REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
12° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Administrația Canalelor Navigabile, întâlniri cu oficialitățile din Serbia

Administrația Canalelor Navigabile, întâlniri cu oficialitățile din Serbia

Replica API 29 martie 2019 | 01:16 589

Miercuri, 27 martie a.c., a avut loc la Belgrad cea de-a patra ediţie a evenimentului de promovare organizat anual în Serbia, “Danube – Black Sea Canal meets Serbian Partners”, la care au participat și reprezentanții CN Administraţia Canalelor Navigabile S.A.

Serbia reprezintă un loc de frunte în ceea ce privește volumul de marfă transportat pe Canalul Dunăre Marea Neagră, dintre care amintim: produse agricole, minereuri metalifere, produse de minerit, cocs și produse rafinate din petrol, metale, produse chimice etc. Acest fapt evidențiază interesul pentru serviciile românilor, cât și buna înțelegere pe plan internațional a potențialului pe care îl reprezintă canalele navigabile.

Scopul acestui eveniment de promovare este de a menține o bună colaborare cu partenerii sârbi, fiind totodată și un bun prilej de a intra în legătură cu mediul de afaceri și cu reprezentanți de marcă din mediul naval, precum și identificarea unor noi posibilități de a stabili cât mai multe relații comerciale cu agenții economici din țara vecină.

Reprezentantul C.N. A.C.N. S.A. în Serbia, Vladan Misic, a programat pentru delegația română mai multe întâlniri cu oficialități din Serbia, vizite la partenerii existenți și potențiali: cel mai mare armator sârb - JRB, cel mai mare armator privat - Dunavska Transportna Logistika, un mare producător şi trader cu produse chimice - Elixir Group, precum și întâlniri cu reprezentanții celui mai mare port privat dunărean în Serbia, Portul Pancevo.

De asemenea, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții portului și armatorului privat Tomi Trade, reprezentanții C.N. Administraţia Canalelor Navigabile S.A au înaintat soluții pe care compania le are pentru rezolvarea problemelor pe care gazdele le-au expus în cadrul întâlnirii, punând astfel în valoare activitățile desfășurate pe canalele navigabile Dunăre-Marea Neagră și Poarta Albă-Midia, Năvodari.

Tot miercuri, membrii delegației C.N. Administraţia Canalelor Navigabile S.A au avut o întrevedere cu Excelența Sa, Oana Cristina Popa, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Serbia, la întâlnire participând și Ștefan Imre, ministru-consilier în cadrul Biroului economic din cadrul Ambasadei României în Serbia. Cu acest prilej, directorul general al C.N. A.C.N. S.A., Daniel Georgescu, a punctat că preluarea președinției rotative a Consiliului U.E. reprezintă o provocare pentru România, o fereastră de vizibilitate internațională pentru țara noastră și tocmai de aceea nu trebuie să ignorăm faptul că anul trecut au fost adoptate concluziile privind politica de extindere a U.E., care vizează și Serbia.

„Pentru potențialii investitori români, apropierea geografică și mentalitatea pot fi avantaje în inițierea unui business în Serbia. Oportunitățile de afaceri sunt mari, pentru că Serbia are o forță de muncă foarte bine calificată, este o piață cu un potențial de creștere foarte ridicat fiind astfel atractivă pentru mediul de afaceri” a declarat Daniel Georgescu, directorul general al C.N. A.C.N. S.A

De altfel, în cadrul interviului acordat postului de televiziune RTV Vojvodina Novi Sad (cu acoperire națională), directorul general al C.N. A.C.N. S.A, Daniel Georgescu, a punctat faptul că unii dintre principalii beneficiari ai infrastructurii de transport a canalelor navigabile sunt clienţii din ţara vecină, cu o contribuție însemnată la traficul intern şi internaţional de nave şi mărfuri, Dunărea rămânând una dintre cele mai avantajoase căi de transport, o alternativă eficientă la transportul rutier şi feroviar, destul de aglomerat în Europa.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astianu stiu cum sa-si mai faca rost de un drum, de-o excursie, de-un chiolhan aiurea. oricand se poate. Din banii mei, din banii tai, din banii nostril. Curve de mocangeala.Rezultatul e acelasi zero barat.
1
0
Blonda aia e luata mai mereu de director in delegatii...O fi ea buna la ceva...
2
0
Urata mai e blonda cu ochelari !! Zici ca-i din muppets
2
0
Oh ce reclama
2
0
Mai are putin si ajunge taluzu in apa . Toti frecangii care in afara de poze nu stiu altceva ce sa faca . Ar trebui ca sa fie trasi la raspundere pentru felu in care a ajuns sa arate canalu .
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212