REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Afaceriști din Constanța, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Afaceriști din Constanța, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Replica API 6 iunie 2019 | 00:00 744

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a unor administratori de societăți comerciale, acuzați pentru evaziune fiscală și spălarea banilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2007 - 2008, inculpații Dodiș Ciprian, Dodiș Cristian și Băjănaru Ionelia, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaților fiscale, au omis, cu intenție, să evidențieze în contabilitate atât operațiunile comerciale efectuate (achiziții și livrări de deșeuri feroase) cât și veniturile realizate în urma acestor activități. Sumele astfel obținute au fost disimulate prin folosirea unor documente (borderouri fictive de achiziție deșeuri metalice) care aveau rolul de a crea aparența mincinoasă că sumele retrase din conturi aveau o destinație și o origine licită. În realitate, sumele respective proveneau din fraudarea bugetului de stat ca urmare a neînregistrării în contabilitatea societăților pe care le administrau a operațiunilor comerciale și veniturilor realizate. Cei trei oameni de afaceri au beneficiat de ajutorul inculpaților Tawil Rabih și Gheocanu Robert-Cosmin care s-au implicat în mod direct în întregul mecanism infracțional (prin acte de achiziție a deșeurilor feroase, plata acestor mărfuri, retragerea sumelor de bani provenite din evaziune, procurarea documentelor financiar contabile pentru societățile presupus evazioniste, oferirea de indicații privind completarea și conținutul acestora, etc). Ca urmare a acestor demersuri a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 19.938.692 lei, reprezentând impozit pe profit, impozit pe dividende și contribuție la fondul de mediu.În cauză Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă cu suma totală de 21.246.297 lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, asupra unor bunurilor imobile ce aparțin inculpaților Tawil Rabih și Gheocanu Robert-Cosmin. Aceeași măsură a fost dispusă și asupra bunurilor mobile sau imobile care vor intra în patrimoniul inculpaților Dodiș Ciprian, Dodiș Cristian și Băjănaru Ionelia, au precizat procurorii anticorupție într-un comunicat de presă. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe cei de la pod de Dobrogea nu ii vede nimeni
3
0
Recuperati banii de la indivizii astia cat mai repede !
7
0
De fiecare data cand apare un articol despre un afacerist hot apar f.multe comentarii care spun si de alti afaceristi mai hoti decat cel din articol si nici nu e de mirare caci hotul ala de Valcov a pus o parasuta sefa la ANAF.Ce spuneti PSDeilor nu mai cereti dezincriminarea abuzului in serviciu hotilor cu diplome universitare.
5
1
Firma SC Viralex Complex 2005 administratori fratii BalanVirgil si Alexandru care au speriat Costinestiul ,23 August,Mangalia si Valu lui Traaian prin evaziunea fiscala pe care o facatat cu materialae de constructii vandute la tona: pietris,balastru,nisip de rau,piatra spalata,piatraDetine muncitori pentru munca la negru neiregistrati la ITM motiv pentru care sotia nu aputut beneficia de adeverinta coasigurat pentru medicul de familie .Incaseaza sume imense de la Primaria Costinesti prin achizitiile directe pentru mai multe servicii borduri,pavele,infratructura,activitati comerciale in Costine
6
0
luati-l si pe cioclul Draghici, ca parchetul l-a uitat se pare, cu toate matrapazlacurile ce le face, taxa ilegala intrare in cimitir cu masina, contract prestari servicii cimitir central pe durata nedeterminata, teren din dosarul retrocedarilor, o panoplie de case de la RAEDPP etc
8
1
Mizeria din Navodari s va termina doa, doar, cand pesedistii care au fost si sunt in primarie vor ajunge la puscarie. In frunte cu Matei.
3
3
Cand se vor ancheta si evaziunile din Navodari ale lui dom patron Maruntoiu Ionel, care ne a inchiriat spatile comerciale de la Piata Mare la negru, si mareste chiria in fiecare luna ?!?
4
1
Si cand l-au sodomizat , violat , lachit,insemnat ca pe mistreti pe taticul meu Nas la praga a avut nevoie de multe zile iar mental l-au lasat cu Sechele pe viata la mine n-a fost cazul pentru mine e o placere sa bage canamicina si bile in mine iar in lipsa de ciocane il bag pe Gelu fratele meu care il tin mereu in borseta
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212