REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alarmant! Minorii consumă etnobotanice în buricul Constanţei

Alarmant! Minorii consumă etnobotanice în buricul Constanţei

Replica API 3 octombrie 2014 | 00:01 199

Prins cu drogurile în buzunar

Prins cu drogurile în buzunar

Alarmant! Tinerii din Constanţa, între care şi mulţi minori, consumă substanţe etnobotanice chiar dacă îşi pun în pericol viaţa. Atât poliţiştii cât şi jandarmii au prins în nenumărate rânduri tineri care fumau jointuri pe stradă şi care aveau asupra lor pliculeţe cu substanţe vegetale de culoare verde. Încearcă să fugă, să scape, iar când sunt încolţiţi spun că totul este pentru consumul propriu. Însă, ce este şi mai crunt se leagă de faptul că mulţi dintre ei mai şi vând aceste substanţe ale morţii. De data aceasta, un băiat de 17 ani avea asupra lui 17 pliculeţe, care conţineau o substanţă vegetală de culoare verde. Totul s-a petrecut miercuri, 1 octombrie a.c., ora 16.00, când un echipaj de jandarmerie, care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe strada Cuza Vodă din Constanţa, a observat o persoană care-şi confecţiona o ţigaretă artificială (joint).

La vederea militarilor a început să se agite, a aruncat pe jos ţigareta şi a mărit ritmul de mers. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea. Asupra acestuia, jandarmii au mai găsit în buzunarele de la pantaloni alte zece pacheţele de staniol cu substanţă vegetală de culoare verde. Cel în cauză, L.P., de 17 ani, din Constanţa, a declarat că-şi consumă substanţa uscată sub formă de ţigări etnobotanice. Pliculeţele şi joint-ul găsite asupra lui vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor. Din nefericire, nu este unicul caz. Menţionăm că etnobotanicele reprezintă un amestec de prafuri sau plante uscate şi stropite cu diferite substante chimice, consumul putând duce la: atac cerebral, furnicături, paranoia, deziluzie, halucinatii, căderea sistemului muscular, cădere renală.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108