REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Abateri grave. Caietele de sarcini pentru întreținerea spațiilor verzi, întocmite greșit

Abateri grave. Caietele de sarcini pentru întreținerea spațiilor verzi, întocmite greșit

Mirela PASCAL 17 ianuarie 2023 | 00:00 3546

În primăvara anului trecut, Primăria Constanța a scos la licitație contractul privind „Amenajarea și întreținerea zonelor verzi prin aplicarea tehnologiilor specifice și achiziția de materiale necesare amenajării acestora, pentru spațiile verzi care sunt /vor fi măsurate/cadastrate în Municipiul Constanța“, Lotul 2, a cărui valoare se ridică la suma de aproximativ 222 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 45 de milioane de euro. Aflăm astăzi că procedura a fost anulată, pentru abateri grave de la prevederile legislative care afectează  procedura de atribuire, fiind, astfel, imposibilă încheierea contractului. Potrivit informațiilor noastre, caietul de sarcini a fost întocmit greșit. Inspectorul responsabil cu întocmirea caietului de sarcini nu mai lucrează în primărie. De precizat că și licitația pentru lotul I a fost anulată, din același motiv.

Amenajarea și întreținerea zonelor verzi din Municipiul Constanța este râvnită de firmele din domeniu, în contextul în care au fost puse la bătaie zeci de milioane de euro. Activitățile de întreținere și amenajare a spațiilor verzi sunt reprezentate de operațiuni și activități destinate amenajării, întreținerii spațiului verde de interes public precum și întreținerea și exploatarea sistemelor de irigare, iar Lotul 2 vizează suprafața totală estimativă de 911.477 mp. Concret, vorbim despre spațiile verzi din zona plajei Mării Negre aflată în administrarea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, taluz și Parcul Tăbăcărie.

Caietul de sarcini trebuie corectat!

Licitația pentru Lotul 2 a fost anulată, recent, pentru „abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului, Procedura a fost anulată conform art. 212, alin.(1) lit. c) coroborat cu alin.(2) din Legea 98/2016 cu modificările și completările ulterioare”. Când sunt constatate abateri, autoritatea contractantă, în acest caz Primăria Constanța, are obligația de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziție publică/acordului-cadru. Vorbim, mai exact, despre constatarea unor erori sau omisiuni, autoritatea contractantă aflându-se în imposibilitatea de a adopta măsuri corective. Responsabilii din primărie nu au apucat să deschidă ofertele, iar în urma reverificării caietului de sarcini s-a constatat că s-a exagerat la cantitățile de lucrări. Caietul a fost întocmit de un inspector de la Serviciul Spațiile Verzi. Documentația trebuie corectată, urmând să se reia licitația, atunci când caietul de sarcini va fi întocmit corespunzător.

Cert este că nu va fi corectat de același inspector, deoarece după ce șefii au constatat greșelile comise, acesta și-a dat demisia, după cum ne-au precizat sursele noastre.

Și primul lot a fost anulat... tot din cauza caietului de sarcini

Și licitația pentru primul lot a fost anulată, din același motiv, după cum ne-au precizat sursele noastre din primărie. Precizăm, însă, că pentru acest lot, caietul de sarcini nu a fost întocmit de același inspector care s-a ocupat de lotul 2. Valoarea acestui contract este de  207.546.905,03 lei.

zonele care reprezintă Lotul 1

Așa se face că, după luni bune de la demararea procedurilor în vederea contractării firmelor, Primăria Constanța este pusă în situația de a reface caietele de sarcini. N-ar fi prima oară când o licitație este anulată din acest motiv. În aceste condiții, ne întrebăm: sunt oamenii din Primăria Constanța capabili să organizeze o licitație, de la cap la coadă sau vorbim despre acel sabotaj despre care Felicia Ovanesian, city managerul Constanței, l-a adus în discuție într-unul din interviurile acordate ziarului Replica?! Vom vedea!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei…” Nu va este rușine ? Când vă încasați lefurile( enorm de mari) nu vă tremura mâinile? Voi: primar, manager, arhitect-șef, madam PUZ, și restul șefuletilor , credeți ca nu veți da socoteala pentru toate ,, greselile” pe care le faceți? Determinați cetățenii sa se adreseze instantelor pentru ,, neglijentele” voastre! Dacă instanțele rezolva problemele cetățenilor, pentru ce ….. mai existați ca angajați ai Primăriei Constanta? Pentru ce încasați lefuri? Cei mai slabi și cei mai anticonstanteni , asta SÂNTETI!!!!!!! Nu uitați: vine scadentă!- alegerile bat la ușa!!!!!!!
4
0
Greșeli intenționate pentru că nu e firma care trebuie
7
0
Tipic Chitac si Ovanesian, idioti mai mari nu gasesti.
11
0
Spui bugetar spui k kat e acelasi lucru
5
4
Felicica nu e vinovată de nimic niciodată că ea este stăpâna legii nu? Circ că la Constanţa nicăieri în r*mânia și proștii votează
13
0
Astea sunt facute de horia constantinescu si aprobat de ovanesian si chiatac
8
1
cine plateste, asta e intrebarea, ca noi neam saturat, asteptam alegerile sa va dam jos
12
1
felicitari, chitac, ovanezian, etc. de unde s-a pricopsit cta cu ei? paradantaraturi gresite?
11
0
Sabotaj!!?? Ce tupeu au!! Cea mai incompetenta conducere din istoria Constantei! 2 p****i care se cred destepti si-au incurcat toate lucrurile p-acolo! Au dat oamenii afara fara sa se gandeasca cu cine isi vor face treaba!!! Au ramas doar lingaii ordinari!
17
0
Replica! Vedeti ca site-ul are erori. Ia intrati pe prima pagina si dati in jos pana la capat. Nu merge.
1
0
Inspectorul l a facut, sefului se presupune ca e destept de ce seful nu l a verificat ca de aia i a banii?
12
0
Haha , cine crede gogorita asta??? Nu se califica cine trebuia Garden zis Polaris … si de aceea au fost anulate …..
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272