REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Aeroportul Mihail Kogălniceanu și Administrația Porturilor Maritime iau măsuri contra virusului COVID-19

Aeroportul Mihail Kogălniceanu și Administrația Porturilor Maritime iau măsuri contra virusului COVID-19

Replica API 28 februarie 2020 | 00:00 456

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și Administrația Porturile Maritime au informat cetățenii în legătură cu măsurile luate în vedera prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța informează că, în contextul alertei create de Covid-19, în colaborare cu Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică și cu Inspectoratul General al Politiei de Frontieră, a fost implementat un plan complex de măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului: triaj epidemiologic, verificarea temperaturii pasagerilor cu termometre non-contact, solicitarea de a completa formularele tip cu informații referitoare la zonele în care s-au deplasat și persoanele cu care au intrat în contact pasagerii, etc. De asemenea au fost distribuite pasagerilor materiale informative referitoare la Covid-19 (Card de alertă) cu reguli și măsuri obligatorii de urmat. În acest context operarea tuturor aeronavelor se face cu respectarea strică a măsurilor obligatorii de igienă impuse de Direcția de Sănătate Publică. În această perioadă nu sunt operate zboruri directe din/către zonele declarate cu risc.

Portul Constanța

Reprezentanții aeroportului spun că, până la momentul actual nu a fost identificat nici un pasager care să prezinte simptome specifice infectării cu Covid-19 iar activitatea aeroportuară se desfășoară în condiții normale. Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” Constanța a organizat o celulă de urgență, astăzi, 27 februarie pentru a stabili măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii virusului Coronavirus (Covid-19).În cadrul ședinței au fost prezentate acțiunile întreprinse până la acest moment: A fost achiziționată o primă serie de măști de protecție care vor fi repartizate angajaților care lucrează cu publicul și care, prin natura locului de muncă, intră în contact cu echipajele navelor din porturile maritime; O cantitate substanțială de măști și combinezoane de unică folosință a fost comandată deja, urmând să fie livrată, pentru a acoperi necesarul și în perioada următoare; 50 de dozatoare cu gel antibacterial vor fi montate în cadrul birourilor care lucrează cu publicul, pe navele companiei, la sucursalele din subordinea CN APM SA; Alte dozatoare vor fi distribuite, în următoarele zile, la porțile de intrare în port, cu acces pietonal, respectiv porțile 1,2, 3, 5,10bis, porți desemnate de acces și pentru echipajele navelor din portul Constanța. Reprezentanții Administrației Porturilor Maritime au specificat că toți angajații CN APM SA au fost instruiți privind Sănătatea și Securitatea în Muncă pe tema măsurilor de protecție referitoare la Coronavirus (Covid-19). De asemenea, angajații au primit un material informativ amplu despre măsurile de autoprotecție pe portalul companiei www.portofconstantza.com.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine!
0
0
Toti angajatii au salarii mari si nu fac nimic stau toata ziua este un aeroport vai mama lui
4
1
Lider sindicat Fotu peste 10000 salariu director economic drogat condamnat penal. Limbricul chel pitic fura de nu se mai stie nici la DNA. Cum sa nu coste mult aeroportul ala...
4
0
Curse spre Italia, curse spre Italia!!! Cerea toata lumea. Ce bine e acuma fara ele!!!
3
0
E jenent sa spui ca iei masuri de protectie la aeroport cind asta are trafic aproape de zero.Cheltuim enorm pentru un aeroport nefolosit. Treaba romaneasca.
2
2
Mai nou mai e un virus, nou asu vechi, depinde cum o iei, e din grupa virusururilor Puturosensis idiotanus, Samata zis Sale!
4
1
Atentie ca ie un singur coronavirus pe aeroport. E mic, chel, corpul foarte bombat si umbla mereu cu un bacil dupa el. Astia ii spun "harsova" adica carsium
7
0
la cat de goale sunt ambele, nu vad de ce ar lua masuri
3
0
Si Arsene Bogdan mai face o linie doua daca e drogat notoriu
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108