REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A MINŢIT în sala de judecată pentru că i-a fost frică de RĂZBUNARE!

A MINŢIT în sala de judecată pentru că i-a fost frică de RĂZBUNARE!

Replica API 19 iunie 2018 | 00:00 427

Judecat şi pentru ULTRAJ

Judecat şi pentru ULTRAJ

Cătălin M. este cunoscut cu antecedente penale iar acum a primit încă o pedeapsă, cu suspendare, întrucât a mințit în sala de judecată. Este vorba despre un caz mai vechi, în care el se afla în calitate de pasager într-un autoturism al cărui șofer se afla sub influența băuturilor alcoolice. A recunoscut fapta, precizând că i-a fost teamă ca respectivul șofer să nu se răzbune pe el.

Cătălin a fost condamnat, luna aceasta, la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă. ”Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf.Apostol Andrei" Constanta, pe o perioadă de 120 de zile”, potrivit minutei judecătorești.

Decizia nu este definitivă. Este vorba despre faptul că în faza de urmărire penală, într-un dosar aflat la Parchetul de lângă Judecătoria Constanța, a declarat ceva, după care, în timpul procesului altceva, motiv pentru care procurorul s-a sesizat din oficiu. Mai exact, a declarat că, în cursul lunii iunie 2010, în jurul orei 22:00, în timp ce se afla în autovehiculul condus de către numitul T.M., acesta din urmă a fost oprit de un echipaj de poliție și, întrucât emana vapori de alcool, a fost condus la sediul poliției.

A mai arătat, potrivit rolii.ro, că și el era în stare avansată de ebrietate, astfel încât s-a speriat și a fugit la domiciliul său. Inculpatul a precizat la acel moment că numitul T.M. a condus circa 200 de metri până în momentul opririi. Apoi, 28.08.2015, Cătălin, fiind audiat în calitate de martor în aceeași cauză, aflată în faza judecății, a făcut afirmații mincinoase, într-o totală contradicție cu cele din faza urmăririi penale. El a spus că: ”nu l-am văzut pe inculpat conducând vreo mașină, nu era nici o mașină în zona respectivă” și că l-a văzut pe inculpat după ce a fost adus de la spital unde fusese condus de către poliție deoarece consumase băuturi alcoolice.

Inculpatul a mai arătat că ”din discuțiile pe care inculpatul le purta cu organele de poliție, rezulta că acesta ar fi condus băut, însă acolo nu era nici o mașină, nici anterior momentului în care inculpatul a ajuns în dreptul sediului poliției, eu fiind pe stradă, nu am văzut ca acesta să fi condus o mașină (…) Arăt că nu am fost cu inculpatul în acea zi în mașină”. Totodată, Cătălin a mai învederat că a fost obligat de polițiști să semneze declarațiile pe care le-a dat în faza urmăririi penale.

Ulterior, fiind audiat în calitate de suspect și de inculpat, Cătălin M. a recunoscut infracțiunea de mărturie mincinoasă reținută în sarcina sa, arătând că declarațiile date în cursul urmăririi penale din dosarul nr. 8547/P/2010 sunt cele care exprimă adevărul și că a făcut afirmații mincinoase în cursul judecății deoarece i-a fost teamă de faptul că T.M. s-ar putea răzbuna pe el ca urmare a declarației sale. De precizat este și faptul că acesta este cunoscut cu antecedente penale, în 2008 fiind trimis în judecată pentru ultraj. Pe 15.05.2009, a primit amenda penală în valoare de 2.000 lei”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108