rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Val de acțiuni!

A ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!

Cumpărătorii de bună credință în cazul terenurilor aflate sub incidența deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, din 7 februarie a.c., prin intermediul căreia s-a dispus condamnarea inculpaților din dosarul retrocedărilor, își caută dreptatea în instanță. După decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție Constanța, în urma căreia Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare, Primăria Constanța Constanța și Statul Român au fost obligate la recuperarea terenurilor retrocedate ilegal. Sunt aproape o sută terenuri din stațiunea Mamaia, pe malul Lacului Siutghiol, pe faleză ori pe plaja litoralului, în Portul Tomis, dar și în municipiu. Imobilele au fost incluse în circuitul civil, au fost cumpărate și răscumpărate de oameni de bună credință. Terenurile au rămas sub sechestru, nu mai pot fi vândute, iar de construit nici nu se pune problema pentru că fie nu se mai eliberează autorizaţii noi, fie cele deja acordate au fost anulate, iar situația lor juridică se află și în evidențele Oficiului de Cadastru și în cărțile funciare. Iată că procesele au început să apară la instanța din Constanța, cumpărătorii terenurilor solicitând ridicarea sechestrului dispus prin ordonanța Înaltei Curți din 9 februarie a .c., radierea notării sentinței din 7 februarie din Cartea funciară. Acesta este și cazul lui M.D. din Constanța, proprietarului teren situat în cartierul Compozitorilor, dar al unei firme ce intenționează să investească pe malul lacului Siutghiol, pe un teren ce a avut legătură cu Cristi Borcea.

Imediat după pronunțarea deciziei de condamnare a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din 7 februarie a.c., Primăria Constanța a notificat Camera notarilor publici Constanţa și Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară că suprafeţele de teren care apar în hotărârea Înaltei Curţi au un regim juridic diferit, fapt pentru care nu se poate realiza niciun fel de tranzacție. Verificând decizia instanței pronunțată de ICCJ, constănțeanul M.D. a realizat că imobilul proprietatea sa, situat în Compozitorilor, figurează în cele enumerate de instanța penală ca fiind cele pentru care se dispune restabilirea situației anterioare, urmând ca Municipiul Constanța ori Statul Român să formuleze demersuri în conformitate cu dispozițiile legii civile. Pe 21 martie 2019, pe rolul Curții de Apel București – Secția a II-a Penală, a formulat contestație cu privire la executarea dispozițiilor civile din cuprinsul sentinței penale prin care s-a dispus menținerea sechestrului judiciar instituit prin Ordonanța nr.29/P/2008 din data de 15.02.2008. Mai exact,a solicitat scoaterea terenului de sub incidența hotărârii penale. ”Prin cererea înregistrată la OCPI Constanta , Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, s-a solicitat de către Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală- Biroul Executări Penale, notarea sentinței penale rămasă definitivă la data de 07.02.2019 prin care s-a dispus menținerea sechestrului judiciar Instituit prin Ordonanța nr.29/P/2008 din data de 15.02.2008. Pe 21 februarie 2019, B.C.P.L Constanta a dispus admiterea cererii de notare formulată de Curtea de Apel București, încheiere ce i-a fost comunicată și lui M.D. în data de 12.03.2019, având în vedere calitatea sa: titular al dreptului de proprietate privind unul dintre terenurile vizate, situat în cartierul Compozitorilor”, a relatat proprietarul în fața magistraților Curții de Apel București. Curtea de Apel București a declinat, în iulie, competența în favoarea judecătorilor constănțeni, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța pe 20 august a.c., cu prim termen stabilit la 1 octombrie.

A formulat, de asemenea, la Oficiul de Cadastru cerere de radiere a notării sentinței din 7 februarie, însă aceasta i-a fost respinsă, deși, spune el, hotărârea judecătorească respectivă nu-i este opozabilă întrucât nu a avut calitatea de parte în respectivul dosar penal, fiindu-i astfel restrâns exercițiul dreptului său de proprietate. Cererea i-a fost respinsă. Fapt pentru care, în mai a.c. a formulat plângere împotriva încheierii de respingere de reexaminare emisă de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța. ”Măsura este generică fără a ține cont de evoluția juridică și transmisiune succesivă a proprietății acestui imobil. Actualul proprietar nu are calitatea de parte în dosarul penal și este subdobânditor de bună credință al imobilului”, a mai relatat M.D. în fața magistraților, potrivit rolii.ro. Plângerea a fost respinsă de Judecătoria Constanța pe 8 iulie a.c.

Cum a dobândit M.D. terenul! M.D. este proprietar al terenului din cartierul Compozitorilor din iulie 2018. A fost deținut anterior de Barbu Paraschiva, inculpată în dosarul retrocedărilor, achiziționat în baza contract vânzare cumpărare nr. 255/29.01.2003. Ulterior, imobilul a devenit proprietatea unei societăți SC Rezident Com SA, firma deținută de alt inculpat în dosar, Valentin Gheorghe Ionescu, care a fost executată silit de ANAF. Ulterior, terenul a fost scos la vânzare prin licitație, fiind adjudecat de M.D.

Fratele lui Jean Paul Tucan își caută, și el, dreptatea în instanță

De asemenea, și societatea Global Building Investiment SA, fimă controlată de Valentin Emanuel Tucan, fratele lui Jean Paul Tucan, a investit Curtea de Apel București cu soluționarea unei contestații la executare, dat fiind căa ceasta este instanța care a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător și a transmis adresa de notare a sechestrului la Oficiul de Carte Funciară Constanța. Este vorba despre un teren este amplasat în stațiunea Mamaia,careul D1-lot 3+lot 4, vis-a-vis de complexul Iaki, pe malul lacului Siutghiol. Acesta a demarat în această zonă proiectul construire imobil P+6-8E cu funcția de apartamente de vacanță cu parcare la parter și construire piscină. Astfel, prin cererea înregistrată pe rolul Curții de Apel București, societatea a formulat contestație la executare împotriva sentinței penale nr.148/F din data de 10.07.2017, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.32/A din data de 07 februarie 2019. Contestatoarea a invocat faptul că executarea a fost îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare, aceasta solicitând în esență radierea mențiunii efectuată la 1 martie a.c. în Cartea Funciară prin care s-a notat sentința penală contestată în baza căreia s-a dispus menținerea sechestrului asigurator instituit asupra terenurilor indicate în ordonanță, precum și ridicarea sechestrului instituit asupra imobilului teren în suprafață de 1734 mp situat în intravilanul stațiunii Mamaia.

Terenul deținut din 2017 de societatea lui Tucan a aparținut lui Cristi Borcea, inculpat în dosar, dobândit în urma retrocedărilor ilegale și a făcut parte din averea moșierului Movilă. Prin decizia ÎCCJ, instanța a dispus ca terenurile dobândite din infracțiunile comise în cazul ce privește averea Jules Movilă, la săvârșirea cărora învinuitul Giurgiucanu Georgică a participat în calitate de autor, complice și instigator, deținute în coproprietate cu învinuiții Cristian Borcea și Camboianu Mihai , cu mama învinuitului Emil Dragoș Săvulescu și SC Rezident Com SA, firmă deținută de Valentin Gheorghe Ionescu. Curtea de Apel București a declinat, ca și în cazul de mai sus, cauza în favoarea judecătorilor constănțeni. În acest sens, contestația la executare a fost formulată la Judecătoria Constanța în iunie.

Reamintim că, potrivit procurorilor, prin faptele săvârşite, inculpații, în frunte cu Radu Mazăre, care a fost condamnat la 9 ani cu executare, ar fi produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro – prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

De precizat faptul că mai sunt procese pe rolul instanței din Constanța formulate împotriva Primăriei Constanța și Statului Român. Am încercat să aflăm dacă și celelalte spețe prin intermediul cărora unitatea administrativ teritorială este chemată în judecată, alături de Statul Român, au legătură cu retrocedările, însă reprezentanții Primăriei Constanța nu au oferit un punct de vedere. Nu au confirmat, dar nici nu au infirmat dacă acestea au legătură terenurile retrocedate și, ulterior, cumpărate de oameni de bună credință.

Mirela PASCAL

marţi, 27 august 20198703
Comentarii

01klm(14 noi 19:30)
Ce cumparatori de buna credinta, niste mincinosi corupti, cind terenurile restituite nu au stat nici 24 de ore la adevaratii proprietari, acestia aveau procesul verbal de vinzare pe masa notarului, altfel nu le primeau. Si-au luat banii si la vale cu ei. Sa o intrebati pe arhitecta Diana, ca stie....
03cornel(4 noi 12:44)
NU EXISTA cumparatori de buna credinta in acest dosar- poate la o masina, un apartament...dar la terenuri care se judeca de 15 ani cumpoti sa ai pretentii ??? Nu mai spun ca uitandu-te doar la vanzatori vezi ce e ceva dubios
05iiiiiiii(13 oct 18:31)
Cand draqu o sa vina cineva sa vada retrocedarea de pe str Arhiepiscopiei 13 , gard in gard cu raducu mazarin ?
021Nu exista cumparatori(5 oct 00:53)
de buna credinta, sunt toti o cloaca de hoti.
52Statul hot(3 oct 05:56)
Cum mai garanteaza statul roman proprietatea? Este cineva care a cumparat terenul de la ANAF in urma unei executari silite. Deci si statul e un mare hot si se practica inselatoria.
011relu(19 sep 16:49)
nu mai fiti naivi. primaria le ia terenurile ca sa le vanda tot in constanta ce e furat furat ramane
046fix pix(27 aug 16:26)
va n gat d hoti! nu stiati??? dar cum de i ati cunoscut p aia care vindeau? prin publi 24??? zdrente de mincinosi! toti sunteti mana in mana! si ce sa vezi? faceti blocuri cu 8 taje la mare! zau? mai ca mi e mila de voi! jegurilor
051constanteanu(27 aug 15:13)
Sa se judece cu cine i le a vandut sa i dea banii inapoi,adica cu Mazare! Dar daca cumperi o masina furata si ti se confisca mai primesti ceva inapoi? Dar 90% din cumparatori stiau ca sunt terenuri cu probleme! Sa lase vrajala ieftina!
031chelaru(27 aug 15:11)
Matei a furat 22 milioane de euro prin magariile de la restituiri terenuri, dar eu si consilierii PSD nu suntem de acord cu recuperarea sumei de mai sus pentru ca ne-am luat si noi cate o bucatica. Eu construiesc pe alt nume in zona tabara de copii o pensiune, ceilalti si-au cumparat autoturisme din terenul primit. Tot matei conduce pentru ca ne-a cumparat si ne are la mana.
249Costel(27 aug 13:24)
Cum naiba, majoritatea pagibitilor, cumparatori de buna credinta, sunt nume cunoscute, cu ceva bani mai multi asa, probabil stransi in ani de zile din salarii muncite prin fabrici si uzine, nu?
154Lasati vrajeala ...(27 aug 13:24)
Lasati-ne cu "cumparatorii de buna credinta". Chiar credeti ca eu as fi putut sa cumpar un teren exclusivist daca nu eram in haita cu ei? Recuperati terenurile si redati-le Constantei. Iar instantele de judecata sa isi faca treaba si sa urmareasca recuperarea prejudiciului total, pana la rudele de gradul 4. De ce trebuie sa sufere 300.000 de cetateni din cauza hotilor. Si chiar vreti sa credem ca in momentul in care platesti sumele alea de sute de mii de euro, nu te interesezi despre ce cumperi?????
432Marin(27 aug 13:21)
sa se faca dreptate, asa cum au hotarat judecatorii trebuie retrocedat tot, unde-i lege nu-i tocmeala. Nu moare nimeni de foame, s-au imbogatit multi care nu aveau nimik. Sunt salarii imense la bugetari.
229Gogu(27 aug 12:21)
In justitia romana exista precedente prin care cumparatorul de buna credinta a pierdut proprietatea. Un caz e de notoritate si e din Sibiu. Asa o sa fie si la Constanta?
060Cleo(27 aug 11:55)
Sa fie foarte clar! NU exista cumparator de buna credinta pentru TERENURI ci doar pentru apartamente! Se poate vedea usor ca cei care au credite pe 30 de ani sunt cumparatorii pacaliti. Restul sunt hoti si stiaau de la inceput cum sa faca manglele si sa-si vanda terenurile intre ei. Terminati cu vrajeala! Chiar credeti ca toti suntem prosti? Sictir!
039Simplu(27 aug 11:41)
Eu daca cumpar un ceas sau telefon , masina furat ce se intampla . Se restituie pagubitului bunul iar cumparatorul se indreapta catre infractor aici Mazare si restul . Deci treaba e simpla ca buna ziua . Asa ca aveti curaj sa va indreptati catre Mazare nu ca va da ala pe topogan ca le ati luat impreuna la furt asa ca incercati cu nesimtire tot din avutul primariei sa va indreptati
38Tucan(27 aug 11:35)
Vand apart vis a vis de Iaki, in faza de proiect. Preturi superavantajoase, max 600 euro mp. Plata integral.
019Visator(27 aug 11:20)
Cand o sa vina ceausescu inapoi, atunci vor da si astia terenurile si imobilele celor in drept. Borcea, Mazare, spanzuratul de la dinamo, becali, astia sunt STATUL, copii lor vor trai din mnca voastra, sarantocilor.
039Cetatean(27 aug 11:17)
E clar ca buna ziua ca au fost manevre. Doar daca citim numele cumparatorilor de asa-zis buna credinta ne dam seama
147Clasic hotesc prietene(27 aug 10:58)
adevarul e ca business nu faci fara capital, ori pornind de la capital zero in 1989 n-aveai cum sa acumulezi capital in anii 90, majoritatea care au incercat in mod cinstit au esuat. Au facut bani doar hotii, evazionistii, proprietarii de drepturi litigioase si fostii securisti. Securistii aveau capital dinainte de 89, de cand isi incepusera activitatea infractionala, revolutia le-a picat la tanc. Romanul are sindromul ca e jefuit, si nu e doar un sindrom, e purul adevar. Confiscate toate averile ilegale, adica 90% din ele.
4013Dar(27 aug 10:45)
Clasic romanesc. Pentru voi, absolut toata lumea care incearca sa faca un business este infractor, sau umbla cu mangle, sau e smecher etc. Pentru voi nu exista om care cumpara un teren la mana 8-a si se trezeste cu el sechestrat. Suntem o natie de invidiosi care nu ne vom face bine niciodata. Desigur, sunt si foarte multe cazuri de manevre, dar scoate-ti-va capul din cur si nu mai catalogati absolut orice ca manevra. Romanul are sindromul teoriei conspiratiei la orice.
240de buna credinta, ai(27 aug 10:20)
ha ha ha ha. Ma umlfa rasul, iar pe ei ar trebui sa-i umfle politia. Confiscate terenurile plus confiscare extinsa si pentru restul bunurilor acestor jeguri.
341mariana(27 aug 10:09)
tot ce s a construit in mamaia dupa 2000 este manglit si are complicitatea tuturor ; politisti ,judecatori si mai ale procurori...si inspectia in constructii..si curtea de conturi care au inchis ochh asa ca nu o sa se intample nimic coruptia in constanta este si va fi totala
218anca(27 aug 09:14)
si tucan ala tot un rupt este
239golani de buna credinta(27 aug 09:11)
toate constructiile de dupa 1990, de pe malul lacului Siutghiol sunt manarii ale mascariciului. jos cu ele, oricum sunt grotesti.
235Escu(27 aug 09:04)
Astia sunt toti baieti descurcareti cu pile cum se spune nu cumparatori de buna credinta,adica nu sunt niste naivi nevinovati care au cazut victime primarului excroc Mazare Radu.
235Stan(27 aug 08:32)
Cune ma, Emi Tucan? Pai are ruptul ala in cur bani sa construiasca bloc? Pai nu firma lui aia. Si nici fratele lui Tucan nu e, e nepotu lui. Prietenii stie! Propun ca, cumparatorii de buna credinta sa cultive zarzavat pe terenurile achizitionate. Le da voie statul. Credeti ca ei nu stiau ce cumpara? Acum, ghinion! Sau sa-si ceara dreptatea de la cei de la care au cumparat. Ia sa vedem, ii tine? Maiiii, stati rezemati ca va ia ameteala!
255Okan(27 aug 08:17)
Ia mai lasati ne cu cumparatorii de buna credinta! Aia cumpara apartamente cu credite pe 30 de ani! Astia care au luat terenuri in Mamaia ca sa faca blocuri sunt niste smecheri ordinari, asa ca nu i mai plangeti! Sa dea terenurile inapoi, sa ramana spatiu verde!
1129pentru Mircea ipanera(27 aug 08:15)
Hai sictir machidonule cu clubul tau de cacat, suntem in capitalism unde toata lumea are loc nu doar tu cu clientii tai drogati, marsh!
039OBSERVATOR(27 aug 08:14)
Sentinta data la Bucuresti a fost o premiera in Romania. Aceasta sentinta a pus in dificultate o serie de institutii care trebuie sa o puna in aplicare. Suntem cu totii curiosi sa vedem finalizarea preluarii terenurilor in patrimoniul statului sau unitatilor administrativ teritoriale..
244Hoti(27 aug 07:57)
Astea au fost toate vanzari simulate la pret derizoriu. Sa faca actualizare de pret si sa le ia banii la valoarea adevarata, sa vezi ce renunta la procese !!!
246Cta(27 aug 07:35)
Vrajeala, pozeaza in cump de bunacredinta dar mint golanii. Puteau verifica istoricul locatiilor si ar fi vazut ca la baza a stat o retrocedare dubioasa, ca toate cele facute de Mazare si restul golanilor. Asa ca e vrajeala, f bine, sa-i blocheze si sa le confiste tot la escroci. Numai hoti !
133guta(27 aug 07:11)
care-i ala credinciosu,pastaia batrana sau raposata soacra a lui radu jumatica ca sa numai pomenesc de spagoveanu,numai hoti si talhari
238,,,,,,,,,,,,,,(27 aug 07:01)
tot niste javre sunt si cumparatori.
251Cumparator(27 aug 06:47)
Cand sunt de buna credinta , nu cumpar de la dubiosi si intr-o zona exclusivista si cu notorietatea faptului ca este mangla . Se stia de scandalul retrocedarilor dubioase si s-a continuat cu tupeu la aceste actiuni de vanzare si revanzare '' de buna credinta'' .Cred ca daca cineva ar cauta si cerceta cu mai mare atentie , ar arata si ce fel sunt cei de buna credinta! HAI SICTIR ...COMPLICILOR !
640aloo(27 aug 06:35)
si in mamia nord navodari se construieste pe timp de vara.halal concediu la mare am avut!mult zgomot si praf.
467Ctean(27 aug 06:18)
Asta este o mare vrajeala cu cumparator de buna credinta o alta gaselnita legislativa care le a dat voie sa distruga tot, politia rutiera cum confisca masina imediat fara drept de apel cand masina a fost furata si revanduta unui client de buna credinta, hai ca macane.
429Mircea Ipanera(27 aug 05:00)
Alo , La desilva in ca se construiste , au bocanit toata vara aici de ne-a stricat toata clientela in mortii lor ! Sa ii arda tare Justitia pe aia de la De Silva si numai pe ei , pe toti barbarii care au facut castele de nisip!! HAI cu ele jos .
mai mult...Anchete
21 ian 23:53AncheteDetalii ȘOCANTE în cazul fetiței împărțită între rude, după ce tatăl s-a SPÂNZURAT! Mama a plecat cu.. NAŞUL?!

În cazul femeii din Constanța, stabilită de ceva timp în Germania, care dorește să-și recupereze copilul, după...2669

20 ian 23:55AncheteCe înseamnă ANI GREI de ÎNCHISOARE? Karam sau Ţarălungă, de la 8 ani, la 3!6664
17 ian 23:57AnchetePREJUDICIU la CFR Marfă Constanța: CHELTUIELI MARI cu MAȘINILE de SERVICIU!1588
14 dec 00:51AncheteCAZ din județul Constanța, un fel de CARACAL 2: FEMEI SECHESTRATE în CURTE și BĂTUTE CRUNT!

Și-a omorât concubina în bătaie și s-a culcat! A doua zi și-a dat seama că nu respiră, iar când a fost sunat de...8453

12 dec 01:41AncheteUn operator din Constanța a câștigat contractul de DISTRUGERE a DROGURILOR din țară! Cea mai mare cantitate: peste 5 tone3605
28 noi 03:12AncheteReprezentanții FIRMEI exportatoare din cazul NAVEI SCUFUNDATE la Midia, relații cu politicieni, vizitați de DIICOT și AFACERI de TOP!15953
16 noi 02:29AnchetePercheziţii în Constanţa, Bacău şi în Londra: interlopii Băncuţă au forţat zeci de fete să se prostitueze!

Acţiune spectaculoasă a procurorilor DIICOT, pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, concomitent cu acţiuni...8714

31 oct 00:38AncheteFirma din cauza căreia Cazinoul Constanța se va prăbuși în mare primește milioane de la stat12862
5 oct 00:40AncheteDarie și Pușcași, DOSAR GREU în instanţă: este vorba despre un teren retrocedat de Mazăre și revendicat de moștenitori7247
30 iul 16:21AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!

Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Dolj, a ajuns după gratii și este anchetat. Dar câți ca el or mai exista,...11736

10 iul 10:09AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!11388
5 iul 00:51AncheteMinisterul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ5029
Vremea
-2.4°-2.4° - 0.3° sâmbătă, 25 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 3.86 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/4911324323942
5/402814284034
joker1410111420
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 ian 00:00SportIulia Putinţeva va fi adversara Simonei Halep în turul al treilea la Australian Open

Jucătoarea kazahă Iulia Putinţeva o va întâlni pe românca Simona Halep în runda a treia a turneului de tenis...109

25 ian 00:00SportSărituri cu schiurile: Chiara Hoelzl, cea mai bună în calificări la Cupa Mondială de la Râşnov

Sportiva austriacă Chiara Hoelzl a obţinut cel mai bun rezultat în calificările pentru Cupa Mondială feminină de...110

25 ian 00:00SportTudor Băluță, aruncat în luptă de ADO Deen Haag! Românul, titular la debut

Tudor Băluță a debutat în Eredivisie, contra lui Utrecht, fosta echipă a lui Mihăiță Neșu. Românul de 20 de...111

25 ian 00:00SportDevastată și lipsită de fair-play. Ce a spus Serena Williams, după eliminarea de la Australian Open: "Hai să fim cinstiți!"

Serena Williams (38 ani), de şapte ori câştigătoare a turneului, aflată în căutarea celui de-al 24-lea titlu de...157

Local
25 ian 00:00LocalUn camion s-a RĂSTURNAT în județul Constanța!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați vineri, 24 ianuarie a.c., să intervină la un accident rutier...269

25 ian 00:00LocalRAZII în TRAFIC: numere expirate, accidente rutiere și alcool la volan!

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 03.00, au identificat...122

25 ian 00:00LocalUn VITEZOMAN a făcut RAVAGII: Am mașina praf!

Un șofer constănțean susține că a încercat să evite un accident rutier, însă s-a ales cu mașina distrusă....285

25 ian 00:00LocalParfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă...126

25 ian 00:00LocalUnirea Principatelor Române, sărbătorită la Liceul Teoretic Lucian Blaga

Miercuri, 22 ianuarie 2020, La Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din Constanța, elevii au desfășurat activitatea În...113

25 ian 00:00LocalContinuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor, în Constanța!

Continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor în municipiul Constanța. Săptămâna aceasta echipele...112

25 ian 00:00LocalMai mulți bani pentru pensionarii constănțeni! Crește valoarea tranșei tichetelor valorice

În ședința de Consiliu Local din această lună, aleșii vor supune la vot proiectul inițiat de primarul Decebal...204

25 ian 00:00LocalPește confiscat de poliţiştii de frontieră

Poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în data de 23.01.2020, în urma unei sesizări din...111

25 ian 00:00LocalAcțiuni ale polițiștilor pentru siguranța transporturilor

La activitățile coordonate de Direcția de Poliție Transporturi, în perioada 15 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020,...118

25 ian 00:00LocalActivități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat seria activităților preventive la...110

Politică
25 ian 00:00PoliticăLudovic Orban: PNL va câştiga alegerile parlamentare, indiferent când vor avea loc

Liderul liberalilor, premierul Ludovic Orban, este convins că PNL se va impune în alegerile parlamentare din acest an,...86

25 ian 00:00PoliticăBăsescu: Nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât...89

25 ian 00:00PoliticăIohannis despre faptul că a fost huiduit la Iaşi: Sunt foarte bucuros că în România avem o democraţie vie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că huiduielile apărute în timpul discursului său de la Iaşi, la...95

25 ian 00:00PoliticăOrban: Nu trebuie să îi uităm niciodată pe fraţii noştri din Republica Moldova

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Iaşi, unde a participat la manifestările dedicate Unirii Principatelor...92

25 ian 00:00PoliticăGîtman: Reputaţia României de partener de încredere în plan extern - datorată inclusiv diasporei

Reputaţia României de partener de încredere în plan extern se datorează inclusiv diasporei, a declarat secretarul...90

25 ian 00:00PoliticăAurescu: Fără o politică de extindere activă, Uniunea Europeană riscă să nu mai fie un actor credibil

Fără o politică de extindere activă, fără o decizie care să fie luată cât mai curând posibil privind Macedonia...89

25 ian 00:00PoliticăRareş Bogdan: Foarte curând cel puţin vom dubla numărul parlamentarilor de diaspora

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat, vineri, la Convenţia Românilor de...91

25 ian 00:00PoliticăTomac: România - o ţară puternică şi prin contribuţia formidabilă a românilor din diaspora veche

România este o ţară puternică, membră a UE şi a NATO şi prin ''contribuţia formidabilă'' a românilor din...88

25 ian 00:00PoliticăAurescu: Am găsit în MAE o lipsă de motivaţie; 54% din personalul din serviciul exterior era detaşat

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat la Digi 24 că a găsit în minister o ''lipsă de motivaţie'' şi că...93

25 ian 00:00PoliticăEuroparlamentarul Corina Creţu: România va pierde foarte mulţi bani din fondurile alocate pentru infrastructură

Europarlamentarul Pro România Corina Creţu atrage atenţia că România va pierde o mare parte din fondurile pentru...95

Monden
25 ian 00:00MondenÎn ce palat s-au mutat Alex Velea și Antonia! Noua lor casă a costat peste 500.000 de euro

Anul 2019 a fost cu siguranţă anul realizărilor pentru Alex Velea şi Antonia. Celebrii cântăreţi au strâns o...90

25 ian 00:00MondenDelia, sechestrată în resortul de lux din Singapore din cauza virusului ucigaş: „Venim acasă“

Vacanţa exotică a Deliei se încheie sub semnul îngrijorării. Vedeta care e plecată de mai bine de trei...85

25 ian 00:00MondenEmisiunea „Românii au talent” revine pe micile ecrane. Sezonul 10 începe din 7 februarie

Cel de-al zecelea sezon al show-ului de divertisment „Românii au talent” va debuta vineri, 7 februarie, de la...80

25 ian 00:00MondenValentina Pelinel și Cristi Borcea, vacanță exotică și declarații de dragoste ca în filme

Fericiți, zâmbitori și extrem de îndrăgostiți, așa par Valentina Pelinel și Cristi Borcea în cea mai recentă...92

25 ian 00:00MondenAlina Eremia, primul clip după ce și-a operat nasul: „Îmi dădea multe bătăi de cap“

Alina Eremia începe anul în forță cu lansarea videoclipului piesei „Aripi de Vis” – o poveste despre iubire...95

25 ian 00:00MondenOana, cu Viorel Lis la stomatolog: „Vrea să-și pună dinți să mă muște“

Oana Lis (40 de ani) este apreciată de fanii ei pentru postările amuzante. În urmă cu două zile, blondina și-a...82

25 ian 00:00MondenCe fericită e fetița lui Laurette la noua școală! Micuța Serena a scăpat de colegii care au umilit-o

În noiembrie, anul trecut, Laurette Atindehou (36 de ani) a trecut prin clipe de coșmar după ce fiica ei a fost...84

25 ian 00:00MondenCele mai obraznice poze din vacanțele vedetelor. Anna Lesko și Delia, în slipi minusculi

Vedetele noastre s-au întrecut în fotografii, în vacanţele petrecute în locuri exotice. Cea mai obraznică a fost,...101

25 ian 00:00MondenCompania de divertisment Cirque du Soleil şi-a anulat reprezentaţiile în China

Compania de divertisment Cirque du Soleil a anunţat joi anularea,"până la o notificare ulterioară", a tuturor...82

25 ian 00:00MondenGoya 2020: Pregătiri febrile înainte de gala premiilor cinematografiei spaniole de sâmbătă seara

Prezenţa celebrei Pepa Flores, supranumită Marisol, care va fi recompensată cu un Goya onorific, nu este deocamdată...84

Mapamond
25 ian 00:00MapamondUE: Comisia şi Consiliul semnează acordul cu privire la Brexit înainte de ratificarea sa în Parlament

Preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului au semnat vineri acordul cu privire la Brexit aprobat de Regatul Unit...93

25 ian 00:00MapamondParlamentul polonez aprobă o lege controversată, denunţată de judecători şi UE

Dieta (camera inferioară poloneză), dominată de conservatorii naţionalişti, a aprobat joi controversata lege...93

25 ian 00:00MapamondProgramul nuclear iranian: Ţările semnatare vor avea o reuniune de conciliere cu Iranul în februarie

Ţările semnatare ale acordului din 2015 asupra programului nuclear iranian au convenit asupra organizării unei...87

25 ian 00:00MapamondBulgaria a demascat alţi doi spioni ruşi

Bulgaria intenţionează să-l convoace pe ambasadorul Rusiei la Sofia după ce a acuzat de spionaj doi diplomaţi...97

25 ian 00:00MapamondProcesul de aderare a Turciei la UE trebuie să continue, susţine raportorul Parlamentului European

Turcia ar trebui să rămână pe calea aderării la Uniunea Europeană (UE), a declarat vineri, la Istanbul, noul...93

25 ian 00:00MapamondPortughezul Joao Vale de Almeida va fi primul ambasador al UE în Regatul Unit după Brexit

Uniunea Europeană a numit vineri un prim ambasador în Regatul Unit, care îşi va prelua funcţia începând cu 1...93

25 ian 00:00MapamondŞase persoane au fost ucise cu focuri de armă într-un oraş din Germania

Şase persoane au fost ucise cu focuri de armă în Rot am See, un mic oraş din sudul Germaniei, şi presupusul...85

25 ian 00:00MapamondChina - coronavirus: Bilanţul se ridică la 25 de morţi şi 830 de cazuri

China a ridicat vineri la 25 de morţi şi 830 de cazuri bilanţul epidemiei provocate de un nou coronavirus, a informat...86

25 ian 00:00MapamondBelgia: 23 de migranţi descoperţi într-un camion frigorific la Zeebrugge

Douăzeci şi trei de migranţi, care spun că sunt originari din Eritreea şi că încercau să ajungă în Marea...91

25 ian 00:00MapamondUtilizarea WhatsApp, nerecomandabilă responsabililor ONU din motive de securitate

Responsabilii Naţiunilor Unite nu mai trebuie să comunice prin WhatsApp din motive de securitate, a declarat joi un...88

Sănătate
23 ian 07:25SănătateDupă ce a blocat timp de doi ani legea, PSD cere acum vaccinare obligatorie: „Este o necesitate și o urgență”

Legea care prevede obligativitatea vaccinării este blocată de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la...317

23 ian 07:24SănătateO pacientă le-a luat foc pe masă, dar Ministerul Sănătății dă avizul de funcționare Spitalului Floreasca

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia...359

24 ian 00:00SănătateUnsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Temperaturile scazute si virusurile gripale iti pun sanatatea in pericol, iar daca vrei sa previi gripa fara sa iti faci...315

24 ian 00:00SănătateCum trebuie gestionate fracturile osoase la vârstnici

Pentru vârstnici, accidentele soldate cu oase fracturate reprezintă o adevărată provocare. În timp ce pentru copii...282

24 ian 16:57SănătateApa minerală: Beneficii și contraindicații

Apa minerală, carbogazoasă sau plată, provine din izvoare de mare adâncime și are o compoziție chimică deosebit...329

24 ian 00:00SănătateBeneficiile antistres ale unui acvariu cu pești

Dacă te gândești să îți iei un acvariu cu pești în casă, atunci te poți aștepta la mai mult decât la un...261

23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...482

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...349

23 ian 00:00SănătateCoronavirusului din China: Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor exista cazuri în România, bolnavii pot fi tratați în țară

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele...426

22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...438