REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Zona de acces spre Lacul Techirghiol, DEZVOLTATĂ cu fonduri europene! „Vor apărea centre balneare de 4 – 5 stele!”

Zona de acces spre Lacul Techirghiol, DEZVOLTATĂ cu fonduri europene! „Vor apărea centre balneare de 4 – 5 stele!”

Replica API 21 martie 2019 | 00:22 561

S-a mai făcut un pas spre valorificarea potențialului balnear și turistic al Lacului Techirghiol. Viceprim-ministrul Daniel Vasile Suciu a fost prezent la Techirghiol, miercuri, 20 martie a.c., unde a semnat contractul de finanțare a unui proiect de zece milioane de lei, privind dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare de acces la Lacul Techirghiol.

La eveniment au fost prezenți și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

„Considerăm că dezvoltarea infrastructurii este importantă, căci investitorii care doresc să investească în comunitatea noastră, ne întreabă în primul rând de utilități. Prin acest proiect, în valoare de 10 milioane de lei, vor fi montate rețelele de apă, canalizare, sistem de iluminat, asfalt și trotuar pe o stradă de 1500 ml. Zona va avea o altă putere de dezvoltare, vor apărea probabil în următorii ani noi centre balneare, de 4 – 5 stele, iar prin construirea lor estimez că se va dubla numărul locurilor de cazare din Techirghiol”, a afirmat primarul Iulian Soceanu.

Viceprim-ministrul Daniel Vasile Suciu a atras atenția asupra importanței pe care o acordă programului pentru stațiunile balneo-climaterice, avut în vedere de Guvernul din care face parte, și a invitat toți primarii stațiunilor balne-climaterice să acceseze programul, de îndată ce va deveni operațional, fiind o soluție pentru dezvoltarea comunităților în fruntea cărora se află.

„Mai este puțin până vor apărea normele și invit toți primarii să depună proiecte pe acest program”, a subliniat Daniel Vasile Suciu.

Cu această ocazie, primarul Iulian Soceanu a transmis viceprim-ministrului doleanța reprezentanților autorităților locale din stațiunile balneare, de a fi cuprinse în schema de eliberare a licențelor de exploatare a resurselor minerale.

„Degeaba facem eforturi dacă vine cineva, obține licența de exploatare și epuizează resursele. O sugestie este ca și autoritățile locale să facă parte din decizia de eliberare a licențelor de exploatare”, a arătat primarul Soceanu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba esti nebun? Astia siau tras terenuri pe acolo, si vor sa le praduiasca..
3
0
Da nu este nimic rau ca vor aparea centre balneare de 4 stele dar cu omul de rand care nu isi permite sa mearga la centru balnear ce facem . Cred ca primaria poate amenaja o plaja cu o intrare modica pt toata lumea
7
1
Fiti barbati nu pizde NUMAI PLATITI TAXE CACATIVA PE TOTI PARLAMENTARI SI TOTI PRIMARI DIN ROMANIA NUMAI PLATITI TAXE DATI-LE MUIEEEEEE
6
4
s a saturat lumea de ele, ceva concret si la obiect nu s a facut si nu se va face decat numai prin educatie, bun simt si perseverenta , factori cruciali ce ne lipsesc din ce in ce mai mult!
5
0
sedintele astea gen o sa facem o sa dregem ar trebui eliminate total si inlocuite cu cele de genul am facut am inaugurat am dat in folosinta.
13
0
Doar oamenii se pot reabilita!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108