REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A PREFERAT să facă ÎNCHISOARE decât să PRESTEZE MUNCĂ în FOLOSUL COMUNITĂȚII

A PREFERAT să facă ÎNCHISOARE decât să PRESTEZE MUNCĂ în FOLOSUL COMUNITĂȚII

Replica API 30 mai 2021 | 15:21 8640

Ismail Sali a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, în formă continuată. Inculpatul a fost depistat deținând și comercializând pe raza municipiului Constanța țigarete netimbrate, provenite din contrabandă, diferite mărci și care nu prezentau niciun fel de banderole de siguranță (timbru de siguranță) emise de autoritățile române, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totală de 2.999,38 lei.

Ismail Sali a fost prins de către polițiști din cadrul IPJ dar și de jandarmi în interval de un an, de 16 ori, în timp ce comercializa țigarete netimbrate provenite din contrabandă, diferite mărci și care nu prezentau niciun fel de banderole de siguranță (timbru de siguranță) emise de autoritățile române.

Cu toate că inculpatul ar fi putut alege o pedeapsă sub forma muncii renemunerate în folosul comunității, acesta a refuzat astfel că pedeapsa se va executa în regim de detenție.

Ce a spus instanța

La individualizarea pedepsei ce urmează a fi aplicate inculpatului, instanța a avut în vedere criteriile prev. de art. 74 C.pen., si anume: dispozițiile din partea generală a Codului Penal privind infracțiunea consumată și pe cele privind forma continuată; limitele de pedeapsă prevăzute în legea speciala, gradul de pericol social al faptei, pe care instanța îl apreciază ca fiind relativ ridicat, persoana și conduita inculpatului – are vârsta de 31 ani, nu are antecedente penale, nu s-a prezentat în fața organelor judiciare, pentru a-și exprima poziția procesuală. Instanța a decis condamnarea lui Ismail Sali la doi ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, în formă continuată. Sentința a fost comunicată în data de 13 mai și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bugetul consolidat a suferit un mare prejudiciu. E clar asta e motivul pentru care nu avem autostrazi
4
1
pentru sali e casa de odihna si agrement,cand se intoarce tot aia face si mai si!
4
0
el o duce bine in parnaie
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108