REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Agent IMOBILIAR, ACUZAT de TRAFIC de INFLUENŢĂ şi ÎNŞELĂCIUNE

Agent IMOBILIAR, ACUZAT de TRAFIC de INFLUENŢĂ şi ÎNŞELĂCIUNE

Replica API 13 februarie 2021 | 19:36 5215

Florian Marinescu a fost trimis trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență şi înşelăciune în formă continuată. Acesta este acuzat că a asigurat-o pe M.D. că o poate ajuta să achiziţioneze un imobil la un preţ mai mic decât al pieţei, prin prisma relaţiei pe care o are cu un executor judecătoresc, care se ocupă cu licitaţiile imobilelor aflate în executare.

Cum s-au petrecut faptele

M.D. l-a cunoscut pe Florian Marinescu prin intermediul unei reţele de socializare, luând legătura cu acesta deoarece voia să cumpere un apartament, inculpatul fiind agent imobiliar. După ce s-au întâlnit în mai multe rânduri, Florian Marinescu a convins-o pe M.D. că o poate ajuta să cumpere un două imobile la preţ redus, cu ajutorul unui executor judecătoresc care se ocupă cu licitaţiile acestor locuinţe. Pentru demersul ilicit pe care urma să îl întreprindă executorul, inculpatul a cerut mai multe sume de bani, totalul fiind de 27.500 de euro şi 940 de lei, sume care ar fi reprezentat diferite taxe, comisioane şi alte pretexte. În perioada următoare, Florian Marinescu a început să invoce diverse motive pentru a justifica întârzierea semnării actelor cu privire la achiziționarea celor două imobile de către persoana vătămată și la solicitarea acesteia de a lua personal legătura cu executorul judecătoresc, nu a fost de acord, susținând că i-ar putea afecta relația pe care o avea cu acesta.

Florian Marinescu nu a recunoscut fapta comisă

Inculpatul a declarat că în perioada mai – august 2019 ar fi avut o relație cu M.D., calitate în care, pe diferite motive – de a-și achita anumite rate sau de achitare taxe pe care aceasta le avea restante, dar și a problemelor financiare pe care le avea, ar fi remis părții civile diferite sume de bani, însă nu a asigurat-o niciodată că va discuta cu vreun executor judecătoresc să-i faciliteze achiziționarea vreunui apartament la licitație, în modalitatea expusă în plângerea formulată.

Ce a spus instanţa

Instanța a apreciat că există legătură de cauzalitate între activitatea inculpatului Florian Marinescu și urmarea produsă în sensul că a primit diferite sume de bani, cu titlu de mită, de la M.D. cu titlu de mită, pentru a interveni pe lângă un executor judecătoresc în legătură cu atribuțiile de serviciu ale acestuia, iar sub aspectul laturii subiective, se constată că inculpatul a săvârșit fapta cu intenție directă, acesta prevăzând rezultatul faptelor sale și urmărind producerea acestora, dar și acceptând consecințele faptelor sale. Instanţa a decis condamnarea lui Florian Marinescu la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență şi înşelăciune în formă continuată. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și eu am fost țepuită de acest agent imobiliar Marinescu, mi-a vândut o casă și 8000 de euro nu mi ia mai trimis în cont el fiind ajutat de un notar public ,eu fiind în străinăt**e,el a profitat în2023 și am rămas fără acești bani, voi face denunț c*rând,sper să ajungă în pușcărie împreună cu notarul
0
0
@ioan..sa te auda al de sus cu o lege a agentului imobiliar.. Sa intru in polemica cu unul ca si tine, este prea mult. Acest asa zis agent imobiliar Florian Marinescu facea parte din aceeasi tagma ca si tine.. A teparilor.. Este o chestie tipic romaneasca... Teapa.. Pacaliciul acesta de asa zis agent merita o pedeapsa mult mai mare si cu executare.. Dar si cei care tepuiesc sectorul de servicii trebuie sa plateasca cu aceeasi moneda. Nu te crede mai destept decat altii.. Respecta si vei fi respectat.. Altfel ramai un tepar.. Roata se invarte.. Nu se stie niciodata..
9
3
Deci agentul este liber acum si are si bani de vacante! Misto justitie!
11
0
Agentii imobiliari sunt niste camatari superbogati. Atita timp cit nu exista o lege aceste agentii fac legea lor. Niste spagari.
12
2
Pierdere de timp a justitiei daca nu trimite hotii la racoare!!Aviz amatorilor!
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468