capitalism unde toata lumea are loc nu doar tu cu clientii tai drogati, marsh!
039OBSERVATOR(27 aug 08:14)
Sentinta data la Bucuresti a fost o premiera in Romania. Aceasta sentinta a pus in dificultate o serie de institutii care trebuie sa o puna in aplicare. Suntem cu totii curiosi sa vedem finalizarea preluarii terenurilor in patrimoniul statului sau unitatilor administrativ teritoriale..
244Hoti(27 aug 07:57)
Astea au fost toate vanzari simulate la pret derizoriu. Sa faca actualizare de pret si sa le ia banii la valoarea adevarata, sa vezi ce renunta la procese !!!
247Cta(27 aug 07:35)
Vrajeala, pozeaza in cump de bunacredinta dar mint golanii. Puteau verifica istoricul locatiilor si ar fi vazut ca la baza a stat o retrocedare dubioasa, ca toate cele facute de Mazare si restul golanilor. Asa ca e vrajeala, f bine, sa-i blocheze si sa le confiste tot la escroci. Numai hoti !
133guta(27 aug 07:11)
care-i ala credinciosu,pastaia batrana sau raposata soacra a lui radu jumatica ca sa numai pomenesc de spagoveanu,numai hoti si talhari
239,,,,,,,,,,,,,,(27 aug 07:01)
tot niste javre sunt si cumparatori.
252Cumparator(27 aug 06:47)
Cand sunt de buna credinta , nu cumpar de la dubiosi si intr-o zona exclusivista si cu notorietatea faptului ca este mangla . Se stia de scandalul retrocedarilor dubioase si s-a continuat cu tupeu la aceste actiuni de vanzare si revanzare '' de buna credinta'' .Cred ca daca cineva ar cauta si cerceta cu mai mare atentie , ar arata si ce fel sunt cei de buna credinta! HAI SICTIR ...COMPLICILOR !
640aloo(27 aug 06:35)
si in mamia nord navodari se construieste pe timp de vara.halal concediu la mare am avut!mult zgomot si praf.
468Ctean(27 aug 06:18)
Asta este o mare vrajeala cu cumparator de buna credinta o alta gaselnita legislativa care le a dat voie sa distruga tot, politia rutiera cum confisca masina imediat fara drept de apel cand masina a fost furata si revanduta unui client de buna credinta, hai ca macane.
430Mircea Ipanera(27 aug 05:00)
Alo , La desilva in ca se construiste , au bocanit toata vara aici de ne-a stricat toata clientela in mortii lor ! Sa ii arda tare Justitia pe aia de la De Silva si numai pe ei , pe toti barbarii care au facut castele de nisip!! HAI cu ele jos .
mai mult...Anchete
24 mai 00:05AncheteEA este TÂNĂRA de 24 de ani care a MURIT în accidentul de la CIOCÂRLIA

Tânăra care și-a pierdut viața în accidentul ce a avut loc între Murfatlar și Ciocârlia este Alexandra V., din...96369

21 iul 00:15AncheteGRUPAREA din care făcea parte carderul GHIAȚĂ în MEXIC era condusă de CUNOSCUTUL THE SHARK! Video5045
17 iul 00:07AncheteTELENOVELĂ de TOMIS NORD: SATISFĂCUTĂ, BĂTUTĂ și cu BANII LUAȚI50021
11 iun 00:57AncheteCaz ȘOCANT la Școala 23: Copil AGRESAT şi BATJOCORIT de colegi! VIDEO

Fenomenul de bullying a început să capete amploare în România. Dacă, săptămâna trecută, un elev de clasa a VI-a...5561

3 iul 00:03AncheteS-a repetat ISTORIA la PETROMIDIA! După INCENDIUL din 2016, niciun VINOVAT, deși au MURIT DOI oameni! Video29019
20 iul 00:15AnchetePolițistul Moțoc are VIAȚĂ GREA în ÎNCHISOARE pentru că... NU e `CUMINTE`69546
19 iun 12:37AncheteFlorin SALAM, ÎMBRĂCAT în BANI de CLANURILE RAIM și BĂNCUȚĂ! Video

Clanurile Raim și Băncuță au petrecut împreună, aruncând cu mii de euro în Florin Salam, pentru dedicații!...33618

22 mai 00:08AncheteDupă CLANURILE COTAC și ȘERBAN, DIICOT a SĂLTAT și CĂLDĂRARII!8452
21 iul 00:16AncheteUn BARMAN din EFORIE, HOȚ de MESERIE în timpul liber18240
17 iun 23:47AncheteUn RECIDIVIST a încercat să FENTEZE polițiștii din Eforie

Pandele Ștefănescu Betega este cunoscut cu antecedente penale, în 2012 fiind condamnat la 3 ani pentru furt calificat...6403

27 iul 00:18AncheteAlex BODI a făcut VALURI pe LITORAL cu NOUL BOLID de LUX115320
8 iun 00:07AncheteINTERCEPTĂRI în dosarul bărbatului care-și punea SOȚIA să se PROSTITUEZE!12659
Vremea
29.5°29.5° - 29.7° duminică, 1 august 2021
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 5.94 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/4923482026638
5/404212093311
joker2113434310
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 aug 00:00SportCFR Cluj vs Chindia Târgoviște 1-0 / Denis Alibec, decisiv pentru campioană

CFR Cluj a obținut a treia victorie din noul sezon de Liga 1, sâmbătă seară, pe teren propriu, scor 1-0, în fața...54

1 aug 00:00SportFC Voluntari, prima victorie a sezonului (2-1 vs U Craiova 1948)

FC Voluntari a obținut prima victorie din noul sezon de Liga 1, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-1, în fața...105

1 aug 01:19SportRomânia a coborât pe locul 23 în clasamentul pe medalii / China se menține pe prima poziție

România a coborât de pe locul 21 pe 23 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la finalul zilei...137

1 aug 00:00SportIanis Hagi, gol spectaculos în prima etapă - A deschis scorul pentru Rangers, dar a părăsit terenul după un fault dur al unui adversar

Ianis Hagi a debutat perfect în noul sezon din Scoția: internaționalul român a înscris un gol spectaculos pentru...179

Local
31 iul 23:51LocalUn CONTAINER s-a DESPRINS și a AVARIAT o MAȘINĂ, între Castelu și Murfatlar!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier este întrerupt,...1563

31 iul 23:52LocalPERCHEZIȚII DIICOT: Un individ prins în MAMAIA!

La data de 29.07.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din...1410

31 iul 23:52LocalLinia estivală City Tour, DEVIATĂ. VEZI pe ce RUTĂ!

604

31 iul 23:52LocalȘEDINȚĂ de Consiliu Local, la Medgidia. Vezi ce proiecte s-au aprobat!

Joi, 29 iulie 2021, s-a desfășurat ședința ordinară a lunii iulie în cadrul Consiliului Local Municipal Medgidia....598

31 iul 23:53LocalRAEDPP scoate la LICITAȚIE trei AUTOTURISME

Regia Autonomă ,,Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa organizează licitație publică cu plic...1115

31 iul 23:53LocalO MAȘINĂ s-a RĂSTURNAT și a ajuns în ȘANȚ, la HÂRȘOVA! ȘOFERUL era MORT de BEAT

709

Politică
31 iul 00:13PoliticăCioloș: Nu renunţăm la alegerea primarilor în două tururi

Copreşedintele USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Teleorman, că formaţiunea sa...288

31 iul 00:15PoliticăRăsăuțeanu îl atacă pe Caragheorghe: „De ce jucați teatru?”

Ședința de Consiliu Local Municipal nu se putea desfășura nici de această dată în liniște și prietenește....569

31 iul 00:16PoliticăBăsescu tună și fulgeră: Drulă trebuie să demisioneze!

717

31 iul 00:16PoliticăBarna execută ordinul lui Cîțu: Va fi primit în audiență de Patriarhul României

Dan Barna i-a cerut lui Florin Cîțu să implice mai mult Biserica Ortodoxă Română în campania de vaccinare...464

31 iul 00:18PoliticăMinistrul Muncii anunță noi ajutoare: banii merg către românii lăsați fără avuții de inundații

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat că 82 de familii şi persoane singure din şapte judeţe vor primi ajutoare...313

31 iul 00:19PoliticăBarna: Problema este viteza reformelor. Intenţie de schimbare există la toate partidele din coaliţie

345

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1199

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2060

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11461

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1450

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2214

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2710

Monden
31 iul 00:00MondenEmisiunea de talente The X Factor a lui Simon Cowell, anulată după 17 ani

Emisiunea de talente „The X Factor” a lui Simon Cowell a fost anulată de ITV după 17 ani, informează The Sun,...304

31 iul 00:00MondenRegé-Jean Page va fi Sfântul, într-o nouă adaptare Paramount a romanelor scrise de Leslie Charteris

Actorul Regé-Jean Page, care a devenit cunoscut graţie rolului din serialul „Bridgerton”, va interpreta rolul...213

31 iul 00:00MondenGérard Depardieu va filma un lungmetraj în Rusia

Actorul francez Gérard Depardieu, cetăţean rus din 2013, va filma în Rusia un lungmetraj despre un regiment francez...213

31 iul 00:00MondenActorul Bob Odenkirk se află "în stare stabilă", după ce a leşinat în timpul filmărilor pentru un serial TV

Actorul american Bob Odenkirk se afla în stare stabilă miercuri într-un spital în care a fost internat de urgenţă...215

31 iul 00:00MondenSerialul de animaţie pentru copii „Arthur“ se va încheia după 25 de ani de difuzare

Serialul ''Arthur'', cel mai longeviv serial de animaţie pentru copii din Statele Unite, se va încheia după 25 de ani...175

31 iul 00:00MondenCântăreţul Johnny Ventura, vedetă a stilului merengue, a decedat la 81 de ani

201

Mapamond
31 iul 00:00MapamondUn oraş polonez pierde fonduri europene şi norvegiene pentru că s-a declarat „zonă liberă de LGBT“

Oraşul Swidnik, din estul Poloniei, nu va mai putea obţine fonduri europene şi norvegiene în valoare totală de 8,8...229

31 iul 00:00MapamondGermania: Bilanţul exploziei din uzina de tratare a deşeurilor din Leverkusen a crescut la cinci morţi

Trei cadavre au fost descoperite în ruinele incineratorului de deşeuri care a fost distrus în această săptămână...187

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: ECDC avertizează împotriva călătoriilor în insulele elene din sudul Mării Egee

188

31 iul 00:00MapamondAustria a descoperit peste 200 de cazuri de COVID-19 în rândul participanţilor la un festival în Croaţia

Austria a identificat cel puţin 215 cazuri de COVID-19 în rândul unor tineri care au călătorit în Croaţia pentru...194

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: Autorităţile din Atena oferă servicii de vaccinare la domiciliul persoanelor care nu se pot deplasa

Autorităţile sanitare din Atena lansează o unitate mobilă de vaccinare în scopul inoculării la domiciliu...179

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: Portugalia ridică interdicţia privind circulaţia pe timpul nopţii

187

Sănătate
31 iul 00:00SănătateTerapia comportamentală online, eficientă pentru copii și adolescenți cu tulburare obsesiv-compulsivă

Potrivit unui studiu al Institutului Karolinska din Suedia, terapia cognitv-comportamentală online poate fi la fel de...175

31 iul 21:17SănătateExfolierea buzelor: ce ingrediente naturale poți folosi?

Află în cele ce urmează de ce e bine să-ți exfoliezi regulat buzele, cum procedezi și ce ingrediente naturale...185

31 iul 21:15SănătateCum îți afectează perna tenul și părul și ce poți face în acest sens

217

30 iul 10:05SănătateMINISTRUL SĂNĂTĂȚII: Ne așteptăm la un număr MARE de INFECȚII cu tulpina DELTA!

Tulpina Delta începe să devină dominantă, iar România s-ar putea aștepta un o creștere importantă a numărului...804

31 iul 00:00SănătateNutrienți esentiali pentru dezvoltarea copilului

Pentru a crește și a se dezvolta sănătos, un copil are nevoie de proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și de...184

31 iul 00:00SănătateActivități de vacanță care îi mențin pe copii curioși și le îmbunătățesc atenția

Vacanța de vara poate fi un adevărat paradis pentru copii când vine vorba de învățare și educație, dacă știi...180

31 iul 21:12SănătateGazpacho și tarator: rețete de supe reci de vară

În zilele caniculare, când vrei să scapi de căldura de la aragaz, apelează cu încredere la supele reci de vară,...212

31 iul 00:00SănătateMuzica în căști pentru alergare te ajută să fii mai motivat

Cercetările arată că persoanele care preferă să aibă muzică în căști pentru momentele de alergare se simt mai...187

31 iul 00:00SănătateCe beneficii au îmbrățișările pentru sănătate?

205

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT