REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Adela Cojan, CNAS: Trebuie dezvoltat programul naţional de prevenire şi combatere a osteoporozei

Adela Cojan, CNAS: Trebuie dezvoltat programul naţional de prevenire şi combatere a osteoporozei

A.F. 21 octombrie 2022 | 00:00 227

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, consideră că trebuie dezvoltat un program naţional de prevenire, combatere şi tratament al osteoporozei.

Adela Cojan

În opinia sa, este necesar un registru naţional de osteoporoză.

"Cred că trebuie dezvoltat acest program naţional de prevenire, combatere şi tratament al osteoporozei. Tocmai pentru că s-au evidenţiat o serie de imperfecţiuni în ceea ce priveşte cunoaşterea traseului exact al pacientului. Cred că ne va ajuta şi pe noi foarte mult în luarea deciziei un registru naţional de osteoporoză. Pentru că, într-adevăr, începe să devină o maladie cu impact şi nu numai social, dar şi economic. Sunt revoluţii în tehnologiile medicale şi asistenţa terapeutică ce şi pe noi ne îndeamnă să fim atenţi la terapiile de ultimă generaţie. Înţeleg că au fost descoperiţi şi marcări genetici care să ateste riscul de osteoporoză şi atunci şi noi o să fim atenţi cu evoluţia acestor noi tehnologii, astfel încât să le putem cuprinde atât cât poate bugetul României în partea de finanţare", a afirmat Cojan, miercuri, la o dezbatere de specialitate, scrie Agerpres.

Ea a participat la masa rotundă cu titlul "Traseul pacientului cu osteoporoză - de la prevenţie la management de excelenţă", organizată de Societatea Română de Endocrinologie, în contextul Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Osteoporozei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212