REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Afecțiunile care pot duce la pierderea unei sarcini. Cum poți preveni această situație?

Afecțiunile care pot duce la pierderea unei sarcini. Cum poți preveni această situație?

A.F. 15 decembrie 2023 | 00:00 191

Anumite probleme de sănătate cresc semnificativ riscul de complicații în sarcină, dacă nu sunt corect diagnosticate și tratate. Prin urmare, este important ca femeile însărcinate să cunoască semnalele de alarmă și să știe cum să gestioneze eficient afecțiunile cronice de care suferă. Prin consult periodic la medicul care le monitorizează sarcina și prin respectarea recomandărilor acestuia, chiar și o sarcină cu risc crescut poate avea finalul dorit – nașterea în siguranță a micuțului.

Afectiunile care pot duce la pierderea unei sarcini. Cum poti preveni aceasta situatie?

O sarcină cu risc apare atunci când viitoarea mămică suferă de anumite afecțiuni care necesită tratament constant, cum este cazul diabetului zaharat sau al bolilor cardiovasculare. Nivelul crescut al glicemiei și al tensiunii arteriale pot duce la pierderea sarcinii sau la complicații severe, care pun în pericol viața gravidei. De cele mai multe ori, atunci când pacienta are un diagnostic de acest fel, medicul recomandă nașterea prin operație cezariană, pentru a preveni situațiile nedorite care ar putea să apară în timpul travaliului și al unei nașteri naturale.

Este important ca pacienta să discute deschis cu medicul ei despre opțiunile privind cea mai sigură metodă de naștere și să fie corect informată. La orice semn sau simptom care poate indica o posibilă complicație, precum durere de cap intensă, sângerări, febră, greață și vărsături intense, crampe abdominale, amețeli sau frisoane, viitoarea mămică trebuie să ia imediat legătura cu medicul și să se prezinte urgent pentru consultație.

În cazul unei sarcini cu risc, medicul poate recomanda mai multe analize și ecografii de sarcină decât în mod obișnuit și consultații mai frecvente, pentru a putea identifica din timp o posibilă problemă. De asemenea, pacientei i se poate recomanda un anumit regim alimentar, schimbarea medicației administrate pentru tratarea unor afecțiuni cronice sau chiar repaus la pat.

Indiferent de afecțiunea existentă, sarcina poate fi dusă la bun sfârșit dacă există o bună colaborare între medic și pacientă. Este important însă ca monitorizarea sarcinii și nașterea să aibă loc într-o maternitate de top, care dispune de o echipă medicală experimentată și de dotări de ultimă generație, astfel încât eventualele complicații să poată fi gestionate prompt și eficace, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468