rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Asociat cu văduva unuia din cei mai cunoscuţi mafioţi români

Afacerile lui Titi Sgîrcitu, milionar din suferinţa bolnavilor de cancer. Printre protectori, directoarea de la Sănătate arestată pentru corupţie

Titi Sgîrcitu (sursa foto: obiectivbr.ro)

Gruparea mafiotă condusă chiar din puşcărie de interlopul Titi Sgîrcitu era formată din zeci de persoane, care activau în mai multe judeţe din sud-estul României, dar şi în Bucureşti, până la vârful Ministerului Sănătăţii. Lipsiţi de orice urmă de omenie, soţii Titi şi Liliana Valentina Sgîrcitu au devenit milionari în euro folosindu-se de suferinţa bolnavilor de cancer. Asta, după ce interlopul devenise celebru pentru bătăile crunte pe care le aplica în plină stradă, ziua în amiaza mare, nenorociţilor cărora le dădea bani cu camătă sau chiar jurnaliştilor.

În prezent, gangsterul se relaxează în închisoare, la Focşani, cu laptop şi internet în celulă, prin grija şefului puşcăriei, Adrian Iacob, fin al ministrului Apărării, Mircea Duşa. Şi soţia interlopului este cel puţin la fel de ticăloasă: Liliana Valentina Sgîrcitu apare în dosarul de la DNA al Mihaelei Ela Udrea, directoarea din Ministerul Sănătăţii arestată pentru corupţie. Brăileanca a fost filmată dându-i de două ori şpagă directoarei din MS, în august 2015, pentru obţinerea de autorizaţii la farmaciile sale, prin care fura banii destinaţi bolnavilor de cancer.

În vârstă de 41 de ani, Titi Sgîrcitu ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 4 ani şi 9 luni de închisoare, în Penitenciarul Focşani, pentru infracţiuni de violenţă. Titi Sgîrcitu e cunoscut de ani de zile drept unul din interlopii violenţi ai Brăilei, care nu ezită niciodată să-şi rupă în bătaie victimele. În 2007, borfaşul a vrut să calce cu un Touareg pe reporterul Pro TV care îl filma cum năvălise în casa unor amărâţi care nu mai aveau de unde să-i plătească banii luaţi cu camătă.

În puşcărie, Titi Sgîrcitu a reuşit performanţa de a-l corupe chiar pe şeful Penitenciarului Focşani, Adrian Iacob, finul ministrului Apărării, Mircea Duşa, astfel încât a beneficiat de condiţii de lux, inclusiv laptop, telefoane mobile şi internet, pentru a putea să-şi coordoneze afacerile şi de după gratii. Interlopul a avut grijă să nu păstreze nici o afacere pe numele său. În 2002, cesiona singura firmă în care apărea ca asociat, Romtiti Impex SRL Brăila, către Marian Coman, de asemenea, brăilean.

Ulterior, firma a fost mutată în Bucureşti, iar în 2006 a fost dizolvată. Şi fratele său, la fel de cunoscut pentru actele de violenţă comise, s-a dovedit la fel de discret. Ionel Sgîrcitu, de 45 de ani, deţine în acte doar Liviantes Grup SRL, o agenţie imobiliară pe care a înfiinţat-o în 2004, pentru păstrarea aparenţelor legale ale afacerilor de cămătărie derulate de fraţii Sgîrcitu în Brăila. Firma a raportat în 2014 o cifră de afaceri de doar 88.434 lei şi pierderi de 58.308 lei, cu nici un angajat declarat. Cea care îşi pune semnătura pe tranzacţiile familiei este însă Liliana Valentina, soţia lui Titi Sgîrcitu din iulie 1998.

Interlopul Sgârcitu, partener de celebrul mafiot Costel Frizeru

Femeia care pe 2 noiembrie va împlini 38 de ani a suspendat în iunie 2009 activitatea firmei de construcţii Elinsan SRL, la doar o lună de zile după ce o preluase, alături de Aura Udrea, de la Romina Militaru. Aura Udrea, de 50 de ani, este cunoscută în Brăila drept „văduva lui Costel Frizeru”, unul din cei mai respectaţi mafioţi din România. Costache Golea, pe numele său real, a murit în martie 2007, la 53 de ani, iar la înmormântarea sau au venit reprezentanţi ai tuturor clanurilor interlope din România.

Interlopul Sgîrcitu nu s-a aliat însă doar cu familia celebrului Costel Frizeru. Tot prin soţia sa, Liliana Valentina, Sgârcitu este partener de afaceri şi cu clanul Bocăneţ, asimilat, de asemenea, lumii interlope a Brăilei. În septembrie 2010, Daniel Bocăneţ îşi ceda firma de transport Bocadani SRL către Liliana Valentina Sgîrcitu şi Claudiu Daniel Ştefan. Ulterior, societatea devine agenţie imobiliară, raportând pentru anul 2014 cifră de afaceri 0 şi pierderi de 23.018 lei, fără nici un angajat.

Principala afacere la vedere a familiei, pe lângă cămătărie, ruperi de oase şi alte îndeletniciri specifice, este Ahmeya Pharm SRL, prin care soţii Sgîrcitu au ajuns milionari în euro speculând suferinţa bolnavilor de cancer. Liliana Valentina Sgîrcitu a înfiinţat firma în aprilie 2009, cu numele iniţial de Imomy Rent SRL, evident, specializată în tranzacţii imobiliare. În februarie 2010, schimba denumirea în Ahmeya Pharm, precum şi domeniul de activitate, iar de aici începe marea aventură.

Treptat, interlopii Sgârcitu ajung să patroneze un lanţ de farmacii, prin care activau în judeţele Brăila, Buzău, Constanţa şi vrancea, cotizând însă, cu regularitate, la Bucureşti, pentru bunul mers al jafului. Numai în Constanţa, interlopii brăileni aveau două farmacii Ahmeya Pharm, pe strada Răscoalei mr. 15, bloc M 1 şi pe Bulevardul Tomis, nr. 293, bloc T 15. Firma a raportat pentru anul 2014 o cifră de afaceri de 21.744.447 lei şi un profit net de 549.902 lei, cu 25 de angajaţi.

Liliana Valentina Sgârcitu, filmată de DNA în timp ce dădea şpagă Mihaelei Ela Idrea, directoarea din Ministerul Sănătăţii arestată pentru corupţie

Mafioţii Sgîrcitu nu aveau cum să fure 2 milioane de euro din banii alocaţi bolnavilor de cancer fără sprijin de la conducerea Ministerului Sănătăţii. În aceste condiţii, este cât se poate de logică apariţia Lilianei Valentina Sgîrcitu în dosarul Mihaelei Ela Udrea, directoarea de la Sănătate arestată la sfârşitul lunii august a.c. pentru corupţie. Procurorii DNA au probat şase infracţiuni de luare de mită a directoarei de la minister, iar două dintre acestea sunt legate direct de familia Sgîrcitu.

Soţia interlopului i-a dat şpagă Mihaelei Ela Udrea chiar în ziua flagrantului, pe 27 august, după cum se arată în rechizitoriu, Liliana Valentina Sgîrcitu fiind filmată de procurori în timp ce-i dădea un plic funcţionarei corupte: „Astăzi, în jurul orelor 15.00, m-am prezentat la biroul doamnei Udrea, pe care o anunţasem că vin, în prealabil. Cu această ocazie, i-am dat un plic conţinând suma de 2.000 de lei. I-am lăsat plicul pe birou, introdus într-o pungă de plastic, chiar înainte de a pleca de la ea. I-am dat aceşti bani întrucât, aşa cum am arătat şi mai devreme, am rugat-o să ne lucreze autorizaţia, care ne trebuie la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”.

Trei săptămâni mai devreme, pe 6 august 2015, aceeaşi Liliana Valentina Sgîrcitu i-a dat altă şpagă directoarei Mihaela Ela Udrea: „Am depus cererile de autorizare, împreună cu dosarele aferente, direct la doamna Udrea, care, ulterior, după ce le-a verificat, le-a dat mai departe la doamnele de la secretariat pentru înregistrare. Cu acest prilej, i-am dat doamnei Udrea un plic conţinând o sumă de bani, al cărei cuantum nu mi-l amintesc, undeva până într-o 1.000 de lei, echivalentul unui parfum bun. Iniţial, doamna Udrea nu a vrut să ia plicul, dar eu i-am spus că e doar o «atenţie», pentru că fusese drăguţă să mă primească şi să se uite pe dosar”.

Fără doar şi poate, fără autorizaţiile luate cu şpagă de la conducerea Ministerului Sănătăţii, interlopii Sgîrcitu nu mai aveau cum să fure cele 2 milioane din euro din banii alocaţi de statul roman bolnavilor de cancer, prin reţetele false rulate prin farmaciile lor. 25 de membri număra gruparea Sgîrcitu, 13 dintre aceştia fiind reţinuţi ieri de DIICOT. Printre hoitarii plătiţi de interlopul Sgîrcitu să fure din banii suferinzilor de cancer se află farmacişti, asistenţi medicali şi doctori, inclusiv cu funcţii de conducere din Constanţa. Potrivit DIICOT, au fost reţinuţi ieri medicii Eugenia Muja, Mihaela Irina Mătărângă, Elena Dumea, Cosmin Boldeanu, Paul Creţu şi Vasile Sorica, alături de Liliana Valentina Sgîrcitu, Mirela Boboc, Gela Gavrilă, Alina Gabriela Dragu, Andreea Baciu, Iolanda Ionica Serghiev şi Cosetti Niculescu.

Cristian ANTON

miercuri, 23 septembrie 20152312
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
S-au măcelărit într-o vilă de lux de la munte! Fiul unui afacerist, înjunghiat în cap
Comentarii

00Mataringa Mihaela(2 mai 16:25)
A fost un dosar inventat.
mai mult...Replica
26 ian 15:18ReplicaBubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța a ajuns la 15,49!

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –...765

26 ian 13:38ReplicaAvocatul lui Sevil Shhaideh a cerut judecătorilor s-o achite, în dosarul Belina757
26 ian 09:07ReplicaDetalii BOMBĂ din dosarul inspectorilor ANAF: Nu punem botul la o sticlă de whisky; Să vezi tu şpagă la noi, nu asta!5952
26 ian 00:43ReplicaCum a prins Marian Mitrea un contract de milioane la Garda de Coastă!

Garda de Coastă va plăti peste 15 milioane de lei pentru reparațiile mașinilor sale, iar banii vor merge către o...2931

26 ian 00:01ReplicaDoina Cojocaru și-a dat demisia din USR să rămână director în Ministerul Transporturilor3152
26 ian 00:39ReplicaKaufland a vrut sens giratoriu la Boreal și i se dă!4882
26 ian 00:37ReplicaCum au fost prinși doi infractori cu ajutorul camerelor de supraveghere de la Mega Image

Dragoș Lucian Cornea și Ana Oană au fost condamnați la 3 ani şi 8 luni şi 20 de zile de închisoare, decizia...2260

26 ian 22:43ReplicaBărbatul acuzat că a omorât-o pe profesoara din Cernavodă, linșat pe rețelele de socializare!3206
26 ian 00:31ReplicaȚeparul cu apartamentele din Faleză Nord și-a mai băgat o firmă în faliment3923
26 ian 22:42ReplicaO nouă înșelăciune, prin metoda „Accidentul”, chiar din pușcărie

Chiar dacă are o vechime destul de mare printre țepele infractorilor, metoda ”Accidentul„ continuă să fie...864

26 ian 00:27ReplicaLicitația pentru reabilitarea rețelelor termice din Constanța, anulată... din nou804
26 ian 00:24ReplicaFocar Covid la un centru de îngrijire adulți din Negru Vodă1035
Vremea
0.1°0.1° - 1.7° miercuri, 26 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 75%
Vânt: 7.32 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/4946293334026
5/403043171836
joker3514524232
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 ian 00:00SportCupa Africii pe Națiuni: Malawi, antrenată de Mario Marinică, eliminată în optimi / Maroc și Senegal merg în sferturi

Maroc și Senegal s-au calificat în sferturile Cupei Africii pe Națiuni, după ce au trecut de Malawi, respectiv...192

26 ian 00:00SportPatronul clubului Dinamo Kiev neagă că Mircea Lucescu va fi înlocuit cu Andriy Shevchenko

Igor Surkis, patronul clubului Dinamo Kiev, a negat informaţiile apărute în presa ucraineană conform cărora ar...259

26 ian 00:00SportSimona Halep va participa la WTA Doha - Ashleigh Barty, singura absență din TOP 10

Simona Halep se află pe lista sportivelor care vor participa la turneul de categorie WTA 1000 de la Doha, programat în...351

26 ian 22:56SportFotbal: Ianis Hagi, accidentat la genunchi, nu va mai juca în acest sezon

Fotbalistul român Ianis Hagi nu va mai juca în acest sezon după ce s-a accidentat la genunchi într-un meci disputat...415

Local
26 ian 22:45LocalEvaluarea activităților desfășurate de Centrul Regional Antidrog Constanţa în anul 2021

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Constanţa din cadrul Agenţiei Naţionale...532

26 ian 09:08LocalȘcolile și grădinițele, dotate de Primăria Constanța cu măști și dezinfectanți

După ce ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că România a intrat în valul 5 al pandemiei, iar șeful...298

26 ian 00:03LocalLovitură de teatru în cazul sutelor de milioane de euro plătite de Statul Român fraţilor Micula

2859

26 ian 15:17LocalFlorin Chelaru propune înființarea unui serviciu public de administrare și întreținere a tramei stradale

Florin Chelaru a inițiat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea atribuirii directe a gestiunii serviciului...725

26 ian 22:46LocalRazii în Constanța! A curs cu amenzi!

Polițiști ai municipiului Constanța au desfășurat seara trecută, 24 ianuarie, în intervalul orar 18.00 - 21.00,...379

26 ian 22:46LocalBărbat, condamnat pentru conducere fără permis, încarcerat la Poarta Albă

366

Politică
26 ian 22:55PoliticăCiucă: sesizarea de plagiat la teza de doctorat a fost admisă de CNATDCU

Sesizarea făcută la CNADTCU – Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor...420

26 ian 22:50PoliticăUn deputat părăsește Forța Dreptei și se întoarce în PNL

La plecarea din PNL, Ludovic Orban a atras mai mulți deputați liberali și a format partidul Forța Dreptei. Liderul...615

26 ian 22:51PoliticăCîțu: Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piața de energie

262

26 ian 00:00PoliticăDe la 1 mai, PSD va renegocia creșterea pensiilor

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat marți, la Antena 3, că din luna mai vor avea loc negocieri cu...370

26 ian 00:10PoliticăCîţu vrea un cadru fiscal simplu şi clar pentru industria IT

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că industria IT necesită un cadru fiscal simplu şi clar, astfel...287

26 ian 22:54PoliticăAlți consilieri controversați ai lui Traian Băsescu au intrat în Guvern

Guvernul Nicolae Ciucă se umple de unii dintre cei mai controversați foști consilieri prezidențiali din mandatul lui...644

26 ian 22:51PoliticăGeorge Simion rupe tăcerea despre candidatura sa la alegerile prezidențiale

George Simion a admis, luni seară, la Sinteza zilei că AUR se află în plină precampanie pentru alegerile...450

26 ian 22:51PoliticăMihai Chirica îi ia apărarea lui George Simion, după atacul cu cerneală

Primarul Iașiului, Mihai Chirica (PNL), el însuși victima unui atac cu iaurt, spune că incidentul petrecut luni în...544

26 ian 22:52PoliticăGeorge Simion, vedetă pe Internet: val de glume după incidentul de la Iași

634

Interviuri
8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, a fost prezent vineri, 7 ianuarie, în studioul Replica de Constanța, pentru o...4360

5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3705

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

5385

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a fost prezent în studioul Replica, luni, 20 decembrie, în cadrul emisiunii...4213

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3566

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO

8609

Monden
26 ian 00:00MondenVictoria Beckham devine deja bunică? Poza publicată de iubita lui Brooklyn

Victoria Beckham devine oare deja bunică s-a întrebat toată lumea după ce viitoarea ei noră, actrița Nicola Peltz,...267

26 ian 00:00MondenA mai rămas un pic și Jason Statham e iar tătic! Cum a pozat iubita lui?

Fotomodelul internațional Rosie Huntington-Whiteley, de 34 de ani, s-a îndrăgostit de Jason Statham, care e cu 20 de...337

26 ian 00:00Monden'Spider-Man' detronează 'Scream' din fruntea box-office-ului nord-american

165

26 ian 19:33MondenBianca Drăgușanu își topește buzele la propriu! Video cu schimbarea radicală, din timpul intervenției

Dacă v-ați întrebat măcar o dată cum ar arăta în prezent Bianca Drăgușanu fără buzele sale mărite în mod...1106

26 ian 01:22MondenDan Negru pleacă de la Antena 1 după 22 de ani

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Dan Negru a semnat deja cu un alt post de televiziune. El va fi realizator la...830

26 ian 01:20MondenA murit Thierry Mugler. Designerul francez avea 73 de ani

329

Mapamond
26 ian 01:21MapamondPreşedintele Roch Marc Christian Kaboré a fost arestat de armată şi închis într-o tabără militară

Preşedintele Burkina Faso Roch Marc Christian Kaboré ar fi fost arestat de către armată şi închis în tabăra...331

26 ian 01:22MapamondPreședintele Biden ia în calcul trimiterea a mii de soldați în Europa de Est și țările baltice

Președintele Joe Biden ia în considerare trimiterea câtorva mii de soldați americani în Europa de Est și țările...314

26 ian 01:23MapamondO turistă olandeză, arestată după ce a făcut un salut nazist la poarta Auschwitz

371

26 ian 01:23MapamondSUA îşi îndeamnă cetăţenii să nu călătorească în Rusia. Membrii ambasadei din Kiev vor fi evacuați

Statele Unite ale Americii au emis un ordin prin care solicită evacuarea diplomaţilor aflaţi la Kiev. Personalul...248

26 ian 01:19MapamondUn bărbat a călătorit din Africa de Sud în Olanda în compartimentul roților unui avion

Poliţia olandeză a anunţat că a găsit un pasager clandestin în viaţă în compartimentul roţilor unui avion care...456

26 ian 01:20MapamondResponsabil OMS: Varianta Omicron a coronavirsului ar putea aduce sfârşitul pandemiei în Europa

521

Sănătate
26 ian 00:00Sănătate11 plante și suplimente ce pot ameliora depresia

Depresia este o tulburare de dispoziție care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Tulburările depresive...171

26 ian 00:00SănătateCopilul tău nu doarme? 17 cauze posibile

Copiii mai mici sau mai mari nu dorm dintr-o mulțime de motive, printre care faptul că nu au o rutină a somnului bine...169

26 ian 00:00SănătateCum și cât poți slăbi, la modul sănătos, în trei luni?

224

26 ian 00:00SănătateSemnele unui cheag de sânge pe care nu trebuie să le ignori

Capacitatea de coagulare a sângelui, respectiv de formare de cheaguri de sânge, este esențială pentru organismul...311

26 ian 00:00SănătateStudiu: Rezultatele școlare slabe pot avea legătură cu boli ale ochiului

Unii dintre copiii care aveau rezultate slabe la învățătură și-au îmbunătățit performanețele după ce au...128

26 ian 00:00SănătatePneumonia la sugari şi riscul de astm

Ce legătură este între pneumonia la bebeluși și riscul de astm? Se pare că sugarii diagnosticați cu pneumonie au...124

26 ian 00:00SănătateMedicamentele și frumusețea: beneficii sau toxicitate?

Pe timpul iernii, femeile își pot îmbunătăți starea de sănătate și își pot stimula frumusețea prin diverse...144

26 ian 00:00SănătateProbioticele îţi întăresc sistemul imunitar?

Având în vedere că ne vom confrunta cu viitorul sezon de gripă, dar și cu alergiile sezoniere și pericolul...175

26 ian 00:00SănătateCe beneficii au îmbrățișările?

140

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT