REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Actriţa britanică Helen McCrory, cunoscută din „Harry Potter“, a murit la 52 de ani

Actriţa britanică Helen McCrory, cunoscută din „Harry Potter“, a murit la 52 de ani

Replica API 20 aprilie 2021 | 00:00 963

Actriţa britanică Helen McCrory, care s-a remarcat în cinematografie jucând în filme precum "Skyfall" şi în pelicule din seria "Harry Potter", iar în televiziune în serialul de succes "Peaky Blinders", a murit de cancer la 52 de ani, a anunţat vineri soţul ei, actorul Damien Lewis, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Helen McCrory

Foto: (c) Steve Parsons/Pool/REUTERS

"Cu inima împietrită de durere, vă anunţ că după o luptă eroică împotriva cancerului, femeia magnifică Helen McCrory a murit împăcată la ea acasă, în mijlocul unui val de iubire oferit de prietenii şi familia ei", a scris Damien Lewis în acel mesaj publicat pe Twitter.

"A murit aşa cum a trăit. Fără frică. Numai Dumnezeu ştie cât am iubit-o şi suntem conştienţi de şansa de a o fi avut în vieţile noastre", a adăugat soţul artistei.

Helen McCrory s-a născut la Londra dintr-o mamă galeză şi un tată scoţian, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului. A studiat la Hertfordshire, apoi a petrecut un an în Italia, înainte de a se întoarce la Londra pentru a studia actoria la Centrul de arte dramatice.

După ce a debutat în cinematografie cu un mic rol în filmul "Interviu cu un vampir", la câţiva ani după ce începuse să îşi construiască o carieră în televiziune, Helen McCrory a devenit celebră după ce a interpretat-o pe Narcissa Malfoy în ultimele filme din saga "Harry Potter".

Actriţa, care a jucat şi în "Skyfall" (2012), un film din franciza "James Bond", s-a evidenţiat apoi în televiziune, interpretând-o pe mătuşa Polly, conducătoarea clanului Shelby din serialul de mare succes "Peaky Blinders", care prezintă aventurile unei familii de infractori din Birmingham la începutul secolului al XX-lea.

Helen McCrory şi Damien Lewis s-au căsătorit în 2007 şi au împreună doi copii - o fiică, Manon, născută în 2006, şi un fiu, Gulliver, născut în 2007.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108