REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Accidente de muncă pe bandă rulantă, la Constanța!

Accidente de muncă pe bandă rulantă, la Constanța!

Replica API 17 august 2019 | 00:00 451

Accidentele la locul de muncă pot apărea pe neașteptate și pot fi mai mult sau mai puțin grave. Un asemenea eveniment poate fi reprezentat de o vătămare violentă a organismului, sau de o intoxicație acută profesională ce a avut loc în timpul desfășurării activității de lucru și care provoacă incapacitate temporară de muncă pentru un interval de cel puțin trei zile calendaristice, invaliditate sau deces.

Procesul de muncă este reprezentat de câteva componente: executant, sarcina de muncă, mijloacele de lucru și mediul de muncă. Condițiile în care executantul își desfășoară activitatea exclude idea de perfecțiune, fiindcă aici vorbim de condiții fizice, biologice, chimice sau psihologice, astfel orice deficiență îl poate conduce pe angajat către apariția unor accidentări la locul de muncă. Accidentele de muncă pot diferi de la caz la caz, acestea pot fi: accidente care produc incapacitate temporară de muncă de cel puțin trei zile calendaristice; accidente care produc invaliditate; accidente mortale; accidente colective (atunci când sunt accidentate cel puțin trei persoane simultan și din aceeași cauză). Cele mai comune cauze ale accidentelor sunt: Lucrul cu materiale de manipulare; căderi de la înălțime, alunecări; împiedicări; lovituri cu obiectele de la locul de muncă și altele. De asemenea, cele mai întâlnite leziuni provocate de accidentările la locul de muncă sunt: entorse, tăieturi, fracturi, vânătăi.

În acest context, menționăm că, în data de 7 august a.c., la SC OMNI CONSTRUCT LOGISTIC SRL – SANTIER EFORIE NORD, un muncitor necalificat, și anume Sali P., cu vârsta de 48 de ani, a suferit un accident după ce s-a urcat în cupa excavatorului, s-a dezechilibrat și a căzut. Un alt caz s-a petrecut, de asemenea, în data de 7 august 2019, la SC DEDEMAN SRL – DEPOZIT MOBILA , când Ștefan I., un manipulant de marfă cu vârsta de 27 de ani, în timp ce-și desfășura activitatea în interiorul depozitului, s-a accidentat la piciorul stâng. Apoi, în data de 9 iulie a.c., la SC DANOVAL TRADING SRL, un muncitor necalificat pe nume Ioan D., cu vârsta de 54 de ani, a căzut de pe platforma auto cu macara de la o înălțime de cca. 1,5 metri. Ca urmare a evenimentelor precizate mai sus, victimele au fost transportate și internate la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale. Accidentele precizate sunt în curs de cercetare de către comisiile unităților respective unde aceștia și-au desfășurat activitatea profesională. După finalizările cercetărilor, dosarele de cercetare întocmite de comisia numită de către angajatori, vor înainta pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarele respective, le va aviza, sau în cazul în care se constată că cercetările nu au fost efectuate corespunzător, se vor dispune în scris măsuri pentru refacerea fiecărui proces verbal de cercetare în parte și/sau completarea dosarului respectiv după caz.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va descriu firmele care nu au treaba cu safety protection Danyas Avantaj srl,Yalcinkaya srl,top nic power srl s.a.md
2
0
TOATE firmele de constructii sunt niste mizerii care nu dau 2 bani pe safety. Muncitorii la fel, niste jeguri penale care in loc sa ia o manusa in mana sau o pereche de ochelari se expun la tot felul de pericole din cauza educatiei si a regulilor de priotectia muncii inexistente.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920