REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Afaceristul DIMOFTACHE a ”bifat” 23 de ani în spatele gratiilor, pentru EVAZIUNE FISCALĂ

Afaceristul DIMOFTACHE a ”bifat” 23 de ani în spatele gratiilor, pentru EVAZIUNE FISCALĂ

Replica API 13 februarie 2021 | 23:06 5921

Afaceristul Răzvan Dimoftache a mai bifat o condamnare. Tribunalul l-a trimis în spatele gratiilor pentru 23 de ani și 20 de zile de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Reamintim că Dimoftache a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, alături de alte 8 persoane, respectiv Daniela Violeta Calotă, Daniel Stanciulescu, Cristina Brașoveanu, Emilian Augustin Șuică, Denis Omer, Şenol Ibraim, Nicu Boiciuc, Elena Bozuc și SC All Plus Consulting SRL, pe când părți vătămate sunt Luminiţa Eugenia Munteanu, SC Caracul Srl prin Lichidator Judiciar Ld Expert Grup Ipurl, Lupaşcu Maria, SC Prod Import Cdc SRL prin reprezentant Costea Costel și ANAF - Direcţia Generală a Vămilor - Direcţia Generală Regiolană a Finanţelor Publice Galaţi. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 9 mai anul curent.

Potrivit anchetatorilor, Răzvan Dimoftache, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2007-2009, s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 lei, reprezentând T.V.A şi impozit pe profit. De asemenea, în cursul anului 2009, Răzvan a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constând în ştampile, instrumente oficiale pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţă de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al firmei. Ulterior, în cursul anului 2013, sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale. Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urmă efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei a fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către acesta, reprezentând certifificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat. Totodată, au mai fost identificate o ştampila falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial. Ulterior, organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vândute în suma totală de 200.739, 35 lei. Autoritățile i-au închis cele două magazine situate în Piața Tomis 3 și i-au confiscat și, ulterior, distrus toată marfa care urma să ajungă pe mesele constănțenilor.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba, da ce si-o merita! Sa faca zi la zi, ca merita, criminalul asta!
1
0
Un oligofren
1
0
Cancerul societatii medievale rromanesti este justitia , acesti inchizitori dupa bunul plac tb sa dispara cu tot cu sistemul care ii protejeaza
3
0
Doar 200.000 de lei si gata... 23 de ani. Pe cand Mazare si Constantinescu mai au putin si scapa...
4
0
Nu doar la USRisti sunt comentariile oprite ci si la alte partide si la majoritatea mesajelor transmise de primari diferitelor localitati prin presa,raspunsul este:pt ca aia care platesc articolele pun conditia sa nu vada comentarii la ce spun ei pentru ca stiu cat de"iubiti"sunt de oameni carora le-au promis ceva iar dupa ce s-au vazut alesi nu mai au timp decat de ei,familiile si prieteni lor.
4
0
Legea noastra nu distinge dintre furtul unui ou si furtul unui bou , asa ca cine alege sa fure oua multe se cam arde In fond, trebuie sa furi milioane de oua ca sa ai de un bou.Cetateanul in discutie era in contre cu ceva magistrati ,ori asta e o greseala capitala pe la noi.Vai de noi
8
1
Cum 23 de ani pt asta? unui criminal sau violator ii da 10 ani...justitie de kkt.nu mai zicem de parlamentari care fura de rup
22
0
23 de ani? Pt asta?
9
1
Daca era pe timpul lui nea Nicu il condamnau la munca pe viata la canal sau taiat stuf pe gheata in delta si nu ii plangea nimeni de mila unui borfas ca asta,asa s-a facut ordine in tara;pe de alta parte judecatori nu au nici o scuza pentru ca au iertat si iarta alti si mai penali decat asta pt.ca asa vor ei,pentru ca ei sunt speciali si legea tari este la cheremul lor,asta au invatat ei la facultate sa se pise pe constitutia Romaniei si legile tari si sa aplice legile lor.
4
5
20 ani? Si pe politicienii care au furat si au distrus tara ?Aia se duc 7 din care fac 2.Bravoo justitie de cac...at.
17
2
De cristina chiar imi pare rau, nu refuza niciodata. ...asa pasarica fierbinte n am intalnit. Dupa ce s a despartit de boul asta, umbla numai cu pustani
10
0
Un nenorocit de om care avea nevasta pe vremea cand avea magazinele de carne si vipera de nevastasa manevra impreuna cu el totul si cu secretara care ia devenit amanta .A divortat si a luoat-o de nevasta pe fosta amanta ! Jeguri de oameni si ele jeguri de femei care merita sa fie dupa grati si ele! Pe prima nevasta o tinea ca pe o sclava la munca de manca un covrig pe zi dar asa a meritat ca ia aceptat magarile care le stia si ea! Am lucrat o perioada scurta la magazinul din Tomis 3 si cand am vazut ca sunt niste oameni fara scurpule am renuntat ! Mau lasat fara piine la gura
8
3
nici pentru terorism nu iti da atata ,ia dat lu asta pentru toti borfasii din ultimii 10 ani
17
4
Exista un Dumnezeu! Jegul asta mi-a tras teapa de bani cu zambetul pe buze pe cand avea o afacere cu produse din peste. A trebuit sa restitui banii la firma pentru care lucram.
10
3
pentru terenul furat.Ce justitie este asta?O mizerie. Mazare trebuia sa ia 23 de ani pe bune la cat a furat.Porcu la fel,Strutu la fel si toata banda de hoti .Justitia constanteana este o mizerie corupta.
24
4
gainarului astuia i-ati dat 23 de ani pentru 50000 euro evaziune fiscala. raportat la pedeapsa astuia, mascariciul amator de carnavaluri kitsch ar trebui sa infunde puscaria vreo 3 vieti.
34
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468